At eti skandallarının ardından...

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan eti satışı ile ilgili çıkan ve vatandaşı tedirgin eden haberlerin ardından, et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. İlçedeki

At eti skandallarının ardından...
Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta, Sağlık ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak hayvan eti satışı ile ilgili çıkan ve vatandaşı tedirgin eden haberlerin ardından, et ve et ürünleri satan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
 
İlçedeki ruhsatlı 177 kasap ile et ürünü satan işletmelere yönelik yapılan denetimlerde, gıda sağlığı, hijyen ve kaçak et satışı incelendi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak, son günlerde basında yer alan kaçak hayvan eti satışı haberlerinin ardından denetimleri sıklaştırdıklarını dile getirdi. Albayrak, “Özellikle vatandaşlarımızı tedirgin eden kaçak et satışı konusunda, başta kasaplar olmak üzere diğer et ürünü satan lokanta ve benzeri işletmeleri ruhsat, gıda sağlığı ve hijyen yönünden sıkı bir denetimden geçirdik. Yapılan denetimlerde, Osmangazi’de ruhsatlı 177 kasapta herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık.” dedi.
 
EN UFAK ŞÜPHEDE BİZİ ARAYIN
Belediye ekiplerinin, Osmangazi sınırları içerisinde başta gıda olmak üzere, tüm sektörlere yönelik yıllık ortalama 15 bin denetim gerçekleştirdiğini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: “Osmangazi’de ruhsatlı ve denetim yapılan işyerlerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm bu denetimlere rağmen, Osmangazi’de yaşayan vatandaşlarımız, şüphelendikleri veya en ufak bir tereddüt duydukları işletme hakkında, belediyemizin 444 16 01 numaralı telefonunu arayarak şikayetlerini iletebilirler. Ekiplerimiz derhal gereğini yapacaktır.2
 
Denetim yapılan işletmecilerden Engin Alkan ve Sami Sönmez, denetim ekiplerine teşekkür etti. Kasap Engin Alkan, “Son günlerde çıkan at eti haberlerinin ardından satışlarımız neredeyse yüzde 50 azaldı diyebilirim. Halkımız, haberlerden sonra tedirgin oldu. Bunu kırmak için bu denetimler mutlaka yapılmalı. Belediyemizin yaptığı denetimler bizim için de çok yararlı. Bu sayede içimizdeki çürük elmalarda ayrılmış olur.” diye konuştu. 
 
Kasaplığın baba mesleği olduğunu söyleyen 30 yıllık işletmeci Sami Sönmez de, “Çıkan haberlerden sonra birçok arkadaşımız işlerinin durduğunu söyledi. Yanlış yapanlar cezalandırılsın. Bu denetimlerin daha sık yapılmasını istiyoruz. Vatandaşımızdan da, mahallelerinde bildikleri güvendikleri kasaplardan alışverişlerini yapmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler