CHP iktidar olursa kredi kartı borçlarını silecek

CHP lideri, 2015 Seçim Bildirgesi'ni yarın açıklayacak. Bildirgede asgari ücretin 1500 liraya çıkarılacağı ve vergi alınmayacağı, kredi kartı borcunun yüzde 80'inin silineceği ve çiftçiye verilen mazotun 1,5 liraya düşeceği vaatleri var. Üniversite öğrenc

CHP iktidar olursa kredi kartı borçlarını silecek

CHP lideri, 2015 Seçim Bildirgesi'ni yarın açıklayacak. Bildirgede asgari ücretin 1500 liraya çıkarılacağı ve vergi alınmayacağı, kredi kartı borcunun yüzde 80'inin silineceği ve çiftçiye verilen mazotun 1,5 liraya düşeceği vaatleri var. Üniversite öğrencilerinin yaz tatilinde taksitle askerlik yapması da öngörülüyor.

DÖRT SEÇİM ŞARKISI

CHP'de seçim beyannamesi yarın ATO Congresium'da gerçekleştirilecek programla kamuoyuna duyurulacak. Seçim beyannamesinin yanı sıra aday tanıtımının da gerçekleştirileceği etkinlikte, CHP'nin seçim için hazırlanan 4 şarkısı da görücüye çıkacak.

Kılıçdaroğlu'nun yarın açıklayacağı seçim bildirgesi, basılmak üzere matbaaya gönderildi. Taslak bildirgede 2 TL olarak öngörülen mazot fiyatı, son hesaplamalarla 1,5 TL'ye indirildi.

CHP'nin seçim bildirgesinin bazı detayları şöyle:

ASGARİ ÜCRET 1500 LİRA

- Sosyal yardımlar iki katına çıkarılacak. Aile sigortası projesi kapsamında geliri 720 TL'nin altında olan hane kalmayacak.

- Asgari ücretten vergi alınmayacak, asgari ücreti 1500 TL'ye yükseltilecek.

- Emekliye, hem Ramazan hem de Kurban Bayramı'nda iki ikramiye maaş verilecek.

- Oğlu askerde olan aileye 360 TL, 65 yaş üstü vatandaşlara 240 TL, engellilere yüzde 40 engellilik düzeyi için 400 TL, yüzde 60 engellilik düzeyi için 600 TL yaşam desteği verilecek.

10 MİLYON KİŞİYE NAKİT PARA DESTEĞİ

- 16,7 milyon kişi ve 3,75 milyon haneye sosyal destek sağlanacak. 5 milyon vatandaş sosyal yardım kapsamına alınacak. 9,6 milyon vatandaşa ilk kez düzenli nakit desteği verilecek.

KREDİ KARTI BORÇLARI SİLİNECEK

- Askerlik süresi kısalacak. Üniversite öğrencileri yaz tatillerinde taksitle askerlik yapabilecek. Kredi kartı borçlarının yüzde 80'i silinecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler