Artvin'de horon rekoru kırılacak!

Artvin'in marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini artırmak ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla yarın yapılacak etkinlikte, 10 bin kişinin katılımıyla horon oynanarak en kalabalık horon oynama rekoru kırılmaya çalışılacak. Artvin Ticaret ve S

Artvin'de horon rekoru kırılacak!
Artvin'in marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini artırmak ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla yarın yapılacak etkinlikte, 10 bin kişinin katılımıyla horon oynanarak en kalabalık horon oynama rekoru kırılmaya çalışılacak.
 
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası  (TSO) Başkanı Kurtul Özel, 21-27 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanacak "Turizm Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, kentte yarın 10 bin kişinin katılımıyla en kalabalık horon halkasının oluşturulmaya çalışılacağına işaret ederek, Artvin’in turizm sektörü yapılanması bakımından gelişim özelliği gösteren bölge olduğunu ve hazırlanan etkinliklerin Artvin'in tanıtımına yardımcı olacağını ifade etti.
 
Artvin’in turizm ve eğitim kenti olmasını isteyenlerin bu anlamda yapılan bütün çalışmaları canı gönülden desteklemesi gerektiğini anlatan Özel, "Artvin iş dünyasının temsilcileri olarak ilimizin bir turizm ve eğitim kenti olmasından yanayız. Bu manada yapılan bütün etkinlik ve katkıların da yanındayız. Temenni ederim ki bu tür kapsamlı etkinlikler, önümüzdeki yıllarda katlanarak ve dünya ölçeğinde gerçekleştirilerek düzenlenir. Bu düşüncelerle tüm oda üyelerimizin ve halkımızın etkinliklere azami şekilde katılmalarını diliyor 'Haydi Artvin Rekora' diyorum" diye konuştu.
 
Özel, Artvin'in turizmde gelişim bölgesi özelliği gösteren il olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
 
"Tanıtım faaliyetleri turizmin sektörel yapılanmasının en önemli ayaklarından biridir. Bu yıl daha dolu etkinliklerle geçirilecek olan Turizm Haftası bünyesinde gerçekleştirilecek olan 10 bin kişinin katılımıyla 'Haydi Artvin Horona, Hep Birlikte Rekora' faaliyetiyle Artvin, yazılı ve görsel basında yer alacak ve bu durum ilimizin tanıtımı noktasında, dikkat çekici bir etkinlik olarak gündemde yer alacaktır"
 
Artvin'de yarın turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde, Artvin'in marka değerini yükseltmek, turizm potansiyelini artırmak ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla, Artvin Valisi Kemal Cirit'in himayesinde 10 bin kişinin katılımıyla horon oynanması amaçlanıyor.
 
En kalabalık horon halkası için rekor denemesi niteliğinde olacak olan Artvin'deki bu horonla önce Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesinin düşünüldüğü ancak 7 aylık bir ön hazırlık süreci gerektiği için bu yıl geç kalındığı belirtildi.
 
Yarın yapılacak etkinlikte 10 bin kişiyle horon oynanma rekoru kırılırsa gelecek yıl gerçekleştirilecek aynı etkinlikte rekor kırılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmeye çalışılacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel