Artvin'!de Altın boğa festivali başladı!

 Artvin Belediyesi tarafından "doğa" temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Altın Boğa Filmleri Festivali" başladı.Festivalin, Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Vali Yardımcısı

Artvin'!de Altın boğa festivali başladı!

 Artvin Belediyesi tarafından "doğa" temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "Uluslararası Altın Boğa Filmleri Festivali" başladı.

Festivalin, Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk ile çeşitli kurumların müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
 
Filmlerin tanıtımı ve  fragmanlarıyla başlayan törende konuşan Vali Cirit, Artvin’in kendine özgü doğa, tabiat ve otantik kültüre sahip olduğunu söyledi.
 
Festivalin önemine değinerek, Artvin'in kabuğunu kırdığını söyleyen Cirit, "2014 yılı Türk sinemasının 100. yılıdır. Türk sinemasının 100. yılında Artvin’in sinema gösterimine ev sahipliği yapıyor olmasından mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.
 
2-023.jpgBelediye Başkanı Kocatepe de Artvin’in en önemli sermayesinin doğası, yeşilliği,  florası, faunası olduğunu ifade ederek, "Artvin’de bir film festivali yapılacaksa bunun tek adı doğa film festivali olmalı, yine Türkiye’de bir doğa film festivali yapılacaksa bunun yeri Artvin olmalı" ifadelerini kullandı.
 
Kentin doğal güzelliklerine işaret eden Kocatepe, "Şehirler markalarla uçar, markalar şehirleri kaldırır. İşte Kafkasör’ümüz bu markalarımızdan bir tanesi, Hatila’mız başka bir marka. Altın boğa daha doğrusu boğamız bizim için ayrı bir marka değeri. Bunu güzel bir film festivali ismiyle birleştirerek altın boğa doğa filmleri dedik. Artvin’imize bir başlangıç olsun. Bugün burada sadece bir sanat aktivitesi göstermiyoruz, bu bir eğitimdir. Almanya İkinci Dünya Savaşı'ndaki o sendromdan sinema ve tiyatronun eğitim misyonunu kullanarak çıkmayı başarmıştır. Lütfen günlerimize sahip çıkıp Artvin’i birlikte bir kültür merkezi, organizasyonlar ve sanat merkezi şehri haline getirelim" dedi.
 
 Konuşmaların ardından Kocatepe, Cirit'e plaket takdim etti.
 
Artvin Belediyesince, "gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı birikimler aktarabilmenin en güzel yolunun sanat ile olacağı" düşüncesiyle ilk kez gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek festivalde, çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde 4’ü yerli 12’si yabancı olmak üzere 16 doğa filmi ve belgeseli sinemaseverlerle buluşacak. Sinemaseverler, 4 gün boyunca bu film ve belgeselleri ücretsiz izleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler