Apple, Google ile yollarını ayıracak

Birkaç hafta önce Mozilla ve Yahoo, popüler tarayıcı Firefox'un 5 yıl boyunca varsayılan arama motoru Yahoo olması için anlaşmıştı. Gelen yeni haberlere göre Yahoo bu sefer Apple'ın tarayıcılarında varsayılan arama motoru olma yolunda ilerliyor. Ancak, Ap

Apple, Google ile yollarını ayıracak

Birkaç hafta önce Mozilla ve Yahoo, popüler tarayıcı Firefox'un 5 yıl boyunca varsayılan arama motoru Yahoo olması için anlaşmıştı. Gelen yeni haberlere göre Yahoo bu sefer Apple'ın tarayıcılarında varsayılan arama motoru olma yolunda ilerliyor. Ancak, Apple'ın tarayıcısı Safari'ye Microsoft da talip oldu.

GOOGLE İLE DEVAM ETMEYECEK

Google, 2007 yılından beri iOS'un varsayılan arama motoru olarak dikkat çekiyor. Hatta Google, 2010 yılında yaptığı anlaşma ile birlikte bu süreyi 2015 yılına kadar uzatmıştı. Yeni gelen bilgiler ise Apple'ın artık Google ile yola devam etmeyeceğini gösteriyor.

BİNG YA DA YAHOO İLE ANLAŞABİLİR

Teknoloji devlerinden Apple, Safari'de Google arama motoru yerine Bing ya da Yahoo ile anlaşabilir. Bildiğiniz gibi şu anda Bing, Siri'nin varsayılan arama motoru olarak ön plana çıkıyor. Bu yüzden Microsoft'un Apple ile iyi bir ilişkisi bulunuyor.

Öte yandan iOS işletim sistemli cihazların miktarı göz önüne alındığında Google'ın varsayılan arama motorundan dolayı kullanıcı kaybı yaşayıp yaşamayacağı merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji