Android: Silinen Fotoğrafları Kurtarmak

Akıllı telefondan silinen fotoğraflar tam anlamıyla silinmiş olmuyor, en azından kurtarmak için şansınız var. Tabii dosyalar silindikten sonra akıllı telefonun kullanılmamış olması önemli çünkü silinen dosyaların üzerine veri yazılması ihtimali yükseliyor

Android: Silinen Fotoğrafları Kurtarmak

Akıllı telefondan silinen fotoğraflar tam anlamıyla silinmiş olmuyor, en azından kurtarmak için şansınız var. Tabii dosyalar silindikten sonra akıllı telefonun kullanılmamış olması önemli çünkü silinen dosyaların üzerine veri yazılması ihtimali yükseliyor. İşleme girişmeden önce birkaç şey hatırlatmamız gerekiyor. Öncelikle Wi-Fi ve data bağlantısını devre dışı bırakın. Tarama işlemi esnasında hıza ihtiyaç var ve cihazı herhangi bir başka işlemin meşgul etmemesi önemli. Root erişiminin sağlanmış olması da şart. Android’li telefonunuzdan yanlışlıkla silinen fotoğrafları kurtarmak için bu aşamaları izlemeniz yeterli olacaktır.

Android: Silinen Fotoğrafları Kurtarmak

1. Dr Fone for Android by Wondershare programını bilgisayarınıza indirin. Bu işlem için kullanılabilecek farklı çözümler var ama Dr. Fone ideal bir seçim.

2. Programı yükleyin ve çalıştırın. Görüntüdeki arayüzle karşılaşacaksınız.

3. Akıllı telefonunuzu veri kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Cihazda “USB debugging” – “USB hata ayıklama” özelliğinin etkinleştirilmiş olmasına ihtiyaç duyuluyor. Bu özelliği etkinleştirmek için Settings > About Phone yolunu izleyin, “Build Number” butonuna defalarca dokunarak geliştirici seçeneklerinin belirmesini sağlayın. Ana menüde “Developer Options” yani “Geliştirici Seçenekleri” belirdiğinde “USB Debugging” – “USB hata ayıklama” özelliğini aktifleştirin. Dr. Fone programından küçük bir bildirim yapılacaktır.

4. Dr. Fone for Android akıllı telefonunuzla bağlantı kuracaktır, burada silinen dosya türü ile ilgili seçimler yapabiliyorsunuz. Biz silinen fotoğraflar üzerinden anlatım gerçekleştiriyoruz ama rehber, mesajlar, WhatsApp içerikleri, müzik, video ve dökümanlar için de bu kısımdan sonra aynı aşamalar izlenebilir.

5. Sonraki ekranda akıllı telefonunuzdan RSA anahtarı için onay vermeniz isteniyor, “Always accept” seçeneğini işaretleyerek sürekli bu onayı vermekten kurtulabilirsiniz. Bu aşama iki cihaz arasında güvenli bağlantı sağlanabilmesi adına önem teşkil ediyor.

6. Dr. Fone programı akıllı telefonunuzu analiz edecek. Bu anlarda cihazınız yeniden başlatılabilir ya da ekranda garip açılır pencereler belirebilir. Programın işini yapmasına müsaade edin.

7. Analiz tamamlandığında program tarama sonuçlarını sunacaktır, kurtarmak istediklerinizin yanındaki kutucukları işaretledikten sonra “Recover” butonuna tıklayın.

Gördüğünüz gibi işlem zor değil ama her zaman olumlu sonuç elde edilme garantisi yok.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem