Anahtar Deliği- Süleyman Soylu sürprizi. 6.6.2015

Milletvekili aday belirleme süreci Trabzon’da önemli sürprizlerle başladı.

Anahtar Deliği- Süleyman Soylu sürprizi. 6.6.2015

SÜLEYMAN SOYLU SÜRPRİZİ

Milletvekili aday belirleme süreci Trabzon’da önemli sürprizlerle başladı.

AK Parti eski milletvekillerinden hiçbirini yeni dönem aday göstermezken, ağabey olarak da liste başına beklendiği gibi sürpriz bir isim getirdi. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Trabzon’dan liste başı milletvekili adayı olurken, MHP’li Koray Aydın’ın dışında eski vekiller liste dışı kalmışlardı.

VOLKAN CANALİOĞLU

CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu kendisine kontenjandan birinci sıra milletvekili adaylığı, 30 Mart yerel seçiminde kendisine Büyükşehir Belediye başkan adaylığına ikna edilirken verilmesine rağmen kendi ifadesine göre milletvekili seçimi arifesinde Genel Başkan Kılıçdaroğlu daha yan çizmiş oldu. Taban ve teşkilatların önseçim talebine sıcak bakmayıp ön seçime girmeyen Canalioğlu liste dışına auta çıktı.

HDP’YE GEÇİT YOK

Milletvekili aday listeleri açıklandıktan sonra HDP Trabzon milletvekili adaylarının Trabzon’daki sivil toplum örgütlerini ziyaret programı olaylara sebebiyet verirken, aynı partinin Trabzon’da miting yapma girişimi diğer siyasi parti grupları ve parti sempatizanları tarafından tepkiyle karşılanırken olaylar çıktı. HDP’nin hiç bir şey yokmuş gibi Trabzon’dan milletvekili seçimine rahat bir şekilde girmesi, geniş kitleler tarafından protesto edildi. HDP terörün partisi olarak açıklandı.

CUMHURBAŞKANI İLK KEZ MEYDANLARDA

Bu genel seçim ilk kez Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyaset yapıp AK Parti’ye oy istemek için il il geçti, açılış programları adı altında mitingler düzenledi, oy isterken de etkili oldu. Cumhurbaeşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim işbirliği diğer siyasi partiler tarafından seçim propaganda döneminde sürekli tenkit edilmesine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete sert çıkarak beni hiçbir güç susturamaz dedi.

SANDIK HUZURA GELİYOR

Velhasıl seçim propaganda dönemi bugün sona eriyor, yarın sandık huzura geliyor 53 milyon Türk seçmeni sandık başına giderek ülkeyi dört yıllığına yönetecek yönetimi seçecek. Hayırlı ve uğurlu olsun. HDP’nun bu seçime parti olarak girmesi ve barajı aşacak seviyede görünmesi, anketlerin bunu söylemesi, çeşitli hükümet senaryolarını gündeme getirmiyor değil. AK Parti tek başına iktidar olacak milletvekili sayısına ulaşıp da 330 milletvekilini aşarsa hedefi anayasayı değiştirmek için referandum yapmak olacak ve başkanlık sistemini getirmeye çalışacak. Kısacası acısıyla, tatlısıyla, yaşanan olaylarıyla renkli bir seçim süreci sone eriyor, demokrasinin olmazsa olmazı olan sandık yarın halkın önüne geliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler