Anahtar Deliği 5.2.2016

 ORTAHİSAR MECLİSİ’NİN GÜNDEMİ  Ortahisar Belediyesi’nin dün ki gündeminde, yapımına başlanacak olan belediye hizmet binasının projesi yer aldı.  Pazarkapı Mahallesi’nde on dönüm yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu arazinin üç dönümün

Anahtar Deliği 5.2.2016

 ORTAHİSAR MECLİSİ’NİN GÜNDEMİ

 Ortahisar Belediyesi’nin dün ki gündeminde, yapımına başlanacak olan belediye hizmet binasının projesi yer aldı.

 Pazarkapı Mahallesi’nde on dönüm yer alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu arazinin üç dönümünü Ortahisar Kaymakamlık binası yapımı için, 7 dönümünü de Ortahisar Belediye binası yapımı için kullanacağını daha önce açıklamıştı.

 Zağnos Vadisi dönüşüm kapsamında üçüncü etabı oluşturan Pazarkapı Mahallesi yıkım çalışmaları başladı.

 Yıkım işlemi tamamlandıktan sonra bu alanda Ortahisar Belediye binasının yapımı yükselmeye başlayacak.

 Eş zamanlı olarak Kaymakamlık binasının da yapılması bekleniyor.

 FINDIĞIN AKIBETİ

 FINDIĞIN AKIBETİ

 Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Cirav’ın fındık politikası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da ciddiye alınır.

 Biz de zaman zaman Cirav’a piyasa hakkında sorular sorar, bu sütunda gündeme getiririz.

 2015’in Ekim ayında yıl başında serbest piyasada fındık fiyatının ne olacağını sorduğumuzda, 14-15 liraya  çıkacağını, kendisinden emin bir dille söylemişti.

 Yılbaşı geçmesine rağmen fındık filatı 10 lira düzeyinde.

 Demek ki, dünya fındık piyasasında değişen dengeler, Cirav’ın tahminlerinin de önüne geçmiş, fındığın akıbetini kimse kestiremez olmuş.

 DORTMUNT’A KONSANTRE OLMUŞLAR!

 DORTMUNT’A KONSANTRE OLMUŞLAR!

 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Dortmunt kentinde ilki düzenlenecek olan her yönüyle Trabzon etkinliği için haftalar öncesinden başlayan koşuşturma var.

 Bazı kurumlarda çalışanlar ise neredeyse Dortmunt’ta yapılacak Trabzon etkinliğine konsantre olmuş, bu etkinlik dışında başka bir şey düşünmüyorlar. Yurtdışında şehrimiz adına etkinlik yapmak güzel, ancak o kadar da etkinliğe konsantre olup, günlük yürüyen ve yürümesi gereken işleri sumen altı etmemek gerekiyor.

 GÜNDEM TURİZM

 GÜNDEM TURİZM

 Trabzon’un gündemindeki en önemli konu ise Pazar günü Novotel’de düzenlenecek turizm şurası olacak.

 Trabzon merkezli olarak Karadeniz turizmini geliştirmek için toplanacak bakanlar, bölge milletvekilleri, bölge il valileri, turizm bileşenleri, Ticaret ve Sanayi Odaları ile il genel meclis başkanlarının katılacağı toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanı’da hazır bulunacak ve bakanlığın üst düzey bürokrasisi de toplantıda Karadeniz Bölgesi turizmini ve sorunlarını daha yakından öğrenmiş olacaklar.

 TRABZON’A İHANETTİR!

 TRABZON’A İHANETTİR!

 Son dönemlerde yaygın basında konuşmacı olarak yer alan uzmanlar bile Arapların tercih ettiği şehirler arasında Trabzon ilk beşte yer alırken, yatırımcı Arapları Ordu gibi şehirlere gönderen konut sektörü yapsatcılarına ne demek lazım.

 Araplar Trabzon’a yatırım yapmak, gayrimenkul satmak istiyor.

 Ancak, Trabzonlunun bir anda köşeyi dönme arzusu kabarınca, Arap müşterisine fahiş fiyat diyor, kazık atmaya çalışıyor.

 Trabzon’daki gayrimenkul yatırımlarından ötürü çok da kazık yiyen Arap yatırımcının bundan yakındığı ve yatırım için Ordu ilini seçmeye başladıkları söyleniyor.

 Trabzon esnafı maalesef bindiği dalı kesiyor.

 Elbette ki genelleme yapmak istemiyoruz ama Ruslar ilk geldiklerinde Trabzon’dan ihtiyaçlarını karşılıyordu, kazık atıla atıla onların kaçmaları sağlandı.

 Arap turistlerin huzur buldukları Uzungöl’de kazık yedikleri şehrin gündeminde yantılandı.

 Şimdi de konut sektörü Arap yatırımcıları kaçırmak için kötü niyete baş vurdukları gündeme geliyor.

 Allah aşkına şu Trabzon’u sevmiyorsanız da bari bu şehre ihanet etmeyin!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler