Anahtar Deliği 4.2.2016

GÜMÜŞHANE ŞEHİDİNİ UĞURLADI   Doğu ve Güneydoğu’da PKK terör örgütleriyle bazı il ve ilçelerde mücadele veren asker ve polislerimiz, kahramanca mücadele ederken, şehitler vermeye devam ediyoruz. En son ateş bölge illerimizden Gümüşhane’ye düştü.   Gümüşha

Anahtar Deliği 4.2.2016
GÜMÜŞHANE ŞEHİDİNİ UĞURLADI
 
Doğu ve Güneydoğu’da PKK terör örgütleriyle bazı il ve ilçelerde mücadele veren asker ve polislerimiz, kahramanca mücadele ederken, şehitler vermeye devam ediyoruz.
En son ateş bölge illerimizden Gümüşhane’ye düştü.
 
Gümüşhaneli Teğmen Recep Erdoğan kalleş terör örgütünün kurşunlarına hedef olup şahadet şerbeti içerken, şehidin cenazesi dün memleketi Gümüşhane’de on binlerce insanın katıldığı törenle ebediyete uğurlandı.
 
Şehit Teğmen Recep Erdoğan’ın cenazesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, valiler, milletvekilleri, askeri erkan ile çok ifade ettiğimiz gibi on birlerce vatandaş katıldı.
 
Şehit subayımıza biz de Allah’tan rahmet diliyoruz.
 
 
“TURİZME EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”2. SAYFADA
TURİZME EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon merkezli olarak Karadeniz’i turizm sektöründe potansiyel bir bölge konumuna getirebilmek için uğraş vermekle kalmıyor, aynı zamanda bölge bakanlarına ve milletvekillerine görev vermeye devam ediyor.
 
AK Parti iktidarı kurulduktan sonra Güldal Akşit’in Turizm Bakanlığı döneminde turizm mevsimi Trabzon’da açılmıştı.
 
Faruk Özak’ın bakanlığı döneminde Novotel’de Karadeniz’in turizm mastır planı adı altında tüm Karadeniz illerini kapsayan bir toplantı tertip edildi.
 
Şimdi de Karadeniz Bölgesi’nin bakanı olarak Süleyman Soylu’nun öncülüğünde hafta sonu yine Novotel’de tüm bölgeyi kapsayan turizm toplantısı tertip edilecek.
 
Tertip edilecek toplantıya, Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağabal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile ev sahibi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra, böle illerinin valileri, turizm bileşenleri turizm yatırımcısı işadamları katılacak.
 
 
“TARİHİ BİNALARA SAHİP ÇIKMA PROJESİ!” 3. SAYFADA
TARİHİ BİNALARA SAHİP ÇIKMA PROJESİ!
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri de şehrin merkezinde bulunan tarihi binaları gün ışığına çıkarmak ve kültür turizminin hizmetine sunmak var.
 
Bu projeyle ilgili çalışmalar ilk olarak 2011 yılında Avrupa Gençlik Festivali projesi kapsamında da şehrin tanıtılması için düşünülmüştü.
 
Ancak, Belediye’nin tarihi yapıları ön plana çıkarma çabası şimdi daha da kuvvetlendirilmiş olarak devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olan ve şehrin imarından sorumlu en önemli ismi Cengiz Çolak, Kültür ve Turizm toplantısı arifesinde daha raporu dolmamasına rağmen sokaklarda tespit yapmaya başlamış.
 
Tarihi binalardan Zeytinlik’teki Kostaki Konağı (Halen Trabzon Müzesi) ile Uzun Sokak’taki eski mahkeme, şimdi ise Ortahisar Kaymakamlığı olarak kullanılan tarihi binanın arasındaki binaların istimlak edilerek, tarihi dokuyu aynı mekanda gün ışığına çıkarmak için bir çalışma yaptıklarını söyledi.
 
Turizm Bakanı Mahir Ünal’dan hafta sonu Trabzon programında destek istenecek projelerin başında olduğu belirtiliyor.
 
Avrupa’nın değişik şehirlerine gidenler, her gittikleri şehirde tarihi dokuya nasıl sahip çıktığını görüyor ve imreniyor.
 
Tarihi kent Trabzon’da eldeki tarihi dokuya sahip çıkmak için bir yerden başlamasında yarar var.
 
“MHP’YE KAYYUM GELİYOR MU?” 4. SAYFADA
MHP’YE KAYYUM GELİYOR MU?
 
MHP’de muhalefetin Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye verdiği mühlet yarın sona eriyor.
 
543 delegenin imzasına rağmen Bahçeli’nin kurultayı toplamaması halinde, muhalefet parti yönetimine kayyum tayini için düğmeye basıp mahkemeye gidecek.
 
Muhalefet böyle bir yola girer mi?
 
Ya da Bahçeli bu aşamadan sonra geri adım atar mı?
 
Bahçeli, zaten muhalefete mahkemeye gidin hakkınızı arayın, bana gelmeyin demişti.
 
Muhalefet bu yola baş koydu, başka çareleri kalmadı, adalette hak aramak demokrasilerde geçerli olan en önemli yol ve yöntemdir. 
 
 
“GÜNEŞ’E HAYIRLI OLSUN” 5. SAYFADA
GÜNEŞ’E HAYIRLI OLSUN
 
Trabzon’un yetiştirdiği futbol adamlarından biri de Şenol Güneş’in kardeşi Bahattin Güneş’tir.
 
Halı hazırda takım çalıştırmayan Bahattin Güneş Ankara’da ikamet ediyor.
 
Hafta sonu Lig TV’de süper lig maçlarını canlı olarak yorumlamaya başlıyor.
 
Ankara’nın iki takımı Osmanlıspor ile Gençlerbirliği’nin lig TV’de maçlarının canlı yayınlanması sürecinde, yorumculuk yapacak olan Güneş’in bu işten önemli bir gelir elde edeceği konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler