Anahtar Deliği - Araklı'nın vekil adayları.30.10.2014

Camia sebebini araştırıyor.. Ali Özbak Bırakıyor. Bu anlayışla o hastane kapanır. CHP'de Özçilingir faktörü.

Anahtar Deliği - Araklı'nın vekil adayları.30.10.2014

CAMİA SEBEBİNİ ARAŞTIRIYOR

Trabzon camiası gibi basın mensupları da Gaziantep beraberliğinin ardından kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’nun hangi gerekçe gösterilerek bu muameleye maruz kaldıklarının sebebini araştırıyor.

İki yerli futbolcunun kadro dışa bırakılmalarının sebebi henüz bulunmuş değil.

Gerek yönetim tarafından yapılan açıklamalar, gerekse fısıltı şeklinde kamuoyuna yansıyan gerekçelerin hiç biri doğru olmadığı yönünde görüşler ortaya atılıyor.

Mustafa Yumlu’nun kaptanlık görevini hiçbir zaman sorun yapmayacağını, Gaziantep maçı öncesi de böyle bir sorunun yaşanmadığı yine kulüp çevresinden verilen bilgiler arasında.

Bir deli bir kuyuya taş atarmış yüz akıllı bu taşı çıkarmak için uğraş verirmiş.

Şimdi Trabzonspor’da iki futbolcunun kadro dışı bırakılma olayı da kuyuya atılan taşa benziyor.

Ortada hiçbir geçerli gerekçe olmadan, Trabzon’un öz evladı olan iki oyuncuyu kadro dışı bırakma kararını veren kim, neden verdi.

Araştırmaya değer!

DİVAN BAŞKANI BIRAKIYOR

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, son divan toplantısında yapmış olduğu açıklama ile görevini 2015’in şubat ayında yapılacak divan toplantısında bırakacağını açıkladı.

Başkan Ali Özbak şubat ayında yapılacak divan genel kurulunda yeniden aday olmuyor.

İki dönem yapmış olduğu divan başkanlık görevine nokta koyacak.

Herkesin görev süresi tartışılacağı gibi Ali Özbak’ın da divan başkanlık dönemleri elbette tartışılacaktır.

Divan başkanlığını en iyi yapacak isimlerden biri olan, son derece bilgiye ve donanıma sahip Özbak, iki dönem yapmış olduğu görevi süresince kulüp yönetimlerinin yanlışa girmeleri ve haddinden fazla futbolcu transfer ederek kulübün borcunu katlandırarak artırmaları yüzünden, görevi icabı yönetimlere yapmış olduğu öneri ve uyarılar da zaman zaman dikkate alınmadı.

Ali Özbak, becerikli bir insandır, keşke divan başkanlık kurulunun yönetim üzerinde biraz daha etkin olmasını sağlayacak düzenlemeler yapabilseydi.

ARAKLI’NIN VEKİL ADAYLARI

AK Parti Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş, başkanlık koltuğunda üç dönem üst üste görev yaptığı için önümüzdeki ay yapılacak seçimde koltuğunu başka bir isme devredecek.

Tekinbaş, koltuğu devretse bile teşkilatı elinde tutabilmek, siyasetteki hedeflerinden uzaklaşmamak için, başkanlığı yakın bir isme emanet etme peşinde.

Bilindiği gibi Mustafa Tekinbaş’ın ağabeyi, Prof. Dr. Celal Tekinbaş Ahı Evren Kalp Damar Hastanesi Başhekimi, AK Parti’den milletvekili adayı olmak gibi niyeti var.

2015 genel seçimi için başka ilçelerden milletvekili aday adayı ismi telafuz edilirken, Araklı’dan şimdiye kadar kimsenin ismi seslendirilmiş değil.

Milletvekili aday adaylığı sıralaması yapanlar Prof. Dr. Celal Tekinbaş ismini bir kenara yazsınlar.

İktidar partisinden Tekinbaş milletvekili aday adayı olmaz ise Araklı’nın başka bir avantajlı ismi daha var.

Kamuoyunun kendisini 2011 genel seçim sürecinden tanıdığı Dr. Yunus Karabela, AK Parti’nin beşinci sıra adayıydı.

Babası Hasan Karabela Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın dostu ve danışmanıdır.

Araklı İmam Hatip Lisesi eski müdürü olan Hasan Karabela’nın oğlu, Yunus Karabela 2011 genel seçiminde sessiz sedasız listenin beşinci sırasına yerleştirildiği gibi 2015 genel seçiminde ilk dört içine yerleştirilirse kimse şaşırmasın.

BU ANLAYIŞLA O HASTAHANE KAPANIR!

Trabzon’u yönetenler şehir hastanesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat doğrultusunda 300 dönüm arazi arayadursun, biraz da Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını yapmadı, gerekçe olarak da dağın başına hastane mi yapılır diyerek, hastanenin o mekana yapılmasını eleştirmiş.

Kimse çıkıp da Trabzon’da hastane yapacak arazimiz yoktu, Sağlık Bakanlığı da hastane arazisi için bize ödenek ayırmadı, arsayı siz temin edin, hastaneyi biz yapalım dedi, Kaşüstü halkı da vakıf arazisini herhangi bir bedel almadan hastaneye tahsis etti diyemedi.

Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hali içler acısı durumda ancak dönüp de bu hastanenin tarafına bakan yok.

İçler acısı durumu orada görev yapan insanlardan kaynaklanmıyor, hasta memnuniyetsizliği de söz konusu değil.

Evet ulaşımda bir sıkıntı yaşanıyor ama bu gibi durumlar her zaman olağan şeyler, ulaşım araçlarını artırdığınızda ulaşım daha da kolaylaşır.

Hastane’nin en önemli sorunu yönetimden kaynaklanıyor.

Hizmete gireli daha beş altı yol oldu, neredeyse her yıl bir başhekim değişiyor.

Gelen doktorlar uzun süre kalmamak için uğraş veriyorlar, başka hastanelere tayin veya transferle gidiyorlar, yeterli düzeyde akademik personeli yok, eğitim hastanesi olma misyonunu yerine getiremiyor.

Ey yetkililer siz bu hastaneyi kapatmak için mi uğraş veriyorsunuz, bu hastane ile neden oynuyorsunuz.

CHP’DE ÖZÇİLİNGİR FAKTÖRÜ

CHP tabanında yer etmiş isimlerden biri de eski merkez ilçe başkanı Murat Özçilingir’dir.

Siyaseti sessiz ve derinden yapar, ona buna çamur atmadan, kavga ve gürültüden uzak bir çizgi izler.

Murat Özçilingir de siyasette hedefi olan isimlerden biridir.

Onu ayağa kaldıracak kadar tabanda gücü de vardır.

Özellikle de CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ile kanka gibidir, Hamzaçebi, Özçilingir için elini her zaman taşın altına koyar.

2015 genel seçimine daha sekiz aydan fazla bir zaman olduğu için Murat Özçilingir hedefinin ne olduğu noktasında renk vermiyor, ancak hedefinde milletvekili adaylığı olduğu her halinden belli oluyor.

Rotasını milletvekili adaylığına çeviren ve bu hedeften başka gözü bir şey görmeyen Trabzon il Başkanı Yavuz Karan’ın en ciddi rakiplerinden biri de Murat Özçilingir’dir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler