Anahtar Deliği - Taraftar Trabzonspor'u seyretmiyor. 29.10.2014

Trabzonspor'un geleceği Halilhodziç'e bırakılamaz, SGK Binası satışını kim engelliyor, Ali Osman Ulusoy'un ardından..

Anahtar Deliği - Taraftar Trabzonspor'u seyretmiyor. 29.10.2014

TRABZONSPOR’UN GELECEĞİ HALİLHODZİÇ’E BIRAKILAMAZ

Gaziantep karşısında Avni Aker’de alınan gollü beraberliğin ardından, Hacıosmanoğlu yönetimi birine fatura çıkarmak zorundaydı.

Faturanın kesilmesi gereken ilk isim istediği kadroyu oluşturmasına rağmen sezon başından beri bir türlü kadro kuramayan, başaralı sonuçlar alamayan ya da Trabzonspor camiasını küçümser tercih ve tavırlar koyan Teknik Direktör Vahid Halilhodziç olmalı iken, fatura iki Trabzonlu futbolcuya kesildi.

Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’ya başarısızlığın faturasını kesip bu iki yerli futbolcuyu kadro dışı bırakmak çok ağır olduğu kadar yönetim kurulunun adaletsiz uygulamalarından biri olmuştur.

Yönetimsel yanlışlar ve Teknik Direktör Halilhodziç kaynaklı başarısızlığın faturasını iki yerli futbolcuya kesip, günahsız bu iki futbolcuyu güya toplumun önüne atmak, takımda kötü gidişatı önleyecekti.

Ancak, yönetimin art niyetli operasyonu anında geri tepki ve camia ağız birliği etmişçesine Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’nun arkasında yer aldı, operasyonun yönetim ve teknik direktörün başarısızlığını örtbas etmeye yönelik Trabzonlu futbolcu kıyımı olduğunun farkına vardı.

Kim ne derse desin, operasyon sırası Vahit Halilhodziç ve onun teknik direktörlük süresi ile yönetimin akıbetini bağlayan Haciosmanoğlu ve yönetimine gelecektir, zaman da uzun değildir.

TARAFTAR TRABZONSPOR’U SEYRETMİYOR

TARAFTAR TRABZONSPOR’U SEYRETMİYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Halilhodzic’i kurtarıp, başkanlık süresini biraz daha uzatmak için başarısızlığın faturasını iki Trabzonlu futbolcuya kesmekle harakiri yapıyor.

Bu kulübün hasbelkader Başkanıdır, kafasını kaldırsın ve gerçeklerle yüzleşsin bakalım ne görecek.

Sezon başından beri taraftar tribünlere gelmiyor, bunun bir araştırmasını yapsın, sırf pasolig uygulamasını gerekçe gösterip de taraftarın tribünlere gelip maç izlememesinin sebebini taraftarda arasın.

Trabzonspor transfer döneminde 20’ye yakın futbolcu transfer etti, transfer edilen futbolcular kötü de değiller.

Ancak, Teknik Direktör Halilhodziç aylar geçmesine rağmen bu takıma bir şey vermedi, futbol oynatamıyor, sonuç alamıyor.

Tabi ki, Halilhodziç Trabzonspor’u ve forma giyen futbolcuları küçümsüyor, kendisi döneminin iyi futbolcularından biri olarak gösteriliyor ya, oraya takılı kalmış, kendi futbolcusunu küçümseyen, başarısız sonuçlar karşısında toplumun önüne atan teknik direktörün takımının başarılı olma şansı olabilir mi?

Taraftarın tirübünleri boş bırakması bir yana, Trabzonspor taraftarı öyle bir noktaya getirildi ki, televizyondan bile maçları seyretmeme noktasına geldi.

Sırf Trabzonspor maçları gibi işyerine yatırım yapıp Lig TV bağlayan, kahvehaneler, çay ocakları, kafeteryalar, dernek lokalleri gibi yerlerde, işletmeciler maç izlemek için gelecek taraftarlara bel bağlamışlardı, onların da güvendiği dağlara kar yağdı.

Trabzonspor Kulübü, Başkan Haciosmanoğlu ile Teknik Direktör Halilhodziç’in elinde oyuncak oldu, tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor.

SGK BİNASININ SATIŞINI KİM ENGELLİYOR?

SGK BİNASININ SATIŞINI KİM ENGELLİYOR?

Bir dönem THY ardından bir dönem de Bağ-kur binası olarak anılan, en son olarak da Sosyal Güvenlik Kurumu binası olan, Meydan Parkı karşısındaki yüksek katlı bina satılmış.

SGK’ya ait binaya önce Trabzon Büyükşehir Belediyesi talip oldu.

Ödeme koşullarının takside bağlanması istenince kurum Büyükşehir’in bu teklifini kabul etmedi.

En son olarak da LC Waikiki şirketi SGK’ya ait olan söz konusu binaya 13 milyon TL teklif verdi.

Verilen teklifler arasında en yükseği de LC Waikiki’nin teklifi idi.

Ne olduysa bundan sonra gelişti, SGK kurumu, binaya en yüksek fiyatı veren LC Waikiki firmasının teklifini beğenmedi, halı hazırda satış onaylanmamış.

Öğrendiğimize göre Trabzon’dan, AK Parti çevresinden devreye girenler olmuş, LC Waikiki firmasının vermiş olduğu 13 milyon TL fiyatı bu binaya biz de verirdik deyince, devreye girenler şimdilik satışın gerçekleşmesini engellemişler.

ALİ OSMAN ULUSOY’UN ARDINDAN

Trabzon’un yetiştirdiği duayen işadamı merhum Ali Osman Ulusoy için 11 Kasım’da kırk mevlidi, Söğütlü’deki Hassoy’da yapılacak.

Merhum Ulusoy’la ilgili dini ve geleneksel vecibeler bir yandan hiç aksatılmadan yapılmaya devam ederken, kızı Hülya Ulusoy’da şirketlerin başına geçtikten sonra merhum babasının yolunda devam ediyor.

Ulusoy şirketlerinde her kademede çalışanlar Hülya hanımın şirketlerin başına geçmesinden hayli memnun olmuşlar, Hülya hanım babası gibi patronluk yapar da çalışanların işine birebir müdahale etmez ise şirket performansının devam edeceğine inanıyorlar.

Öte yandan Hülya hanımın önümüzdeki dönemde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclisine girmesi ve etkin bir görev alması için şimdiden kulisler atılmaya başlandı.

GENEL SEKRETER AYRILIYOR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Gürhan bu sıralar karar aşamasına gelmiş.

Tamam mı devam mı?

Büyük ihtimalle önümüzdeki dönemden itibaren Genel Sekreterlik görevini bırakarak gençlere devam etmek istediğini ifade eden Gürhan’ın yakın çevresine yaşım 65 oldu, benimkisi zorunlu bir emeklilik değil, daha çalışabilirim ama çok yoruldum artık bu işleri gençlerin yapması lazım dediği gelen bilgiler arasında.

Genel Sekreterlik görevi süresince değişik jenerasyon meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte önemli projelere imza attıklarını, ancak yeni gelen jenerasyonla anlaşmakta zorluk çekmeye başladığını söyleyerek serzenişlerde bulunduğu söyleniyor.

TTSO eski Meclis Başkanı merhum Ali Osman Ulusoy’la bir baba oğul ilişkisi içinde çalışan ve bu diyalogdan çok memnun olan Genel Sekreter Hakan Gürhan’ın görevini bırakma aşamasına gelmesinde Ulusoy’un vefatının payı olmadığı biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler