Anahtar Deliği 28.1.2016

HAMİ’NİN ÇİLESİ BÜYÜK!   Trabzonspor, Türkiye Kupası grup karşılaşması için Gaziantep deplasmanında idi.   Bordo mavili takım grup lideri olarak bundan önce oynadığı beş maçını kazanmış, gruptan çıkmayı garantilemiş.   Rakip Antep’de gruptan çıkmayı garan

Anahtar Deliği 28.1.2016
HAMİ’NİN ÇİLESİ BÜYÜK!
 
Trabzonspor, Türkiye Kupası grup karşılaşması için Gaziantep deplasmanında idi.
 
Bordo mavili takım grup lideri olarak bundan önce oynadığı beş maçını kazanmış, gruptan çıkmayı garantilemiş.
 
Rakip Antep’de gruptan çıkmayı garantileyen ikinci takım.
 
Anlayacağınız gazozuna maç gibi.
 
Ancak, Trabzonspor’un başına yeni bir hoca gelmiş, yerlinin yerlisi olarak bombacı Hami yönetimle sözleşme imzaladıktan sonra ilk resmi maçına Antep karşısında çıktı.
 
Dolayısıyla, forma verip oynattığı oyuncular, hiç değilse, bordo mavili formanın ve Hami Hoca’yı ilk maçta karşılamanın şerefine mücadele etmeleri lazım.
 
Yedek ağırlıklı karma bir takım, rakip Antep ise tamamen gençlerden kurulu.
 
Trabzonspor, rakibi karşısında hiçbir varlık göstermiyor, top kendisine gelen Trabzonsporlu futbolcu topu almak için gayret harcaması yerine düşmemek için efor sarf ediyor.
 
Sahanın buzlu olduğunu anladık da buzdan etkilenen yalnız Trabzonsporlu futbolcular değil, Antep’in gençleri bordo mavili takımın as kadrosundan aldığı milyon euroluk futbolculara adeta ders veriyor. 
 
Ve karşılaşmayı 2-0 Antep’in gençleri kazanıyor.
 
Görünen o ki, Hami Hoca’nın bu futbolcuları adam etmek için çekeceği epey çilesi var.
 
Hami’ye destek vermek lazım.
 
 
“DOĞALGAZ’A İNDİRİM!” 2. SAYFADA
DOĞALGAZ’A İNDİRİM!
 
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Of’lu, aynı zamanda da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı.
 
Özel bir tv kanalında yapmış olduğu söyleşisinde doğalgaza indirimden söz etti ama net bir takvim ya da indirim şu kadar olacak gibi bir fiyat açıklaması olmadı.
 
Önümüzdeki yıl indirim yapacağız, bunun çalışmalarına başladık derken, 2017 yılını mı Türk halkına doğalgazda indirim yapılacak diye gösterdi?
 
Petrol fiyatları dünya borsalarında yüzde 70’a varan gerileme yaşadı, doğalgaz da petroldür, onda da büyük indirim yaşanıyor.
 
Enerji Bakanımız Berat Albayrak geçmiş yıllarda doğalgaz fiyatlarında sübvanse yapılmışsa bunun acısını bu dönem doğalgazdan istifade edenlerden çıkarmamalı.
 
 
“HABERDE DE YARIŞIYOR” 3. SAYFADA
 
HABERDE DE YARIŞIYOR
 
En iyi ve hızlı enformasyon yapan Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu.
 
Yomra’nın AK Partili başkanı.
 
Nerede, ne zaman bir icraatı olsa, anında Trabzon yerel basınına servis ediliyor, yerel basın da Sağıroğlu ile ilgili haberleri çöpe atmıyor, en iyi şekilde değerlendiriyor.
 
Elbette ki Sağıroğlu’nun yaptığı icraatlar yerel basına haber servisi yapılırken, aslan payı Başkan’ın, ancak basınla diyaloğunu sağlayan ekibini de sağlam seçmiş, Basın Danışmanı Salih Tezcan Yomra’dan değişik bir kuş türü uçsa Başkan’a mal ediyor, her türlü gelişmeyi habere dönüştürmek için evirip çeviriyor, yerel basın gibi yaygın basını da besliyor.
 
Kar bastırdıktan sonra Sağıroğlu yine en ön safta, ne kendisi, ne karla mücadele ekipleri, ne de Basın Danışmanı Salih Tezcan boş durmadıkları gibi, basını da haberle besliyorlar.
 
 
“HDP’Lİ VEKİL NEDEN AĞLADI?” 4. SAYFADA
HDP’Lİ VEKİL NEDEN AĞLADI?
 
Fırsat bulduğumuz zaman Meclis TV’yi izler, genel kurul çalışmalarını biraz olsun takip etmeye çalışırız.
 
Dün Meclis’te HDP’nin önergesi görüşülürken, söz alan Milletvekili (Eski Diyarbakır Belediye Başkanı) Osman Baydemir ağlamaklı bir üslup kullanarak, Sur’da, Silop’de şehirlere silahlı baskın düzenleyip devlet güçlerini ve masum vatandaşları katleden teröristler ile Meclis’teki milletvekillerini bir tuttu, onlar aslında sizlersiniz dedi.
 
Bu kadar yalan, ikiyüzlülük ve riya olmaz.
 
Terörist ile vatanını, milletini seven namuslu adam nasıl olur da bir olur.
 
Milletvekili Baydemir gibi kürsüye çıkan HDP’li vekiller de aynı bağlamda nutuk atıyorlar ama söylediklerine kendileri de inanmıyorlar!
 
 
“YATIRIM ADASI START ALMAK ÜZERE” 5. SAYFADA
YATIRIM ADASI START ALMAK ÜZERE
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, en son olarak geçtiğimiz hafta sonu geldiği Trabzon’da, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen önünde ve deniz doldurularak yapılacak yatırım adası için prosedür çalışmalarının başladığını, en kısa zamanda proje tamamlanarak yatırımcıların hizmetine gireceğini söyledi.
 
Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ne ilk kazmanın vurulmasından bugün ki aşamasına gelmesinde çekilen sıkıntıyı bilen biri olarak, denizin ortasında yapılacak yatırımın pek de kolay olmayacağını düşünüyouz.
 
Ancak, Bakanımız proje hazırlanıyor diyorsa onun söylediklerine inanmak ve destek vermek durumundayız.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler