Anahtar Deliği- Trabzonspor Avrupa'da üçledi. 28.11.2014

Fenerbahçe'ye 17 Aralık operasyonu. Ortahisar yarışı kızıştı. İl Başkanlığına Büyükaydın mı.

Anahtar Deliği- Trabzonspor Avrupa'da üçledi. 28.11.2014

TRABZONSPOR AVRUPA’DA DA ÜÇLEDİ

Trabzonspor, Avni Aker’de Avrupa tarihi yazmaya devam etti.

İlk karşılaşmada deplasmanda 2-1 yendiği Ukraynalı rakibi Metalis Kharkiv’i net bir skorla yenerek, gruptan çıkmayı garanti etti.

Bordo mavili takımın Avrupa kupalarında 100. golünü atan Cezayirli defans oyuncusu Belkalem Trabzonspor tarihine adını yazdırırken takımımız dün akşam oynadığı karşılaşmayı 3-1 kazandı.

Gruptaki son karşılaşmasına 11 aralık tarihinde çıkacak olan bordo mavililer, bu karşılaşmayı grup liderliği için oynayacak.

Ersun Yanal göreve başladıktan sonra bordo mavililer çıktığı iki resmi karşılaşmada rakiplerine üçer gol atarken, ilerisi için camiaya büyük umut aşıladı.

FENERBAHÇE’YE 17 ARALIK OPERASYONU

Bayburt Özel İdare 3. ligde mücadele veriyor, federasyon kupası mücadelesinde gruplara kalmayı başardı.

Grup maçları için çekilen kura ile Fenerbahçe ile aynı gruba düştü, dolayısıyla bu takımlar arasında iki önemli karşılaşma oynanacak.

Bayburt özel İdare ile Fenerbahçe arasındaki ilk karşılaşma 17 aralık tarihinde Bayburt’ta oynanacak olması nedeniyle bu karşılaşma için şehirde seferberlik başlatılmış. Bu eşleşme Bayburt’ta büyük bir heyecana yol açmış.

Bayburt Özel İdare futbol takımı Fenerbahçe’ye ikinci bir Pendikspor faciası yaşatmak için 17 Aralık tarihini iple çekmeye başlamışlar.

Bu arada Bayburt Özel İdare futbol takımının teknik direktörlük görevine de Trabzonspor’un eski futbolcularından, ünlü futbol adamımız Şenol Güneş’in kardeşi Bahattin Güneş getirilmiş.

Bahattin Güneş’e yeni görevinde başarılar dileyelim ve 17 aralık’ta oynayacakları Fenerbahçe karşısında bol şans dileğimizi iletelim, Fener’i yenip futbol dünyasına damga vurmalarını bekleyelim.

Dileğimiz 17aralık’ta Bayburt’ta Fenerbahçe zaferi yaşanması.

TRABZONLU VEKİL CHP MUHALEFETİNİ SAHİPLENDİ

Trabzon’da CHP’den milletvekili seçilerek parlamentoya ilk kez giden hemşerimiz Akif Hamzaçebi şehrindeki partililerini bir an olsun unutmuyor.

Onların sorunlarıyla yakından ilgilenen Hamzaçebi, İstanbul Milletvekili olmasına rağmen, kendisine Trabzon’dan ulaşan talepleri yerine getirmek için mücadele etmekten geri durmuyor.

Hamzaçebi Trabzon milletvekili olduğu dönem, Trabzon merkez ilçe eski başkanı Murat Özçilingir ile çok uyumlu çalışmış, Özçilingir’in bir dediğini iki etmemişti.

Dahası, bu ikili arasında siyasi dayanışmadan öte tam bir ağabey kardeşlik ilişkisi hakimdi.

İkilinin sıcak ilişkileri eskiden olduğu gibi aynen devam ediyor.

Murat Özçilingir partili vatandaşların taleplerini anında CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi’ye ulaştırıyor, o da talepleri yerine getirmek için çaba harcıyor.

Dolayısıyla, Trabzon’da CHP muhalefeti sahipsiz kalmıyor.

ORTAHİSAR YARIŞI KIZIŞTI

AK Parti’de Ortahisar ilçe başkanlığı için genel merkezin talimatı doğrultusunda orta yol hali hazırda bulunmuş değil.

Genel merkez mevcut Başkan Temel Altuntaş’ı istemesine rağmen, parti içi muhalefet, ağırlıklı olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Ömer Odabaş’ı aday çıkardı.

Son günlerde iki liste halinde seçime gidilmeyeceği, Odabaş’ın yarıştan çekilmesi sağlanacağı, Odabaş ne pahasına olursa olsun yarışta varım der ise kongrenin erteleneceği gündeme getirildi.

Son günlerde iki liste halinde yarışın gerçekleşeceği, bundan da partinin zarar görmeyeceği ifade ediliyor.

Seçimin ortada olduğu, özellikle Odabaş’ın adaylığını açıkladıktan sonra delegeleri sürekli ziyaret ederek şansını artırdığı konuşulmaya başlandı.

İL BAŞKANLIĞINA YILMAZ BÜYÜKAYDIN MI?

20 Aralık tarihinde AK Parti Trabzon il kongresini yapacak.

Genel merkezin yapmış olduğu programa göre Genel Başkan Başbakan Ahmet Davutoğlu’da kongreye katılacak.

Daha ilçe kongreleri sonlanmadığı için il başkanlığı yarışı kazışmadı.

Ancak, il başkan adayı olarak ismi geçenler arasında öne çıkan iki isim var.

Bu isimler, mevcut il başkan vekili Köksal Boz ile eski merkez ilçe başkanı Ergin Aydın.

AK Parti içinde ismi geçen adaylardan hiçbirinin il başkanı yapılmayacağını son anda başka bir ismin genel merkez tarafından aday gösterileceğini söylüyor ve bu yönde beklenti bile oluşmuş.

Yaptığımız araştırmaya göre il başkanlığı için sürpriz denilen ismin eski merkez ilçe başkanı Yılmaz Büyükaydın olduğu yönünde izlenimler edindik.

Merkez ilçe başkanlığı döneminde olumlu izlenim yaratan, milletvekili adaylığı için görevini bıraktıktan sonra bir dönem Trabzonspor’da yöneticilik yapan Büyükaydın’ın, Günnar’dan sonra il başkanlığı görevini her yönüyle temsil edecek en iyi isim olduğuna pek itiraz edilmeyeceği görüşü hakim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler