Anahtar Deliği - Trabzon'da Trabzonlu Futbolcu kıyımı. 28.10.2014

Gökdelen istimlak kurbanı, ikinci pist iptal mi?, Milletvekili dediğin tuttuğunu koparacak, Cumhuriyet etkinlikleri ve Trabzon valisi,

Anahtar Deliği - Trabzon'da Trabzonlu Futbolcu kıyımı. 28.10.2014

TRABZON’DA TRABZONLU FUTBOLCU KIYIMI

Avni Aker Stadyumu’nda Gaziantep karşısında tel tel dökülen Trabzonspor dört gol yiyerek berabere kalmasının ardından kulüpte çözülmeler başladı.

TS yönetim kurulu Antep maçının ardından yaptığı toplantıda, sezon başından beri kötü gidişatın faturasını iki Trabzon kökenli futbolcuya keserek takımın birinci kaptanı Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’yu kadro dışı bıraktı.

Trabzon’un öz evladı olan iki futbolcunun günah keçisi muamelesi görerek, özellikle yönetim tarafından kadro dışı bırakılması haberi şehirde yankılanmaya başladıktan sonra, başta Teknik Direktör Halilhodziç olmak üzere Başkan Haciosmanoğlu ve yönetimine tepkiler yağmaya başladı.

Vahit Halilhodziç takımın başına geçtiği daha ilk günlerde Mustafa Yumlu’ya kafayı takmış, hatta bu futbolcuyu sezon başı kampına götürmeme cezasıyla karşı karşıya bırakmıştı.

Göreve seçildikten sonra Trabzonspor’da öze dönüş projesini başlatan Başkan İbrahim Haciosmanoğlu, Teknik Direktörlük görevine yerlinin yerlisi Mustafa Akçay’ı getirmiş, yardımcısı ise bombacı Hami Mandıralı’yı yapmış, alt yapıdan takıma kazandırdığı yerli futbolcular takıma monte edilerek, sezon sonunda ligi dördüncü tamamlamıştı.

Halilhodziç’i bu sezon takımın başına getiren yine aynı Haciosmanoğlu, ligin yedinci haftası geride kalmasına rağmen, puan cetvelinin neredeyse dibine demir atan Trabzonspor’un bu başarısızlığının faturasını teknik direktöre değil de öz be öz Trabzonlu iki futbolcuya kesmesi, takımda çözülmenin başladığını gösteriyor.

Halilhodziç’i kurtarma uğruna iki Trabzonlu futbolcunun kadro dışı bırakılması camiada infiale neden olduğunu artık Haciosmanoğlu’nun görmesi gerekir.

GÖKDELEN OTEL İSTİMLAK KURBANI!

Konut sektöründe önemli bir yer edinen Trabzonlu işadamı Ahmet Canım, yaklaşık on yıl önce bize Yıldızlı’da görkemli bir otel projesi olduğundan söz etmişti.

42 katlı, 900 oda , bin 910 odaya sahip otel projesini tamamlamasına rağmen Karayolları’nın keyfi istimlakına takıldığını öğrendik.

Bu şehirde öne çıkmaya çalışan insanların ayağına kelepçe takma gayreti ne zaman sone erecek, cehennem zebanileri gibi ortaya çıkanlar, yatırımcıların heyecanını köreltmekten ne zaman kurtulacaklar.

Ahmet Canım, kendi çabasıyla çalışmış kazanmış, kazandığını da yine bu şehre yatırıma dönüştürmek için turizm sektörüne girmek istiyor, Anadolu’da hiç olmayan büyük bir otel projesi başlatmış, bir kamu kuruluşu olan Karayolları bula bula bu insanın otel yapacağı araziyi mi buluyor.

Başka şehirde böyle bir gelişme yaşansa, o şehir siyasetçisi, işadamı, sivil toplum örgütleri, turizm sektörü ile ayağa kalkar, Trabzon’a yapılacak en prestijli otelin önünün açılması için ne gerekirse onu yapar.

Trabzon’da maalesef birlik beraberlik yok, biraz öne çıkan olunca, ayağının altına sabun köpüğü konuyor.

İşadamı Ahmet Canım, otel projesini gerçekleştireceği Yıldızlı’daki arazisinin istimlaka kurban gitmesi üzerine idare mahkemeye gitmiş ve davayı kazanmış.

Umarız mahkeme kararı uygulanır, Trabzon adından söz ettireceği bir otele kavuşur.,

İKİNCİ PİST İPTAL Mİ?

Trabzon havaalanının kapasitesinin artırılarak, ikinci pistin yaptırılması an meselesi haline gelmişti.

İkinci pist yapımının her geçen gün geciktiğini de söylemek mümkün.

Ancak, gelin görün ki Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’a son gelişinde ikinci pistin gündemde olmadığını söylemiş.

Gerekçe olarak da Ordu-Giresun havaalanının 2015’in mart ayında hizmete gireceğini, Rize havaalanın ise yatırım aşamasında olduğunu gerekçe göstermiş.

Bölge illerine havaalanı yapıldı ve yapılacak diye Trabzon havaalanı ikinci pist yapımının yatırım programından kalkması samimi bir izaha muhtaçtır.

Trabzon havaalanı uluslar arası bir havaalanıdır, özellikle yaz mevsiminde, uçak seferler hem yurt içi hem de yurtdışından artmaktadır, beş on dakika arayla havaalanına uçaklar inip konmaktadır.

Bu kadar yoğun uçak iniş kalkış trafiğini bölge illerinde faaliyete geçecek havaalanlarına yönlendirme imkanı olmayacağına göre Trabzon’a ikinci pist acil bir ihtiyaçtır.

İkinci pist yapımının gündemden kaldırılması veya yatırım programından çıkarılması izahı olamaz, hiçbir gerekçe de kabul edilemez.

MİLLETVEKİLİ DEDİĞİN TUTTUĞUNU KOPARACAK

Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın bakanlıktan istifa etmesinin ardından Trabzon yatırım ve hizmet alanı olmaktan adeta çıkarıldı.

Trabzon’daki yatırımlar durdu, yapılması söz verilen projeler askıya alındı, bazı yatırımlar yatırım programlarından çıkartıldı.

Buna rağmen şehrin her tarafında 2015 genel seçiminde kimlerin milletvekili adayı olacağı konuşuluyor, medya milletvekili sıralamalarıyla meşgul oluyor.

Kimsenin siyasi ikbaline sözümüz olamaz, ancak özellikle iktidar partisinden milletvekili seçilecek isimlerin Trabzon’un haklarını savunacak, bu şehrin insanının hakkını düşünecek Ankara’da söke söke alacak milletvekili adaylarına ihtiyaç olduğunu da gözden kaçırmamak gerekir.

Formalitesi tutan herkes milletvekili adayı da olabilir, milletvekili de seçilebilir.

Ancak, Ankara’ya gittikten sonra bu şehrin insanını unutmayacak, şehrin gereksinimlerini takip edecek, yatırıma dönüştürecek deneyim ve beceri sahibi insanları meclise göndermenin yöntemini geliştirmenin şimdi zamanıdır.

Bu şehrin hak ve hukukunu savunacak isimler olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ‘Oflu), Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan (Düzköylü), TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu (Akçaabatlı) gibi isimlerin de Trabzon milletvekili adayı olarak yer almaları bu şehri düşünen insanların talepleri arasında olduğunu kamuoyunun dikkatine sunmakta fayda var.

CUMHURİYET ETKİNLİKLERİ VE TRABZON VALİSİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yarın büyük bir coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı’nı çeşitlendirmek, geniş halk katmanlarının bayram etkinliklerine katılmalarını sağlamak için çeşitli programlar hazırlamış.

Bu programlardan biri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açılacak mini fuarda, tüm ilçeler Kaymakamlık ve belediyeler öncülüğünde bölgelerini sembolize edecek ürünlerin tanıtılması yapılacak.

Restorasyonu tamamlandıktan sonra Alacahan, kadınlarımıza tahsis edildi.

Yarın bu tarihi yapı içinde kadınlarımızın el emeği ve göz nurları sergilenmeye başlanacak, bununla ilgili olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle resmi açılış töreni yapılacak.

Bu etkinlikler ekstra, elbette ki Cumhuriyet Bayramı’nın resmi etkinlikleri de aynen devam edecek, gece de Zorlu Grand Hotel’de cumhuriyet balosu resepsiyonu verilecek.

Vali Öz güzel düşünmüş, resmi bayramlara vatandaşların katılımını sağlamak için etkinlikler düzenlemek gerek, bu yıl cumhuriyet bayramı biraz olsun çeşitlendirildi.

Başkaca etkinliklerin düzenlenmesi için Vali Öz her türlü öneriye açık.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar