Anahtar Deliği - Haciosmanoğlu hiç bir sözünü yerine geterimedi. 28.02.2015

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu yapmış olduğu transferlerle de önemli bir rekora imza attı.

Anahtar Deliği - Haciosmanoğlu hiç bir sözünü yerine geterimedi. 28.02.2015

HACİOSMANOĞLU HİÇ BİR SÖZÜNÜ YERİNE GETERİMEDİ

Sezon başında hedef güçlü kadro ve şampiyonluk sözü vererek, teknik heyetle yollarını ayıran Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu yapmış olduğu transferlerle de önemli bir rekora imza attı.

Devre arasına gelindiğinde sezon içinde ikinci teknik direktörünü de göreve getirerek ve ara transferde de Türkiye rekoru kırarak yeni bir rekora imza atan Haciosmanoğlu’nun takımı daha ilkbahar mevsimi gelmeden yarıştığı tüm kulvarlarda havlu attı.

Federasyon Kupası’ndan elendikten sonra, Avrupa Ligi’ne de veda eden bordo mavili takım lige ilk yarıda veda etmişti.

Sezon sonuna kadar angarya maçlar oynayacak olan bordo mavili takımın hedefi Avrupa Ligi olamaz.

Çünkü, Trabzonspor gerek şampiyonlar liginde, gerekse de Avrupa kupalarına katıldığı dönemlerde, Türkiye’de hep zirvede yer alarak katılmayı elde etmiştir.

Siz bu Trabzonspor takımı futbolcu kadrosunu ben ligi dördüncü veya beşinci bitirip Avrupa Ligi’ne katılmak istiyorum diyerek motive edemezsiniz.

Futbolcuları motive etseniz bile bordo mavili camia yönetim kaynaklı hedef saptırma yöntemlerine kulak asmayacaktır.

Haciosmanoğlu ve yönetimi hiçbir sözünü yerine getirememiştir.

ADAY ADAYLARI TEŞKİLATIN KANTARINA ÇIKIYOR

Her ne kadar çokları temayül yoklaması milletvekili aday sıralamasının belirlenmesinde dikkate alınmıyor deseler bile bugün AK Partili milletvekili adayları Trabzon’da teşkilatın kantarına çıkıyor.

Aday adaylarından Asım Aykan eski milletvekili, Adnan Günnar’da eski il başkanı olduğu için temayül yoklamasından muaf tutuluyorlar.

Bu iki ismin temayül yoklamasından muaf tutulması demek, onlar için bu kantar esik çekmeyecek, bilakis avantaj sağlamasınlar diye genel merkez böyle bir denge sağlamış.

Aday adayların çokları bugün ilk kez siyasetin kantarına çıkacak, teşkilat bazında ne derece prim yaptığını görecek.

Belki de temayül yoklamasında kullanılan oy zarfları hiç açılmayacak, öylece kağıt fabrikasına gönderilecek.

Ancak, teşkilat eğilimlerini dikkate almayan siyasi hareketlerin baskı unsuru dışında çok uzun ömürlü olması mümkün görünmüyor.

Teşkilat eğilimlerine mutlaka önem verilmesi gerekir.

BU NE CÜRET MÜDÜR BEY!

Trabzon havalana ikinci pistin yapımı için hükümetin kararsızlık içinde olduğu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son Ordu konuşmasından anlaşıldı.

Bakacağız, ihtiyaçsa ikinci pisti Trabzon’a yapacağız dedi.

Trabzon’un ikinci piste ihtiyacı olduğunu sağır sultan biliyor ama havaalanında sorumlu müdür olarak görev yapan zat galiba başka yerde görev yaptığı için gözü Trabzon Havaalanı’nı görmüyor.

Havaalanı yetkili müdürü geçtiğimiz günlerde bir beyanat vererek, ikinci pistin Trabzon’a gerekli olmadığını söylemiş.

Böyle bir beyanat vermeye neden ihtiyaç duymuş, dahası neyine güvenerek kimden cesaret alarak böyle bir görüş açıklamış anlamak güç.

Trabzon’da boyunu aşan bu müdüre belki de çıkıp laf söyleyen olmayacak.

Ancak, bu müdür başka bir ilde görev yapıyor olsaydı da böyle bir beyanat verseydi, o müdürü anında görevden alırlar, başka bir etkili göreve getirilmesini de engellerlerdi.

Siyasetçi dediğiniz, kararlı olmalı, tutarlı olmalı.

Şehre gelecek hizmetin önünü kapatan bürokrat kim olursa olsun, o koltukta yaşam hakkı tanımamalı siyasetçi.

KARAN-CANALİOĞLU İTTİFAKI BİTTİ!

2011 milletvekili seçiminde Volkan Canalioğlu genel merkez kontenjanından Trabzon’da CHP’nin birinci sıraya adayı olmuştu.

2015 seçimine gelindiğinde genel merkez Trabzon için önseçim kararı alırken Canalioğlu’nu yine birinci sıraya kontenjandan getirme kararı aldı.

Teşkilatlar ve milletvekili aday adayları genel merkezin bu kararına tepki gösterirken, Canalioğlu’nu da kara listeye aldılar.

Seçimde çalışmayız oy da vermeyiz diyorlar.

Daha 30 Mart 2014 yerel seçimi öncesi CHP’nin Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı belli iken, dönemin il başkanı Yavuz Karan Ankara’ya genel merkeze çıkarma yaptı, Volkan Abi Büyükşehir adayımız olacak dedi ve diretti.

Karan’ın o zaman ki çıkışı Canalioğlu’nun da işine geldi, çünkü alternatif bir ismin Trabzon’da öne çıkması en çok Canalioğlu’nu rahatsız ederdi.

Aynı Yavuz Karan şimdi Canalioğlu’nun kontenjandan liste bire gelmesine karşı olan grupların öncülüğünü ve sözcülüğünü yapıyor.

Siyaset, Demirel’in dün dündür bugün bugündür sözüne ne kadar da uyuyor.

AYKAN’IN ÇIKIŞI

Trabzon’un yetiştirdiği usta siyasetçilerden biri olan Asım Aykan iki dönem belediye başkanlığı görevinin ardından iki dönem de parlamenter olarak mecliste Trabzon’u temsil etti.

Hiç beklenmedik bir zamanda milletvekili aday adayı olarak ortaya çıktığında, kendisini yıllarca siyasette desteklemiş olan kitleleri hayali kırıklığına uğrattı.

Aktif siyaset yaptığı dönemlerde sürekli çevresiyle istişare yapan ve istişare yapmadan kendisiyle ilgili bir karar almayan Aykan’ın aday adaylığı özellikle Trabzon’daki milli görüş geleneğinden gelenlerde hayal kırıklığı yarattı.

Kendisiyle birlikte uzun yıllar siyaset yapan ve hizmet üreten isimlere destek olması noktasında durması gerekirken hep bana rap bana anlayışıyla, bireysel hareket ederek aday adayı olan Aykan’ın bu çıkışı kendisine bel bağlayanlarda da şok etkisi yarattı.

Kaldı ki Aykan, aday adayı gibi değil.

Bilakis aday gibi, çalışma temposunu yükseltti ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, rakiplerinden bir adım önde görünmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler