Anahtar Deliği - 26.10.2015

KAN KAYBI KAÇINILMAZ! Geride kalan genel seçimlerde oylarını artırarak tek başına iktidar olma başarısını gösteren AK Parti, kurucu genel başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi Ahmet Davutoğlu’na teslim ettiği ilk genel seçim olan 7 Haziran 2015’te oyların

Anahtar Deliği - 26.10.2015

KAN KAYBI KAÇINILMAZ!

Geride kalan genel seçimlerde oylarını artırarak tek başına iktidar olma başarısını gösteren AK Parti, kurucu genel başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi Ahmet Davutoğlu’na teslim ettiği ilk genel seçim olan 7 Haziran 2015’te oylarında düşüş yaşarken, tek başına iktidarı da kaybediyordu.

Bu durum dış etkenlere bağlanırken, AK Parti kendi içinde özeleştiri yapmadı ve iğneyi kendisine batırmadı.

Partinin kurucuları arasında yer alan etkin isimlerden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yine üç kurucudan biri olan Bülent Arınç’ın adet partiden dışlanmış olması ve partiye yanaştırılmaması, konuşmalarının bile neredeyse engellenmeye çalışılması, AK Parti’ye destek veren kesimlerin gözünden kaçmıyor. Gül ve Arınç’ı dışlayan AK Parti’de kan kaybı kaçınılmaz oluyordu.

 

“CHP MEVCUDU KORUYOR” 2. SAYFADA

CHP MEVCUDU KORUYOR

7 Kasım genel seçiminde tüm kozlarını oynayan CHP Trabzon’da her zaman olduğu gibi bir milletvekili çıkartıp Haluk Pekşen’i meclise gönderirken, almış olduğu toplam oylarda ise CHP’li seçmenlerin oylarını toparladığı göründü.

Bu sonuçla üçüncülüğe yerleşen CHP, 1 Kasım seçimine gelindiğinde ise Yavuz Karan ile Ali Türen Öztürk’ün yerlerini değiştirmenin dışında başka bir değişikliğe gitmezken, mevcut durumu koruyup iki milletvekili çıkarmanın hesaplarını yapıyor.

Gerek Pekşen’in performansı gerekse de diğerlerinin gayreti ikinci milletvekilini çıkarmaya yeterli görünmüyor. Kaldı ki, 7 Haziran’a göre Pekşen’in imkanları 1 Kasım’da partiyi harekete geçirmeye yeterli görünmüyor.

 

“YARIŞMAZ!” 3. SAYFADA

YARIŞMAZ!

Ramada Plaza Otel’e vermiş olduğu bin kişilik yemek ile aktif siyasete veda ettiğini yaptığı konuşma iye açıklayan Faruk Özak’ın, yemekteki derin ve içten konuşmasını dinleyenler Trabzonspor kongresine mesaj gönderdiğini söylediler.

Camiada büyük bir kesim tarafından Başkan olması istenen Özak’ın çekinceleri var.

Daha doğrusu biz yaşlandık, gençler gelsin öne geçsinler biz onların arkasından gidelim, onlara destek olalım diyor.

Trabzonspor Kulübü zor durumda olduğu dönemde Özak’ın huzurlu olmayacağı bilinir, kulübün derdini kendi derdi olarak görür ve ona göre koşar çaresini araştırır.

Yine arayış içindedir Özak.

Ne hali varsa görsün diyemez, demez.

İbrahim Hacıosmanoğlu ile de yarışmaz!

 

“YAVUZ AYDIN’IN KADERİ” 4.SAYFADA

YAVUZ AYDIN’IN KADERİ

MHP Trabzon milletvekili adayı Yavuz Aydın’ı şehir halkı 7 Haziran seçim döneminde piyasaya çıkmasıyla tanıdı.

Kendisi Beşikdüzülü olduğu için çalışmalarında batı ilçelerine önem verdiği için bu yörenin insanı yüksek oy verdi ve destekledi.

1 Kasım seçimine daha fazla asılıyor Yavuz Aydın.

Kesin seçileceğim diyor.

7 Haziran seçiminde Trabzon’daki oy potansiyelini Yavuz Aydın’ın katkısıyla yükselten MHP, Aydın’ı meclise gönderebilmek için oy sayısını artırması lazım. Bu potansiyele ulaşması için Yavuz Aydın’ın desteğine ihtiyaç var.

Yapılan bazı araştırmalara göre MHP oylarının Trabzon’da bile gerilemeye başladığı söyleniyor!

 

“ŞEHİR HASTANESİ ÇELİŞKİSİ” 5. SAYFADA

ŞEHİR HASTANESİ ÇELİŞKİSİ

İki seçimdir Trabzon’un gündeminde şehir hastanesi var.

Miting meydanlarında başbakanlar bu sefer şehir hastanesi tamam diyor ama görünen o ki Trabzon’a kurulacak şehir hastanesinin henüz yerinin bile kesinleşmediği.

Şehir hastanesi Avni Aker Stadyumu’nun yerine mi, yoksa Akyazı dolgu projesinin batı bölümüne mi karar verilmiş henüz daha belli değil.

Trabzon bu konuda kararsız.

Biz karışırsak Ankara şehir hastanesi projesinden vaz geçer diye mi korku var, böyle saçmalık olur mu?

Kurulacak şehir hastanesinin hesabı kitabı vardır.

Akyazı’ya mı yoksa Avni Aker’in yerine mi daha uygun olur verilere bakılırsa net olarak görülür, ona göre karar verilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler