Anahtar deliği- Randevu krizi. (26.09.2014)

Randevu krizi. (26.09.2014)

Anahtar deliği- Randevu krizi. (26.09.2014)

RANDEVU KRİZİ

Trabzon Esnaf Odası Başkanı Metin Kara bir koltukta birkaç karpuzu taşıyan sivil toplum örgütlerinden biridir. TESOB’daki başkanlık görevinin yanı sarı Esnaf ve Sanatkarlar Krediu Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ile Ayakkabıcılar Odası başkanlığı görevlerini yürütüyor. Kara bu görevlere silah zoru ya da baskıyla değil, seçimle geliyor. Bu sıralar Metin Kara’nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’ndan yana önemli bir sıkıntısı var. Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etmek istiyor yönetimiyle birlikte.
Ancak, Gümrükçüoğlu Kara’ya bir türlü randevu vermiyor. Benimle ne görüşecek, gelsin alt kademede bir yetkili ile görüşsün anlatacaklarını onlara anlatsın diyormuş.
Bu durum gerek TESOB gerekse de Kredi Kefalet Kooperatifi’nde sürekli gündemde ve sürekli tartışılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’da seçimle gelen bir isim, Metin Kara’da başkanlık görevlerine seçimle gelmiş, önemli kesimleri temsil ediyor. Yaşanmakta olan randevu krizinin aşılması gerekiyor. Gümrükçüoğlu, TESOB başkanı ve yönetimine daha esnek davranmalı.

YÖNETİCİ OLDUĞUNU BİLMEYEN MHP’LİLER

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Milletvekili Koray Aydın’ın isteği doğrultusunda yönetimiyle birlikte görevden alındı. Görevden alınma gerekçesi olarak 2015 genel seçimi öncesi daha aktif bir il yönetimi yapmak ve ilçe örgütlerinde gerekli yeniden yapılanmaya gitmekti. Milletvekili Aydın 2015 genel seçiminde bir kazaya kurban gitmek istemiyor, kendisiyle birlikte en az bir vekil adayının daha seçilmesini sağlayacak aktif bir teşkilat yapısını oluşturmaktı amacı.Demeli İl Başkanlığı görevine yeniden atandı, yeni yönetim kurulunu da 49 kişiyle oluşturdu. Yeni oluşan yönetim önceki gün Zorlu Otel’de basının karşısına çıktı, gövde gösterisi yaptı. Ancak, Demeli’nin yönetimine eleştiriler de peşi sıra geldi. Yönetimde yer alan bazı isimlerin, yönetimde yer aldığından haberdar olmadıkları yönünde söylentiler kulaktan kulağa yayılmaya başladı. 49 kişi gibi sayısal olarak fazlalığın olduğu yerde her türlü söylentinin çıkarılması doğaldır.

AİDAT YATIRMAK İÇİN SALI SON GÜN

2014 yılının Kasım ve Aralık ayları içinde Trabzonspor’un normal kongreye gideceği herkesin malumu. Yapılacak normal genel kurul seçimsiz görünse bile yönetim kurulunun alacağı seçim kararıyla, seçimli kongreye dönüşebilir. Saha sonuçlarının iyi gitmesi halinde Haciosmanoğlu yıl sonuna doğru yapılacak seçimsiz kongreyi seçimli kongreye dönüştüreceği söylentisi de yayın. Bunun için aidat yatırmak için bütün gruplar harekete geçmiş durumda. En çok aidat yatıran grubun, Özkan Sümer grubu adına Alpaslan Özdemir olduğu söyleniyor. Haciosmanoğlu yönetimini kongreye zorlamak için başlatılan imza kampanyasında baş rol oynayarak, bin 520 üyenin noterden imzasının toplanmasına öncülük yapan Alpaslan Özdemir, şimdi de Sümer grubu adına aidat yatırmakla meşgul oluyormuş. 2014 yılı içinde yapılacak genel kurulda oy kullanmak isteyen üyeler, 30 eylül 2014 tarihine kadar aidatlarını yatırmaları lazım. 30 eylül aidat yatırmak için son gün diyelim ve aidatlarını yatırmayan Trabzonspor Kulübü üyelerini bir kez daha uyaralım.

KORAY KOÇHAN’DAN MALUMUN İLANI

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan açık sözlü bir insandır. Belediye Başkanı olduktan sonra da bu özelliğinden taviz vermiş değil. Bildiğini ve gördüğünü aynen söylüyor. Seçilip göreve başladıktan sonra Ankara’yı sürekli mesken tutan Başkan Koçhan, başkentte işlerini kimlerle görüştüğünü de açıkça ifade ediyor. Aslen Maçka kökenli olan AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ile irtibat halinde olan Koçhan, Trabzon milletvekillerinin kendisine hiçbir fayda gelmediğini söylüyor. Aslında, AK Parti Trabzon milletvekillerinin etkin olmadıkları Trabzon’daki iktidar mensuplarının ve yerel yöneticilerin ortak feryadı. Ankara’ya gidenler Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın makamını mesken tutuyorlar. Balta iyi niyetlidir, herkesin işine koşmayı sever.
Onun da kapasitesi bellidir. Ankara’da sözü hangi kademelerde dinlenilir, ona iş gören makamlar sınırlıdır. Trabzon milletvekilleri topa girmeleri lazım. Bakanı olmayınca Trabzon, Ankara’da sahipsiz kalıyor. Koray Koçhan bu gerçekleri söylemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler