Anahtar Deliği - CHP Teşkilatlarında ölüm sessizliği. 26.02.2015

CHP genel merkezinin Trabzon’da aday belirleme yöntemine tepki göstererek Ankara’ya çıkarma yapan teşkilatların bu eylemi de karşılık bulmadı.

Anahtar Deliği -  CHP Teşkilatlarında ölüm sessizliği. 26.02.2015

CHP TEŞKİLATLARINDA ÖLÜM SESSİZLİĞİ

CHP genel merkezinin Trabzon’da aday belirleme yöntemine tepki göstererek Ankara’ya çıkarma yapan teşkilatların bu eylemi de karşılık bulmadı.

Merkez Yürütme Kurulu’nun dün yaptığı toplantıda Trabzon konusu ele alınacağı sözü verilmiş olmasına rağmen, gündeme bile alınmaması, teşkilatlar için bardağı taşıran son damla oldu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, dün toplanan MYK’nın ardından, Trabzon konusu önümüzdeki Parti Meclisi toplantısına kaldı demesine rağmen, o tarihe kadar da atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacağı için, CHP genel merkezi Trabzon teşkilatlarını bir kez daha dikkate almamış oldu.

Tüm ilçe teşkilatlarının istifa kararı alma noktasında olduğu, milletvekili aday adaylarının da müracaat yapmayarak 7 Haziran seçimini boykot etme kararı aldıkları söyleniyor.

CANALİOĞLU DOLUDİZGİN

CHP Trabzon teşkilatlarının seçimi boykot aşamasına gelmesinde temel nokta, Milletvekili ve aynı zamanda PM Üyesi olan Volkan Canalioğlu’nun birinci sıraya genel merkez tarafından kontenjan olarak getirileceği kararı oldu.

Dün Merkez Yürütme Kurulu toplantısından önce bir gelişme yaşandı ve Milletvekili Canalioğlu’nun adaylık müracaatı yaptığı, haber servislerine yansıması, Trabzon teşkilatlarının taleplerinin önünü kapatma yöntemi olarak algılandı.

Trabzon’da önemli bir potansiyele sahip olan Canalioğlu’nun, genel merkezin milletvekili aday belirleme yöntemine tepki göstererek 7 Haziran seçimini boykot etme kararına karşın, mücadelesinde kararlı olduğu ve yokum diyen teşkilatların yerine yeni ekiplerin atamasını sağlayarak yoluna devam edeceği yönünde gelişmeler yaşanıyor.

Aday adaylarından hepsinin çekilmesi halinde de milletvekili aday listesinin Canalioğlu, genel merkez işbirliği ile sağlanacağı ve genel seçimde CHP’nin Trabzon’da sıkıntı yaşamayacağı konuşulmaya başlandı.

TEMAYÜL ZARFLARI KAĞIT FABRİKASINA

AK Parti Trabzon eski il başkanlarından Ali Riza Akdeniz deneyimli bir siyasetçi olduğu kadar tespitlerinde isabet kaydetmekle bilinir.

Eyüp Aşık AK Parti’den neden aday adayı oldu sorusuna karşılık da, bu partide ben tutunamadım da Aşık mı tutunacak şeklinde yanıt verirken bir gerçeği de gözler önüne seriyordu.

Akdeniz’e göre Eyüp Aşık çok üstün medeni cesareti olan biri.

AK Parti ile bugüne kadar herhangi bir bağı olmamasına rağmen, aday adaylığı için müracaat etmesi ve temayül yoklamasından birinci çıkacağım iddiası, medeni cesaret dışında açıklanamaz.

Akdeniz’e göre AK Parti’de çokları temayül yoklamasında tulum çıkarmıştır.

Ancak genel merkez bildiğini okuduğu için temayül zarfları kağıt fabrikalarına gitmekten başka işe yaramamıştır.

TOSUN’A SÖZ VERİLDİ Mİ?

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlık görevinden geçtiğimiz yıl ayrılan ve başka alanda çalışmalarını yürütmeye başlayan Nihat Tosun’un memleketi Trabzon’dan milletvekili aday adaylığı sıradan değil.

Müsteşarlık görevinden ayrılıp direk olarak aday adayı olsaydı Tosun için kesin milletvekili adayı dememek için neden yoktu.

Söylentiye bakılırsa Tosun’a 2011 genel seçim öncesi söz verilmiş, o dönem niyetini yetkililere açmış, bu dönem sana Sağlık Bakanlığı’nda ihtiyacımız var, gelecek seçime hazırlan denmiş.

Tosun’da kendisine parti yetkililerin vermiş olduğu sözden hareket ederek, Müsteşarlık görevinden alınmasına rağmen kimseye kırılıp darılmamış, genel seçime hazırlığını yapmış.

TRABZON’A KADIN KOTASI

AK Parti’de bazı kesimler Milletvekili Sayfiye Seymenoğlu’nun yeniden milletvekili adayı olmayacağı ve bunu da kamuoyuna açıkladığı şeklinde propaganda yapmaya devam ediyor.

Seymenoğlu’nun ağzından yokum açıklaması duymadık, duyanlar da nereden duyduklarını izah edemiyor.

AK Parti Trabzon’da kadın kotası uygulayacak mı?

Uygularsa bu isim Seymenoğlu mu yoksa başka bir bayan aday adayı mı olacak bu soru cevabını aramaya devam edecek.

AK Parti’ye emek veren ve milli görüş çizgisinden gelen tek kadın milletvekili aday adayı Ayşe Sula Köseoğlu’nun bu dönem aday olması için şansı var, belki ki aday adayları arasında en şanslı isimlerden biri görünüyor.

Ancak, 2011 genel seçimi milletvekili listeleri açıklanırken milli görüş geleneğinden gelen isimlere tırpan atan Erdoğan, artık devran değişti, cemaatin en büyük ilacı milli görüşçüler diyerek, onlara mı ağırlıklı olarak listelerde yer verecek?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler