Anahtar Deliği 25.12.2015

DEMİRYOLU PROJESİ NE OLDU? Trabzonspor Disiplin Kurulu Başkanı Doktor Rüştü Araz, şehrimizde sözü dinlenen, mesleğinde başarıyla ve hayırla yad edilen isimlerden biridir.  Duyarlı bir insandır.  Yerel basını takip eder, siyasetçiler ne söz verdi, şehre ne

Anahtar Deliği 25.12.2015

DEMİRYOLU PROJESİ NE OLDU?

Trabzonspor Disiplin Kurulu Başkanı Doktor Rüştü Araz, şehrimizde sözü dinlenen, mesleğinde başarıyla ve hayırla yad edilen isimlerden biridir.

 Duyarlı bir insandır.

 Yerel basını takip eder, siyasetçiler ne söz verdi, şehre ne yatırım yaptı kendi çapında bunları takip eder.

 Dün bir sohbet esnasında demiryolu konusuna değindi ve yıllar öncesine dayanan bir anısını anlattı.

 Bundan yıllar önce DLH Genel Müdürlüğü yapan Gümüşhaneli Necati Akaçin ile Ankara’da tanışmış.

 Dönemin genel müdürü, kendisine Erzincan-Trabzon-Batum demiryolu projesi üzerinde çalışma yaptıklarını ifade etmiş.

 Dr. Araz haklı olarak bu projenin ne aşamada olduğunu soruyor.

 Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesi henüz yatırım programına alınmış değil, Trabzon-Batum demiryolu hattını gündeme getiren, konuşan kimse yok.

 Araz’ın ifadesine göre dönemin genel müdürü Akaçin, Erzincan-Trabzon-Batum demiryolu projesi üzerinde çalıştığı tarih bundan tam 25 yıl öncesine dayanıyor.

 Çeyrek asır boşuna harcanmış!

 KANUNİ BULVARI 2019’DA

 KANUNİ BULVARI 2019’DA

 Tanjant’tan sonra Trabzon’a ikinci şehir içi geçiş güzergahı olarak Kanuni Bulvarı projesi devam ediyor.

 Bu projenin hayat bulması halinde, Ortahisar İlçe’nin (Trabzon merkez) trafiğini rahatlatacak olan proje çeyrek asra yakın zamandır şehrin gündeminde olan Güney Çevre Yolu Projesi’dir.

 Genel seçim döneminde şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Süleyman Soylu Güney Çevre Yolu Projesini güçlü bir şekilde gündeme getirerek, projeyi takip ettiklerini ve önümüzdeki süreçte projeyi yatırıma dönüştüreceklerine dair söz verdi.

 Kanuni Bulvarının hizmete girmesi 2019’a kadar gerçekleşeceği kabul edilirse, ondan sonraki süreçte de Güney Çevre Yolu projesinin hayat bulması mümkün olur, şehir merkezi o zaman ulaşım açısından yeni düzenlemelerle daha akışkan hale gelir.

 PİLOT’A KÖROĞLU!

 PİLOT’A KÖROĞLU!

 Trabzonspor’un son genel kurulunda pilot takım 1461 Trabzon’un akıbeti de pazarlık konusu oldu.

 Göreve gelen Başkan Muharrem Usta ve ekibi pilot takımın başkanlığına 1461 kulübü yönetim kurulunda yer alan ve Trabzonspor’un eski futbolcularından Mehmet Köroğlu’nu başkanlığa getirme kararı aldığı kamuoyuna duyuruldu.

 Bu konuda başka isimlerde telafus edilmesine rağmen demek ki Köroğlu’nda karar kılındı.

 Trabzonspor eski futbolcularından olan Mehmet Köroğlu’nun iyi bir ekip yaparak pilot takımı 1. ligde layık olduğu yere taşıyacağına inananlar çoğunlukta.

 Amacı Trabzonspor’a futbolcu yetiştirmek olan pilot takım hedefinden uzaklaştırılmaması lazım.

 18 Ocak tarihinde yapılacak 1461 Trabzon genel kurulunda başkan adayı Mehmet Köroğlu olarak belirlenmiş.

 TRABZON MASAYA YATIRILIYOR

 TRABZON MASAYA YATIRILIYOR

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak ikisi de Of kökenli ve kabinede yer alıyorlar.

 64. hükümette yer alan iki OF’lu bakan bugün ve yarın birlikte Trabzon’da olacaklar ve şehrin sorunlarını Trabzon’un üst düzey yöneticileri ve sivil toplum örgütleriyle masaya yatıracaklar, tespit edilen konuların çözümü için Trabzon’da ve Ankara’da çözüm çareleri arayacaklar.

 İki Of’lu bakanın kabinede yer alması sırf Trabzon için değil, Karadeniz Bölgesi illeri için de büyük avantajdır.

 Bölge’nin diğer illerinden çıkan bakanlar Trabzon’un sorunlarına sıcak bakmasa, Trabzon’un sorunlarının tartışıldığı toplantılara katılmasalar da Trabzonlu bakanlar asaletine yakışanı yapar ve bölge illeri arasında ayrım gözetmezler.

  YARIN KONGE VAR!

  YARIN KONGE VAR!

 Yarın yapılacak CHP Trabzon il başkanlığı seçimi beş adaylı bir yarışa sahne olacağı neredeyse kesinleşmiş durumda.

 En çok da adaylardan Güzide Uzun ile Turgay Güngör’ü destekleyenler arasında kıran kırana bir yarış ön plana çıkmış.

 Yarışta Turgay Güngör’ü destekleyenler Ortahisar ve Akçaabat ilçe örgütlerinin olduğu, bu ekiplere başka ilçelerin de katıldığı söyleniyor.

 Güzide Uzun’da il başkanlığına atamayla gelmesine rağmen Trabzon’da iki genel seçim geçirdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun güvenini kazandı, boş olmadığını kanıtladı.

 Milletvekili Haluk Pekşen’in de il başkanlığı yarışında Güzide Uzun’dan yana destek olacağı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler