Anahtar Deliği. Erdoğan yanlış yapmamalı. 25.06.2015

MHP’den AK Parti’ye geçen geçmişte de ANAP’ta etkin siyaset yapan bir isimle konuştuk.

Anahtar Deliği. Erdoğan yanlış yapmamalı. 25.06.2015

KAYNIYOR!

30 Mart yerel seçiminde Büyükşehir Belediyesi resmen oluştu, Ortahisar Belediyesi 350 bin nüfusa hitap eden şehir belediyesi olarak faaliyete başladı. Ne yazık ki iki belediye de aynı binada hizmet vermeye başladı. Derme çatma makamlar ve iki belediyenin iç içe durumu kimseyi memnun etmedi. Ortahisar Belediyesi, Büyükşehir’in yanında oyuncak gibi kaldı. Halbu ki, Ortahisar’ın halk tarafından sevilen bir belediye başkanı var. Başkan Ahmet Metin Genç’e rağmen Ortahisar Belediyesi ikinci –üçüncü sınıf bir belediye gibi duruyor. İcraattan değil görüntüden kaybediyor Ortahisar, yaptığı görünmüyor, görüntü veremiyor, için için kaynıyor, çünkü iki belediye bir binada Türkiye’de örneği yok.

MORALİ BOZUK!

MORALİ BOZUK!

AK Parti’nin kuruluşundan sonra Trabzon’da ilk gençlik kollarını kuran başkan olarak partinin tarihine geçti, çok da aktif siyaset yaptı mücadele verdi. Ancak, verdiği mücadelenin karşılığını alamayanlardan biri olarak halı hazırda Ortahisar Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapıyor. Bu isim Selahattin Çebi’den başkası değil. Başkan Ahmet Metin Genç’in sağ kolu olarak her zaman yanında yer almasına karşın Genç’de beklenen bir görev veremedi Çebi’ye. Fahri olarak basın birimini koordine ediyor. Belediyede profesyonel bir görevi yok. AK Parti’ye geçmişte muhalefet eden, hatta muhalefetini ihanete kadar taşıyan isimlerin bugün aynı partide çok etkin görevlerde bulunuyor olmasını hazmedemiyor Selahattin Çebi ama elden de bir şey gelmiyor.

ERDOĞAN YANLIŞ YAPMAMALI

MHP’den AK Parti’ye geçen geçmişte de ANAP’ta etkin siyaset yapan bir isimle konuştuk.

Koalisyon formülünün AK Parti ile MHP arasında yapılmasının şart olduğunu söyledi. Gerekçe olarak da iki partinin birbirine yakın olduğunu, seçimlerde iki partiden seçmenlerin karşılıklı olarak iki partiye de zaman zaman oy verdiğini işaret ederek, AK Partili CHP’ye oy vermez demeye getirdi. Siyasi şansını AK Parti’de milletvekili aday adayı olarak deneyen ama bunda başarılı olamayan Eyüp Aşık’a sözü getirerek, AK Parti’nin ülkeye yaptığı büyük hizmetlere değindi ve Aşık derdi ki, çok hizmet yapmakla çok oy alınmaz, seçmeni damardan yakalamak lazım derdi dedi. AK Parti’ye özeleştirisini esirgemeyerek, ANAP gibi olmak istemiyorlarsa, yanlışlarından ders almalı ve yanlışta ısrar etmemeli. Biz Tayyip Erdoğan’a oy veriyoruz, onun hele hiç yanlış yapmaması lazım.

DEMİRÖREN’E ŞARTLI DESTEK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na her zaman açık destek verdi, Kongre dahil her aşamada desteği sürdü Genç’in ancak Federasyon seçiminde Haciosmanoğlu’nun saf değiştirip Demirören’e dönmesine kızdı ve düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldı. Desteğimi çekerim diyerek Haciosmanoğlu’na rest çekti. Sen kupayı getirme sözü verdin camiaya destek aldın seçildin, şimdi de senin kupanı vermeyen Federasyon Başkanı’nın koluna giriyor ona destek vermek için çabalıyorsun. Demirören’i destekleyebilirsin, yönetime İbrahim Usta’yı da verebilirsin ama bir şartla. Biz Trabzonspor olarak Federasyon Başkanı Demirören’i Trabzonspor’un 2010-2011 şampiyonluk kupasını almak için destekliyoruz şeklinde açıklama yapacaksın, Demirören’de bunu teyid edecek ancak bu şartla camiana inandırıcı olursun diyerek Haciosmanoğlu ve Usta’ya bağlayıcı mesaj göndermesi örnek tavır oldu Başkan Genç için.

TEŞKİLATLAR GÜNNAR’A ÇALIŞTI

AK Parti Trabzon’da dört milletvekilini nasıl çıkardı, teşkilatlar genel seçime neden dört elle sarıldı ve sonuna kadar bırakmadı. AK Parti içinde yapılan yorumlara bakılırsa dört milletvekili çıkarmanın birinci derecedeki sorumlusu Milletvekili Adnan Günnar’ın dördüncü sıradan milletvekili adayı olması. Kendisinin gayretli çalışmasıyla seçilmedi, il başkanlığı döneminde tüm teşkilatlarla iyi diyalogu onlarla kurmuş olduğu sıcak bağ seçime asılmalarına yol açtı, teşkilatlar da Günnar’ın dördüncü sıradan milletvekili seçilmesi için işe dört elle sarıldılar. Başka bir milletvekili adayı dördüncü sırada yer almış olsaydı AK Parti Trabzon’da dördüncü vekili alması zordu hesaplarının yapılıyor olması süs için değil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler