Anahtar Deliği 25.05.2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE ÖĞRENCİDEN İLGİNÇ TEPKİ    Trabzon’da artık ikinci bir üniversite var. Adı da Trabzon Üniversitesi. KTÜ’nün Eğitim Fakültesi Trabzon Üniversitesi adı altında dönüştürülecek. Yeni bölümler de eklenecek. Peki bu gelişmeler kente yans

Anahtar Deliği 25.05.2016
TRABZON ÜNİVERSİTESİ’NE ÖĞRENCİDEN İLGİNÇ TEPKİ 
 
Trabzon’da artık ikinci bir üniversite var. Adı da Trabzon Üniversitesi. KTÜ’nün Eğitim Fakültesi Trabzon Üniversitesi adı altında dönüştürülecek. Yeni bölümler de eklenecek. Peki bu gelişmeler kente yansıması zamanla olur da öğrenciler arasında nasıl oldu? İşte buna hemen sıcağı sıcağına bir örneğimiz var.
Önce bir ismi hatırlatalım.
KTÜ İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şule Yüksel Öztürk Özmen’i Trabzon gündemi yakından tanıdı.
 ENSAR Vakfı’ndan bir öğretmenin öğrencilere yaptığı tacizler tartışıldığında bir yorum yapmıştı.
Ne demişti?
“Çocuğumu AKP’ye oy verenlerden uzak tutmalıyım.” 
İşte bu yorumu nedeniyle görevden alındığı belirtildi.
İşte aynı hoca ‘İletişim Fakültesi resmen Trabzon Üniversitesi’ne bağlanmıştır’ diyerek o resmi yazıyı sosyal medyada bloğunda paylaştı.
Resmi yazı  “Madde 170- Trabzon’da Trabzon Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kuruldu.” ifadeleriyle başlıyor ve “Bu Üniversite” diye devam ederek bağlanan bölümleri madde madde yazıyor.
- Fatih Eğitim Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- İlahiyat Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
- Spor Bilimleri Fakültesi
- Turizm Fakültesi
- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
- Yabancı Diller Yüksekokulu
- Araklı Meslek Yüksekokulu
- Beşikdüzü  Meslek Yüksekokulu
- Maçka Meslek Yüksekokulu
- Tonya Meslek Yüksekokulu
- Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu
İşte bu bölümler Trabzon Üniversitesi’ne bağlandı. İlçelerdeki bölümlerin hepsi Trabzon Üniversitesi’ne bağlanmış görülüyor. KTÜ tam merkezde kalmış oluyor.
Resmi yazının paylaşımına KTÜlü bir öğrenci şu yorumu yapmış; “İletişim Fakültesi Trabzon Üniversitesi’ne bağlanacakmış! Yapmayın yav… KTÜ’den diplomayı almak için taa Medine’den geldik. Oldu mu şimdi?”
 
İHSAN ÖKSÜZ NE SÖYLEYECEK? 2.SAYFADA
 
[PAGE
 
İHSAN ÖKSÜZ NE SÖYLEYECEK?
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti seçimleri sonrası Yusuf Turgut ve Ali Öztürk arasında yaşanan tartışma büyüdü. Son olarak Ali Öztürk Yusuf Turgut’a cevap verdi ağır eleştirilerde bulundu. Bugün Yusuf Turgut köşesinde bu yazıya cevap vermedi. Yani tartışma durdu gibi gözüküyor. Ama köşe yazılarında bitti diğer alanlarda savaş devam ediyor. Onlara daha sonra gireceğiz. Dün bu köşede İhsan Öksüz’ün de Yusuf Turgut’a detsek verdiğini kulislerde konuşulduğunu yazmıştık. İhsan Öksüz buna açıklık getirdi. Böyle birşey olamaz dedi. Neden seçimler böyle oldu dedik.  “Bakın ben Divan başkanıyım.  Hiç kimsenin yanında yer almam. Bu doğru olmaz. Fakat seçimler ve sonrasında çıkan tartışmalarla ilgili yarın cemiyette basın toplantısı düzenleyeceğim. Varsa sorusu olan buyursun gelsin” dedi. İyi olur! Sayın Öksüz bütün sorulara cevap verecek. Merak edilenleri cevaplayacak.
Neler diyecek?
Ne söyleyecek?
Göreceğiz.
 
ERSUN YANAL GELİRKEN MERAK EDİLENLER? 3.SAYFADA
 
[PAGE
 
ERSUN YANAL GELİRKEN MERAK EDİLENLER?
 
Ersun Yanal Trabzonspor’a 3. defa geliyor. Bugün saat 14.00’da Akyazı’daki Trabzonspor’un yeni yapılan stadyumunda imza atıp stadyumu inceleyeceği ifade ediliyor. Bakalım ne olacak? Resmen açılmadan stadyumda imza atan tek hoca olarak da tarihe geçecek. Ersun Yanal’a Trabzon medyası da bazı sorular soracak. Mesela şike süreci.. Mesela neden gittiği.. Bunlar başlıca merak edilenler. Daha önce şike süreciyle ilgili sorulan soruya, “Beni saha içi ilgilendirir dışına karıştırmayın” diyerek topu taca atmıştı. Bu arada Trabzon medyasıyla takışan yönetici ve başkan yardımcısı Nevzat Aydın’ında imza törenine gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Ona da bazı sorular sorulacakmış. Öyle duyduk!
 
HAYDAR REVİ’NİN KEYFİ YERİNDE 4.SAYFADA
 
 
HAYDAR REVİ’NİN KEYFİ YERİNDE
 
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin keyfi bu aralar yerinde..
“Bölgemiz kabinede çok güçlü” diyor Başkan Revi..
Nedenlerini ise şöyle sıralıyor; 
 
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman Rizeli.. Kısa sürede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu önemli işlere imza attı ve yine bakan oldu. Trabzon evladı olan Berat Albayrak da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevine devam ediyor. Ayrıca Giresunlu Nurettin Cankili Başbakan Yardımcısı, Ordulu Numan Kurtulmuş hükümet sözcüsü oldu. Gümüşhaneli Fikri Işık Savunma Bakanı, Bayburtlu Naci Ağbal Maliye Bakanı olarak kabinede yerini aldı. Bunların yanı sıra Erzurumlu Recep Akdağ Sağlık Bakanı oldu. Başbakanımız ve fahri Hemşerimiz olan Binali Yıldırım da Erzincanlı. Yeni kabinede bu havza ağırlıklı olarak yer alıyor. Bölgemiz için sevindirici.”

İHSAN ÖKSÜZ NE SÖYLEYECEK?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler