Anahtar deliği- oyun 3 tür dedi yola çıktı. 24.09.2014

oyun 3 tür dedi yola çıktı. 24.09.2014

Anahtar deliği- oyun 3 tür dedi yola çıktı. 24.09.2014

OYUN ÜÇTÜR DEDİ YOLA ÇIKTI

AK Parti’de Muammer Şahin, Ortahahisar ilçe başkanlığı için nabız yoklamaya başlamış. Milli görüş geleneğinden gelen dava arkadaşları ile istişarelerle yola koyulan Şahin bu kez hedefine ulaşmak istiyor. Geçmişte merkez ilçe başkan adayı olarak Yılmaz Büyükaydın’ın karşısına çıkan Şahin o zaman kaybetmişti.

İl Başkanı Adnan Günnar’ın karşısına aday olarak çıkmak için tüm hazırlıklarını yapmıştı ki, genel merkez talimatı üzerine adaylıktan çekildi. Ortahisar ilçe başkan adaylığı Şahin’in üçüncü hamlesi olacak. Ya herro ya merro. Bu kez parti içinde nabız yokladıktan sonra adaylık noktasında karar verirse, yarışa gereceği kesin. Şahin’in kazanma şansı şimdilik az görünüyor.

CHP’DE OPERASYON KAPIDA

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, il başkanlığı yarışını emekli paşanın karşısında kılpayı kazanmıştı. Koltuğa oturduktan sonra parti içinde sürekli eleştirilmesinin asıl nedenlerinden biri de il başkanlığı yarışında emekli paşaya fark atamamasından kaynaklanıyor.

Karan’ın muhalefeti fazla. Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu nezdinde önemli bir yeri olduğuna inanan Karan, muhalefetin bir kısmını ekarte edebilmek için 5-6 ilçe örgütünü görevden almayı düşünüyormuş.

Milletvekili adaylığı düşünen Karan, görevden alacağı ilçelerin yerine atama yapacağı başkan ve yönetimlerin yeni hedefine destek vereceklerine inanıyor. Bu arada ilçe başkanları da boş durmuyor. Karan’ın kendisine muhalif olan ilçeleri görevden almadan, ona yakın ilçe başkanı da kendi aralarında toplantı yaparak karşı atağa hazırlanıyorlar.

İlçe başkanlarının ilk hedefi Karan’ın operasyonunu önlemek. İkinci hedef ise Karan’ın milletvekili adaylığını engellemek. CHP’de kılıçlar çekilmiş durumda. Milletvekili Volkan Canalioğlu, parti içindeki bu hareketlere kayıtsız kalarak aranan denge adamı konumunu sürdürüyor. Bu süreçte Karan’ın işi çok zor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN DESTEĞİ CANIM’A

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, yaklaşan Ortahisar AK Parti ilçe kongresinde başkan aday adaylarından Hüseyin Canım’a destek veriyormuş.

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, mevcut ilçe Başkanı Temel Altuntaş’a destek verdiğine göre, Gümrükçüoğlu’nun rakibe destek vermesi normal. Parti içinde ekiple hareket etmek seçimle işbaşına gelenler için doğaldır.

Bu arada Avukat Mahmut Yazıcı’nın da Ortahisar ilçe başkanlığı için adaylık yoluna girdiği söyleniyor. Geçmişte partinin merkez ilçe teşkilatında görev yapan Avukat Yazıcı’nın şansının olabileceği konuşuluyor.

Yazıcı’yı destekleyen ne belediye başkanı ne de kendisinin adaylığına sıcak bakan milletvekili bulunmadığı da başka bir ayrıntı.

REKOR TRABZON'DA

Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan TED koleji Trabzon’da eğitim öğretime başladı. İşadamı ve politikacı Bekir Bülbüloğlu ve oğlu Alper’in öncülüğünde kurulan TED koleji Trabzon şubesi, eğitime başladığı yıl 400 civarında öğrenci olarak büyük bir başarıya imza attı. TED kolejinin temel atma töreni daha dün gibi.

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan temel atma töreninde önemli isimler vardı. Eski Bakanımız Bayraktar sırf TED kolejinin temel atma töreninde bulunmakla kalmadı. Bu güzide eğitim kurumunun Trabzon’a kazandırılmasında da etkin rol oynayarak destek verdi.

İlginçtir, bu yıl başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye genelinde Trabzon dahil beş TED koleji eğitim öğretime açılmış. Yeni açılan bu kolejler arasında 400 ile en çok öğrenciyi alan Trabzon TED koleji olmuş. Ankara ve İstanbul gibi büyük illerde açılan TED kolejleri ancak 150 ila 250 arasında öğrenci alabilmişken, Trabzon şubesi 400 öğrenci ile rekor kırmış.

YOMRA’DA SORUN YOK

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu siyaseti iyi biliyor. AK Parti’ye geçtikten sonra, dönemin ilçe başkanı Eyüp Ergan’la ters düşen Sağıroğlu, eski başkanın yönetimiyle birlikte ekarte etmesini bildi.

Bir ilçede iki horoz olmaz, olursa o ilçede horozlar sürekli öter gündüz ile gece fark edilmez diyerek, parti ile belediye arasındaki bağın sağlam kurulmasını istedi. Eski ilçe başkanı Mustafa Pehlivan’ın yeniden göreve gelmesini sağlayarak, yeni partisinin teşkilatı ile arayı da düzeltti. AK Parti’de ilçe kongreleri başlayacak, bunun için her ilçede kazanlar şimdiden kaynamaya başlamış.

İlçeler ilçe başkan aday adaylarından geçilmiyor. Yomra’da böyle bir sorun yok.
Belediye Başkanı Sağıroğlu ile partisinin ilçe Başkanı Mustafa Pehlivan aralarında anlaşmışlar. Yapılacak ilçe kongresine tek listeyle ve Pehlivan’ın başkanlığında gidilecek.

TRABZONSPOR’DA KONGRE SENARYOLARI

Trabzonspor'da Aralık ayından seçimli kongre yapılacağı ifade ediliyor. Trabzonspor üyelerine hemen hatırlatalım üye aidatları internet üzerinden aşağıdaki adresten ödenebiliyor: https://crm.trabzonspor.org.tr/UyeTakip/OnlineIslemler/EskiBorcOdeme/BorcSorgula.aspx Tekrar kongre gündemine dönelim. Seçimli olur mu? Olmaz mı? bilemeyiz lakin Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçimli kongre yapma isteği son iki maçlık saha sonuçları nedeniyle endişeye girdiği söyleniyor.

Evet doğru duydunuz! Hacıosmanoğlu seçimli kongre yapmak istiyordu. Şimdilik bu konuyu fazla deşmiyoruz. Trabzonspor’da muhalif kanatta hareketlilik müthiş derecede arttı. Trabzon kenti de bordo mavi camiada saf tutmaya başladı şimdiden.. Mesela Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun adaylardan Muharrem Usta’ya tam destek vereceği herkesçe biliniyor. Peki AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve çevresi..

Gümrükçüoğlu ile hiç yıldızları barışmamıştır. O kime destek verir sizce? Kulağımıza Metin Atasoy diye geldi.. Bu arada adaylardan Metin Atasoy, gündeme ilişkin keskin yorumlarını sosyal medyada Facebook duvarında paylaşırken neredeyse 1 aydır hiçbir şey yazmaması acaba kongre ateşinin alevlenmesinden midir acaba.. Her şey olabilir. Bu durumda kentin diğer ileri gelenleri ne yapacak? Özkan Sümer, Faruk Özak, Erdoğan Bayraktar gibi güçlü isimler..

Bu isimler asla yan yana aynı noktada gelmez deniyor. Ve görülüyor! Hacıosmanoğlu’nun bu defa istifa ederek kendisine tam muhaliflik yapan Sebahattin Çakıroğlu gibi dişli bir de karşısında muhalif sesi var. Bir isimle dirsek temasında olduğunu duyduk. Bu arada CHP Trabzon teşkilatları ve MHP Trabzon teşkilatları Hacıosmanoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı nedeniyle oldukça rahatsızlar. Bu durumda onlar da harekete geçtiler.

Uzunsokak’ta, “Cardozo işi gördü, kongre de olsa İHO ipi göğüsler” diyen de.. Kunduracılar’da, “Hacıosmanoğlu seçim yapmaz, saha sonuçları bunu gösteriyor” diyen de var. Yani konuşulanlar böyle.. Kulislerde kulaktan kulağa geçenler.. Detayları yine buradan yazmaya devam edeceğiz.

GÜMÜŞDAĞ’A TS ATKISI TAKAN TS YÖNETİCİSİNİN AÇIKLAMALARI TATMİN ETTİ Mİ?

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, şike tapelerinde adı geçen İstanbul Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'a bordo mavi atkı takmasıyla ilgili yapılan eleştirilere dün ilginç bir yanıt verdi. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Atatürk'ü örnek göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yüce önder Atatürk, Yunanlılar ile göğüs göğüse savaşmış ama tüm herkesin çok iyi bildiği gibi İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan sonra Yunan bayrağını yerden kaldırmıştır. Bu o millete duyulan saygının ifadesidir. Bu bağlamda yapılan davranışın haklı mücadelemizden ödün vermek veya zafiyete uğratmak gibi bir misyonu olmadığının bilinmesini isterim.” Peki bu cevap camiayı tatmin etti mi? Gördüğümüz kadarıyla hayır! Nedenini şike tapelerinden okuyabilirsiniz.

KTÜ’DE DEKANLAR NİYE ÇILDIRDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde işçilerin yer değiştirilmesi krizi sürüyor. KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, bir süre önce işçilerin görev yerlerinin değiştirilmesini talimatını vermesiyle ortalık toz duman oldu. 300-400 kadar işçi.

Az değil. İşçilerin yerlerinin değiştirilmesi talimatı en fazla dekanların bölüm başkanlarını rahatsız ettiğini duyduk. Hatta KTÜ Rektörü Baykal’ı arayıp ‘neden böyle bir ihtiyaç duydunuz’ diye soruyorlarmış. Bu kriz uzun süre devam eder sanırız.

MERKEZ PARTİ’NİN İL BAŞKANI BELLİ OLDU

Siyasi arenada yeni parti. Adı Merkez Partisi. Partinin genel başkanı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Profesörlerinden Abdurrahim Karslı.. Yanındaki isimler de tanıdık. Bir tanesi eski Anaplı İbrahim Çebi.

Ortahisar İlçe Başkanlığı ise avukat Haluk Recai Gençosmanoğlu getirildi. Trabzon İl Başkanlığına ise eski Anaplı Ekrem Çapkınoğlu. Partinin Araklı İlçe başkanlığına Fatih Çebi, Arsin İlçe Başkanlığına Kamuran Akçay’ın atanacağı kaydedildi. Trabzon’da kısa süre içerisinde 10 ilçede teşkilatlanan partinin il yönetiminden Ahmet Demir, Ahmet Muhçuoğlu, Hasan Ergin, Halim Hacısalihoğlu gibi isimler yer alıyor. İbrahim Çebi yeni kurulan partileri için, “Partimizde Anap’ta olduğu 4 eğilim bir araya geliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler