Anahtar Deliği - Susturun Halilhodziç'i ! 23.10.2014

Susturun Halilhodziç'i ! , Genç'in ispanya seyahati, Vergi affı geliyor, MHP'de yeni dönem...23.10.2014

Anahtar Deliği - Susturun Halilhodziç'i ! 23.10.2014

SUSTURUN HALİLHODZİÇ’İ!

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahit Halilhodziç pot üstüne pot kırıyor.

Takımla ilgili olarak sürekli konuşuyor, konuşmaları camiada güvensizliğe yol açtığı gibi futbolcular üzerinde de olumsuzluk yarattığı bir gerçek.

Basında neredeyse her gün, devre arasında bu takımdan gidecek olan futbolculardan bahsediliyor.

Gidecek ya da gönderilecek denilen futbolcu ya da futbolcuların isimleri verilmediği için tüm futbolcuların bu kapsama dahil olduğu anlamı çıkıyor.

Halilhodziç’e ait olan bu beyanatlardan sonra hangi futbolcuda şevk ve heyecan kalır, hangi futbolcu kendisini futboluna verir, Trabzonspor’da uzun yıllar hizmet etmek istediğine dair güven kalır belli değil.

Bir teknik direktör kendisini düşünmüyorsa görev yapmış olduğu Trabzonspor’u düşünür, konuşurken, beyanat verirken akıllı ve mantıklı davranır.

Mesajları futbolculara güven telkin etmesi gerekirken, genelleme yaparak bütün futbolcuları tedirgin etmeye ne hakkı var.

Trabzonspor’un başına Teknik Direktör olarak geçmişsin, yapılan transferleri beğenmemişsin, alınanları göndermişsin ve yerlerine kendi istediğin futbolcuları transfer etmişsin, daha ne istiyorsun.

Takım senin istediğin futbolu oynayamıyorsa, teknik direktör olarak biraz da iğneyi kendine batırman gerekmiyor mu?

İkide bir ne öyle, devre arasında takımı temizleyeceğim, gidecek futbolcuları kapıya koyacağım diyerek, takımda oynayan tüm futbolcuları tedirgin ediyorsun.

Halilhodziç bu tür mesnetsiz konuşmalarıyla takımı dinamitlerken, ne Haciosmanoğlu ne de yönetimden diğer isimlerden ses çıkmaması da Trabzonspor’un ayrı bir handikap.

GENÇ’İN İSPANYA SEYAHATİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye başkanı seçilip göreve başladıktan sonra başkan olarak ilk kez yurtdışı seyahatine çıktı.

Türkiye genelinden oluşan belediye başkanlarıyla bir grup olarak geçtiğimiz günlerde İspanya’da çeşitli temaslarda bulunuldu, bu ülkenin tarihi ve kültürel öneme haiz illerini ve bölgelerini gezerek, şehircilik adına önemli izlenimler edinerek Trabzon’a döndü.

İspanya’da kaldıkları süre boyunca, gezip inceledikleri bölgelerde gördüklerinden etkilenen Başkan Genç, eski şehirlerin doğallığı bozulmadan korunuyor olması ekipteki tüm belediye başkanlarının en dikkat ettikleri konulardan biri olmuş.

Bugün de İstanbul’da olacak olan Başkan Genç, saat 15.00’te Feshane’de başlayacak Trabzon günlerinin açılış törenine katılacak ve Ortahisar Belediyesi’nin ilk kez katıldığı etkinlikte Ortahisar Belediyesi standında konuklarını ağırlayacak.

VERGİ AFFI GELİYOR

Mali Müşavirler toplantısı geçtiğimiz günlerde turizm merkezi Antalya’da toplandı.

Toplantıya Trabzon Mali Müşavirlerinden önemli isimler katıldı.

Esnafın en yakınında olan ve her türlü zorluklarını bilen mali müşavirler Antalya toplantısında, hazır yanlarında iktidar partisi temsilcilerini bulmuşken, genel bir vergi affının uygulamaya dönüştürülmesini istemişler.

Toplantıya katılan iktidar partisi temsilcileri de mali müşavirlerin vergi affı konusundaki taleplerini dikkatle dinledikten sonra, vergi affını gündeme getireceklerini ve en yakın zamanda meclisten vergi affı yasasını çıkaracaklarına dair söz vermişler.

İktidar partisinin daha yakın zamanda çıkarmış olduğu torba yasayla bazı aflar getirilmişti ama bu paket vergi affını kapsamıyor.

Dolayısıyla ticaret erbabı torba yasadan pek yararlanmış olmadı.

İktidarın getirme sözünü verdiği vergi affı çıkması halinde, maliye bakanlığı ekstra bir gelir elde edebileceği gibi, vergi mükellefleri de rahat bir nefes almış olacak.

MHP’DE YENİ DÖNEM

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Trabzon MHP il teşkilatının görevden alınması gündeme geldi, çok kısa zamanda da uygulamaya geçti.

İl Başkanı Muammer Demeli ve yönetimi görevden alındı, ardından da genel merkez tarafından Demeli’ye yeni bir yönetim yapması için yetki verildi.

Demeli’nin görevden alınma sürecinde, MHP içinde bazı isimler, Demeli’nin parti içinde ilişkilerinin zayıf olduğundan söz ettiler, ilçe örgütleriyle teması olmadığını, teşkilatları ihmal ettikleri söylendi.

Yaklaşık 50 kişilik yeni bir yönetim oluşturdu Demeli, yönetime daha çok da genç ülkücüleri aldı ve yola koyuldu.

Teşkilat başkanı olarak da MHP’ye gönülden bağlı olan, partide üstlenmiş olduğu görevlerden yüzünün akıyla çıkan Oktay Kaplan’ı getirdi.

Dün de Demeli ile Kaplan doğu ilçelerine giderek teşkilatları ziyaret ettiler, çeşitli alanlarda istişare yaptılar.

Demeli teşkilatlarla yakından ilgilenmek üzere yeni bir başlangıç yaparken, teşkilattan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Oktay Kaplan’da bu görevi üstlendiysem gereğini yapmalıyım dercesine, Demeli’nin koluna girdi ve ilçe örgütlerine ziyaret programını başlattı.

Demeli, Kaplan’ı dinler de ilçe örgütleri için yapılması gereken programlarda eksik yapmaz ise MHP’de bir toparlanma olacağı görünüyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU DOLGU PROJESİ PEŞİNDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu son günlerde önemli bir projeyi

Daha gündeme getirdi.

Ganita ile Akyazı arası deniz dolgusu yapılarak, Trabzon halkının hizmetine girecek.

Devam eden bunca proje arasına giren deniz dolgusu projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önünde, Gümrükçüoğlu’da Ankara’da bu projenin onaylanması için bakanlıkta bekliyor.

Henüz dolgu ile kazanılacak alan dönüm olarak açıklanmamış olsa da dolgunun gerçekleşmesi halinde Akyazı dolgu alanı kadar, yani yaklaşık bin dönümlük bir alan dolgu yapılarak denizden kazanılacak.

Umarız bu proje gerçekleşir.

Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de Ortahisar Belediyesi, dolgu alanı ortaya çıktıktan sonra bu alanlar hangi belediyenin sorumluluk alanı içinde olursa o belediye yeni dolgu alanında yapılaşmaya müsaade etmezler.

Madem ki, Trabzon halkının sosyal aktiviteleri için yapılıyor, parklar, bahçeler, gezinti alanları olacak, balık tutma hobisi olan insanlar için mekanlar ayrılacak yeni dolgu alanında tek bir çivi bile çakılmaması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler