Anahtar Deliği- Trabzonspor kapalı kutu. 23.01.2015

Teknik Direktör Ersun Yanal, çalışmalar kapsamında hazırlık maçı yapmayarak, antreman yapmayı tercih etti.

Anahtar Deliği- Trabzonspor kapalı kutu. 23.01.2015

TRABZONSPOR KAPALI KUTU

Eskişehirspor’dan Erkan Zengin, Akhisar Belediyespor’dan Uğur Demirok ve Kayserispor’dan Kaleci Hakan Arıkan’ı ara transferde renklerine bağlayan Trabzonspor Süper Ligin ikinci yarısının ilk karşılaşmasında bu akşam Avni Aker’de Sivasspor’u konuk edecek.

İkinci yarı hazırlıkları için kendi tesislerini seçen Teknik Direktör Ersun Yanal, çalışmalar kapsamında hazırlık maçı yapmayarak, antreman yapmayı tercih etti.

Takımın ikinci yarı için göstereceği performansı Yanal’dan başkası bilmiyor.
Üç yeni transfer takıma uyum sağladı mı, bu futbolculara bu akşamki Sivas karşılaşmasında görev verilip verilmeyeceği belli değil.

İkinci yarının ilk karşılaşmasına çıkacak olan Trabzonspor hem taraftarları hem de futbol kamuoyu için kapalı kutu.

Sezon başında yaptığı transfer çılgınlığını devre arası transfer döneminde de devam ettiren Trabzonspor yönetimi, bu transferlere çok yüksek meblağlar ödedikten sonra, bu aşamadan sonra başarısız sonuçlar için mazereti kalmadı.

GENEL SEÇİMİN İLK STARTI 10 ŞUBAT’TA

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimin ilk raundu 10 Şubat tarihinde başlayacak.

Halen kamuda çalışan, üst düzey bürokrat olarak görev yapanlar içinden de milletvekili olmaya sıcak bakanların, en son 10 Şubat tarihinde görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

10 Şubat’ta bulundukları kamu görevinden istifa etmeyenlerin, önümüzdeki genel seçimde milletvekili aday adayı olmaları mümkün değil.

Muhalefet partilerinin zaten bürokraside çok fazla sempatizanı veya taraftarı yok.

İktidar bürokrasiyi kendine göre dizayn etmiş durumda.Dolayısıyla, bürokrasiden en geç 10 Şubat’ta istifa etmesi gereken isimlerin, milletvekili aday adaylığı için tercih edeceği siyasi parti iktidar partisi olacaktır.

Trabzon’dan milletvekili aday adaylığı için ismi geçen; MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan, TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan isimlerinden hangilerinin 10 Şubat’a kadar istifa edecekleri merak edilmeye başlandı.

TRABZON HAVAALANI ÜZERİNDEKİ OYUN!

Trabzon havaalanı için kaygıları olan bazı insanlarla sohbetlerimiz oluyor.
Havaalanı için uygulamada olan ve Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde titizlikle durduğu Mania konusu var.

Havaalanlarına uçakların iniş ve kalkışlarında sorun teşkil etmeyecek imar düzenlenmesine mania deniyor.

Trabzon havaalanı için mania uygulaması konusunda, özellikle Pelitli, Çimenli ve Yalıncak mahallelerinde imar uygulamaları yapılırken, yüksek kat binalara izin verilmemesi, daha önce yapılan yüksek katlı binaların yıkılması konusunda ısrarın, acaba bu mahallelerdeki yapılaşmanın gelişmeleri istenmiyor mu gibi yakınmalara muhatap olmuyor değiliz.

Daha önemlisi, Trabzon havaalanı etrafındaki mahallelerde yüksek yapılaşmaya izin verilmediği gibi, önümüzdeki süreçte bir sivri akıllının çıkıp da Trabzon havaalanının yeri coğrafi konum zaten uçakların inip kalkmasına engel teşkil ediyor derse o zaman ne olacak?

Bu konu üzerine kafa yoran bu şehirdeki sorumluluk sahibi insanların, mania uygulamasında ısrar edecek sivri akıllıların, siyasi destek bulmaları halinde Trabzon havaalanının kapanmasına yol açabilirler denildiğini duyunca insan ister istemez, bu kadarına da pes diyor.

Burası Türkiye, siyasi gücü elinde bulunduranların borusu ötmeye devam ediyor.

Trabzon bu dönem çok pasif, havaalanı tümüyle mania engeline takılır da kapanması söz konusu olunca bu şehir ayağa kalkar mı, şehri ayağa kaldıracak dinamikleri uyarmak istiyoruz.

Son dönemlerde, Giresun ve Rize siyaseti, iktidar gücünü kullanarak, Trabzon’u adeta paspas haline getirdiler.

Lojistik merkezin Rize’ye kaydırılması, Zigana Tüneli yapılmayı beklerken, kuş uçmaz kervan geçmez Ovit’in delinerek tünel açılması, Erzincan’dan gelecek demiryolu Giresun’a gelsin çıkışlarına, tarihinde hep ticaretin merkezi olmuş Trabzon şehrinin tepki vermemesi, ister istemez bu şehirdeki aklı başındaki insanları kaygılandırıyor.

TRABZON ESNAFI SANDIĞA GİDİYOR

Metin Kara, TESOB Başkanlığı’nın yanı sıra on beş yıldır aralıksız, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin de başkanlığını yürütüyor.

Bir koltukta iki büyük karpuz taşıyor.

Trabzon’daki esnaf kesimi Kara’dan memnun olduğu için alternatif arayışına da girmiyor.

15 Şubat’ta Kara’nın 15 yıldır aralıksız başkanlığını yürüttüğü Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nin seçimli kongresi var.

Kara bu seçime de tek başkan adayı olacak gireceği için kurullarını oluştururken eli daha rahat olacak.

Metin Kara ve ekibine 61. genel kurul hayırlı olsun dileriz.

TENİS KORTUNUN ÜZERİ KAPANIYOR

Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Spor’dan Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde şehrimize çok önemli spor yatırımları yaptı, tesisler kazandırdı.

2011 yılında şehrimizde yapılan Avrupa Olimpik Spor festivali kapsamında gerekli olan spor komplekslerini modern şekilde yaptırdı.

2011 yılında Özak’ın Trabzon’a kazandırdığı modern spor tesislerini bu şehirde yaşayan sporsever gençler yeterince kullanıyor mu, belli değil.

Bazı tesislerin 2011 yılında şehrimizde yapılan Avrupa Olimpik Spor Festivali’nin ardından hiç kullanılmadığı her yerde konuşuluyor.

Uzunkum’da son derece modern açık tenis kortları yapıldı.

Tenissever gençlerin bu tesisleri kullanma hakları var, müsabakalar da yapılıyor.

Ancak büyük tenis kortunun üzeri açık olduğu için çok yağış alan Trabzon’da, yağışlı günlerde bu kortta müsabaka yapılamıyor.

Vali Öz konuyu incelemiş ve bu tenis kortunun üzerinin kapatılmasına karar vermiş.

Yeterli ödenek harcanarak, kortun üstü kapatılacak ve yağışlı havalarda da burada müsabaka yapılmasına devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler