Anahtar Deliği- Seçime gidip taraf olamayız 2.2.2015

14 Şubat tarihinde yapılması ilan edilen Trabzonspor Divan Kurulu seçimi için iki başkan adayı kıyasıya yarışıyor.

Anahtar Deliği- Seçime gidip taraf olamayız 2.2.2015

SEÇİME GİDİP TARAF OLAMAYIZ

14 Şubat tarihinde yapılması ilan edilen Trabzonspor Divan Kurulu seçimi için iki başkan adayı kıyasıya yarışıyor.

Bu zamana kadar divan başkanlık kurulu seçimine tek liste halinde gidilmesine rağmen, adayların arkasındaki grupların, divan başkanlığına kendi yakın adamlarını getirme isteği ağır basınca, ilk kez bu kurulun seçimi yarışa sahne oluyor.

Bu saatten sonra tek adaylı seçim olur mu sorusunun yanıtı net değil.

Her ne kadar tek liste için çalışmalar yapılıyorsa da adaylardan hiçbirinin bu aşamadan sonra feragat etmesi beklenmiyor.

Divan Kurulu seçiminde oy kullanma hakkı olan üyelerin çoğunluğu, iki liste halinde seçime gidilmesi Trabzonspor Kulübü’ne hiçbir fayda sağlamıyor.

Kulübün menfaati olmadığı bir seçime gidip oy kullanıp taraf olmanın bir anlamı yok diyorlar

ÖNSEÇİM YAPILMAZSA VEKİL ÇIKARAMAYIZ!

CHP’nin ağır topları parti tabanını daha iyi tanıyorlar.

Tabanın önseçim isteğinde ısrarlı olduğu ve partide her kesimini milletvekili sıralamasının yapılacak önseçimden çıkmasını istiyorlar.

Eski bir CHP’li, önseçim yapılmaz ise CHP’nin Trabzon’da milletvekili çıkarmasının zor olduğunu sözlerine ekledi.

Önseçime Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun dışında karşı çıkan yok.

Canalioğlu, 2011 genel seçiminde olduğu gibi genel merkezin kontenjanından gelerek, önseçime girmeden birinci sıraya oturmayı bekliyor.

Partide aday adaylığı düşünen ve önseçimi şart koşan isimler ise, Canalioğlu’nun önseçim dışında kalıp, tepeden inme gelmesi halinde seçimi boykot eder çalışmayız tehdidinde bulunuyor.

CHP’de önseçim ve Canalioğlu’nun yeniden adaylık sürecinde alacağı pozisyon konuşulmaya devam edecek.

AK PARTİ’DE ADAY PROFİLİ BELİRLENDİ

AK Parti genel merkezi 7 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesi, il başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin görevlerinden istifa etmemeleri yönünde karar aldı.

Mevcut belediye başkanlarının da milletvekili adaylığına soyunmamaları için yeni bir genel merkez kararı yolda.

Genel merkezin bu kararının, son il kongresinde aday olmayan ve milletvekili adaylığına soyunan Trabzon eski il başkanı Adnan Günnar’ın aday adaylığını kapsamayacak.

Karar halan il başkanlığı görevinde bulunan isimlerin, görevlerinden istifa ederek milletvekili aday adaylığına soyunamayacakları anlamına geliyor.

Günnar’ın milletvekili aday adaylığının tehlikeye girdiği şeklinde bilgiler gerçeği yansıtmıyor.

ETKİN OLACAĞIMIZ DÖNEM DÜZKÖY’Ü KAYBETTİK

Düzköy eski belediye başkanı Salih Bakal, 30 Mart yerel seçimini kaybetmiş olmanın sıkıntısını henüz üzerinden atmış değil.

Dönemin il başkanı ve yönetimini topa tutan Bakal, seçim döneminde parti olarak kendimizi iyi anlatamadıklarını söyleyecek kadar da özeleştirisini yapıyor.

CHP’den belediye başkanı seçilen rakibi Abidin Çelik’i de eleştiren Bakal, adam seçim döneminde her gittiği yerde, Düzköy’den yaylaya teleferik yapacağım dedi, seçmen de bu laflara kandı.

Düzköy’e en iyi hizmet yapacak döneme gelmiştik. Büyükşehir, Ortahisar bizden, Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısı olmuş, Aziz Babuşçu İstanbul İl Başkanı belli ki önümüzdeki seçim milletvekili seçilip bakan olacak. Bu ekiple birlikte Düzköy’ü hizmet yönünden abat edecektik. Vatandaş bu avantajı kullanmamıza izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler