Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu Direniyor. 22.10.2014

Hacıosmanoğlu Direniyor. 22.10.2014

Anahtar Deliği - Hacıosmanoğlu Direniyor. 22.10.2014

HACİOSMANOĞLU DİRENİYOR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu ve yönetimi, seçimli genel kurula gitmesi için sıkıştırılıyor.

Gündemde Yargıtay aşamasında devam eden bir dava var.

Son yapılan genel kurul mahkemeye taşınmış, mahkemeden seçimli genel kurul yapılmalı kararı, Haciosmanoğlu tarafından Yargıtay’a taşınmıştı.

Yargıtay iki kez Trabzonspor yönetimine dosyadaki eksik evrakları tamamlayın uyarısına rağmen, hukuku süreci iye bilenler tarafından dosyadaki eksik evraklar tamamlanmayarak, Yargıtay’dan çıkacak seçimli kongreye gidin kararı zamana yayılıyor.

Haciosmanoğlu, seçimli kongre ararı alınacaksa, bu camianın zorlaması ve mahkeme kararıyla olmaz, buna ben ve yönetimi karar verir anlayışını sürdürüyor.

Öte yandan seçimli genel kurulu toplayabilmek için camiada üyelerden noter kanalı ile toplanan bin 520 imzalı dilekçe kulübe gönderilmesine rağmen Haciosmanoğlu ve yönetimi bu imzaları da dikkate almadı.

Görünen o ki, önümüzdeki Aralık ayında yapılacak normal kongre gündemine seçim maddesi de eklenmeyecek, Haciosmanoğlu bölük pörçük olmuş yönetimi ile devam etmek için her yolu denemeye devam edecek.



ANAYASA PROFESÖRÜ HAKYEMEZ HSYK’YA GİDİYOR

ANAYASA PROFESÖRÜ HAKYEMEZ HSYK’YA GİDİYOR

KTÜ Rektör Yardımcısı Yusuf Şevki Hakyemez anayasa profesörüdür.

Akil damlar heyetinde Karadeniz Bölgesi heyetinin başkanlığını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok tuttuğu isimlerden biri olan Hakyemez’in önümüzdeki süreçte nerede görev alacağı da şekillenmeye başladığı konuşuluyor.

2015 yılının Haziran ayında yapılacak genel seçimlerinde AK Parti’nin Trabzon milletvekili sıralamasında ilk dördün içinde olacağı söyleniyor.

Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa profesörü Hakyemez’i milletvekili olarak değil, adalet dağıtan hukuk adamı olarak Ankara’ya almayı düşünüyormuş.

Erdoğan, Trabzon’a son gelişinde KTÜ’nün açılış töreninde Hakyemez’i yanına çağırarak kısa bir görüşme yapmış.

Ve bu görüşmede kendisini Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurul Üyeliğine getireceğini söylediği iddia ediliyor.

Prof. Hakyemez ismi sürekli Erdoğan’ın masasında.

Hakyemez, HSYK’ya atanamaz ise büyük ihtimalle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kontenjanından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanacak.


DOĞU İLÇELERİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYI KİM?

DOĞU İLÇELERİNİN MİLLETVEKİLİ ADAYI KİM?

AK Parti’nin doğu ilçelerinde milletvekili adayı dağılımında kimin şansı var.

Bu sorunun yanıtını vermek için zaman erken olmakla birlikte, Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’da bu bölgede aday gösterilen isimler arasında ön plana çıkıyor.

Milletvekili adayı olabilmek için derin hesaplar yapan Yıldırımhan, bu kez sonuna kadar zorlayacak isimlerin başında geliyor.

Doğu bölgesi ilçelerin milletvekili adayı olarak seslendirilen isimlerden biri DP’den AK Parti’ye geçerek partide Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı koltuğuna oturtulan Süleyman Soylu Of’lu.

İsmi milletvekili adayı olarak geçen KTÜ Rektör Yardımcısı anayasa profesörü Yusuf Şevki Hakyemez Çaykaralı ve büyük ihtimalle, HSYK ya da Anayasa Mahkemesi üyeliğine gidecek.

Süleyman Soylu’nun da Trabzon’dan aday olmayı istememesi halinde, doğu bölgesinde Mazhar Yıldırımhan’ın önü açılmış olacak.

Soylu ve Hakyemez’in yer almayacağı listede Yıldırımhan’ın listenin ilk dört içinde yer alma şansını yakalar.

ÖZEL KARADENİZ HASTANESİ’Nİ TERCİH ETTİLER

Emekliler Derneği Trabzon Şubesi ile Özel Karadeniz Hastanesi arasında özel bir anlaşma yapılmış.

Anlaşmaya göre Özel Karadeniz Hastanesi’nde tedavisini yaptıracak emeklilere kolaylık sağlanacak, tedavilerinde belli oranlarda indirime gidilecek.

Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ile Özel Karadeniz Hastanesi Müdürü Turan Saka arasında yapılan anlaşmanın ardından Trabzon’da yaşayan emeklilerin tercihi Özel Karadeniz Hastanesi olacak.

FINDIK TABAN FİYATI 10 TL’YE OTURUR

Fiskobirlik’te uzun yıllar görev yapan, son olarak da birliğin en zor dönemlerinde genel müdürlüğünü yapan Nihat Yılmaz’la fındığın geleceğini konuştuk.

Fındık konusunda uzman olan Yılmaz, fındık fiyatlarının tavan yapmış olmasından mutlu olduğunu söylüyor.

30 Mart 2014’te yaşanan don olayının fındık verimini yarı yarıya düşürmesinin ardından, serbest piyasada fındık ne kadar para edecek diye merak vardı.

Bugünlerde fiyatın 15 TL’yi bulması ürünü olan üreticiyi güldürüyor, ancak bahçesine girmeyen on binlerce üreticiyi de unutmamak lazım.

Yılmaz’a göre fındık fiyatını bulmuştur, önümüzdeki dönemde fiyat 8 ila 10 lira arasında bir yere oturur, fiyatta yaşanan karmaşa da ortadan kalkar şeklinde.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler