Anahtar Deliği - Trabzonspor camiasına yargıtay’ın kararı bomba gibi düştü. 21.03.2015

İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararını onadı.

Anahtar Deliği - Trabzonspor camiasına yargıtay’ın kararı bomba gibi düştü. 21.03.2015

TRABZONSPOR CAMİASINA YARGITAY’IN KARARI BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Trabzonspor’da iki yıldır beklenen bomba Yargıtay’da patladı. Yargıtay 2013’te İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresini uzatan tüzük değişikliğini reddeden yerel mahkeme kararını onadı.

Yargıtay’ın kararı onaması ile birlikte Hacıosmanoğlu yönetiminin 31 Aralık 2013 sonrası aldığı tüm kararların hükümsüz olması söz konusu olacak. Yani son olağanüstü genel kurulda yönetim süresinin 2,5 yıla çıkarılması maddesinin onaylanması hükmü de geçersiz kalmış olacak. Fakat Trabzonspor yönetiminin Yargıtay’da bu kararı düzeltme hakkı da var.

Peki ne olur? Diyelim ki Yargıtay yönetimin düzeltme talebine olumsuz yanıt verdi. Böylece mevcut yönetimin görev süresinin dolduğuna dair yerel mahkemenin verdiği karar kesinleşecek ve Trabzonspor 45 gün içinde kongreye gidecek. Gidilmezse ne olur? Aldığımız duyumlara göre Trabzonspor yönetiminin avukatı Fuat Göktaş, karar düzeltmeye gideceklerini söylemiş.

“Herhangi bir kongre süreci şu aşamada yok” demiş… Hukukçular ise Göktaş gibi düşünmüyor. Onlara göre; Trabzonspor’un kamu yararına bir dernek olduğunu, kimsenin bu karardan sonra kafasına göre hareket edemeyeceğini belirterek,” Kimse hukukta boşluk aramasın. Tebliğden sonra kongre kararı alınmazsa yüzlerce üye ve dernekler il müdürlüğü kayyum ataması isteyecektir. Tebliğden sonra yapılacak harcamalar artık mahkemeliktir. Bu konuda da dernekler il müdürlüğü müdahil olmazsa mahkemenin tarafı olacaktır.” dediler.

MUHALEFET OLASI BİR KONGREYE HAZIR MI?

Şimdi gözler muhalefete çevrildi. Olası bir kongreye hazır mı? Kimler çalışıyor. Kimler ne yapacak? Celil Hekimoğlu şu anda ben adayım diyor. Eski yönetici eski başkanlar ve sivil toplum örgütlerinin camiayı birleştirmek için oluşturduğu Trabzonspor Platformu da olanları seyrediyor. Tek bir kişi altında camia birleşmeli tezini savunuyorlar.

Lakin Celil Hekimoğlu’nun kararı kesin. Adaylıktan çekilmeyecek. Ama ‘Benden daha güçlü ve bu işi yapabilecek Trabzon’dan biri çıkarsa çekilirim” diyormuş. Kulislerde konuşulan bunlar. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun seçildiği genel kurulda aday olan isimlerden öne çıkan net konuşan şu anlık yok.

Muharrem Usta’ya aday ol diyenler var. Muharrem Usta onlara şu cevabı veriyor; “Şu an ortam sisli, dörtlüleri yaktım kenara çektim ama arabayı stop etmedim. Farlarım hala yanıyor” Bu arada bir parantez açalım. Muharrem Usta’nın sahibi olduğu Medical Park Hastanesi’nin başhekimi uzun yıllarda arkadaşı olan doktor Ahmet Çubukçu’yu dün acil İstanbul’a çağırdı. Hem bir iş konusu hemde Trabzonspor’da… Çubukçu’nun fikirlerine büyük saygı duyan ve güvenen Usta, istişare yapacak.

İbrahim Usta ve cephesi İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan yana tavır sergiliyor. Yani olası bir kongrede geçen seçimde olduğu gibi bunda da Hacıosmanoğlu’na destek verecek. Bu arada kulübe Hacıosmanoğlu’nun usulsüz yaptığı üyelerin hiçbiri kongrede oy kullanamayacak! Divan üyeler konusunda çok titiz davranacak. Son olarak Trabzonspor başkan adaylarından Metin Atasoy’un aday olup olmayacağını en yakınlarından birine sorduk. Cahit Erdem’e.. “Aday olabilir” dedi.

SADRİ ŞENER GERİ DÖNER Mİ?

Kulislerde en fazla konuşulan konulardan bir tanesi bu! Sadri Şener bu durumda geri döner mi? Geri dönüp aday olur mu? Bu sorulara cevap aranıyor. Trabzon’da belli bir kesim onun geri dönmesini çok istiyor.

Yargıtay kararına Sadri Şener şöyle yorumladı; Karar düzeltme itirazının kararı etkilemez. Senin bir malın alınacaksa onu durdurmaz, hapse gireceksen hapse girmeni engellemez, cezayı hiçbir şekilde engellemez. Binde bir bile ters bir karar çıkma olasılığının peşine gidiyorlar.

Hakime diyorsunuz ki; verdiğin kararı düzelt. Ancak Trabzonspor yönetimi çok özel bir belge bulup hakime iletirse ve bu belge kabul görürse hakim bunu sayar, bu da çok zor bir şey. Ama bunların hiçbiri buradan gitmeni, hapse girmeni, icrayı engellemez. Trabzonspor yönetimi kayyuma gitmeden kongre kararı almalı.

Çünkü kayyumun para harcama yetkisi olmayacak. Bu karar alınmazsa kulüp 1,5 ay sıkıntı yaşar” Yani başkanın bu noktada demek istediği, kulübün işleyişi sürmez. Futbolculara ödeme yapılmaz. Bu da dağılmalara neden olur ki, kıyametin habercisi olur. Sadri Şener’i Trabzon’dan telefonla arayanlar da oldukça fazla.

KORAY AYDIN YGS ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ BAKIN NASIL ELEŞTİRDİ

Trabzon’da seçim öncesi gözler MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a çevrildi. Koray Aydın acaba Ankara’dan aday olur mu? Hala net bir şey ortada yok.

Ama duyumlarımıza göre Ankara’dan aday olmak istiyor. Aydın en son açıklamalarında ise hükümeti eleştirdi. AK Parti iktidarının sınav skandallarının siyasi sorumlusu olduğunu belirterek, “7 Haziran’da gençlerimiz AKP’ye ders, MHP’ye destek verecek. Milyonlarca gencimizin vebali hukuki sorumluların ortaya çıkarılmasını engelleyenlerin, soru hırsızlıklarını ve sınav yolsuzluklarını örtbas edenlerin üzerindedir” dedi.

AKYAZI’DAKİ HEYELAN VE ORTAYA ÇIKAN ACI GERÇEKLER

Trabzon’da bir Akyazı gerçeği önümüze kondu. Yerel yönetimler gerçeği peşi sıra geldi. Bakın baştan anlatalım. Bir hafta önce ne olmuştu?

Akyazı sırtlarında bir evin istinat duvarı çökmüş sahil yolu kapanmıştı. Olası bir faciadan kıl payı dönüldü. Sonrasında trafik Akyazı’dan oluşturulan tali yollarla verildi. Beşirli-Yıldızlı arası tam bir çileye döndü.

Tam 40 dakika bir aracın geçiş süresi.. Yani Trabzon gibi büyük bir kent, büyükşehir olmuş bir kentin düştüğü duruma bakın. Kanuni Bulvarı’nın zorunluluğu da bu arada ortaya çıktı. O kısım açılmış olsaydı bu kadar sorun yaşanacağına inanmıyoruz.

Diğer taraftan Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesinin yine aralarındaki sorunlar da su yüzüne çıktı. Ne dedi dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “İlgili belediyeye gerekli yazı gönderildi.

Gereğini yapmalı. Cuma günü gecesi trafik açılmalı” demişti. Peki bu ilgili belediye neresi? Tabii Ortahisar! Yapıldı mı? Yapılmadı.. Hala aynı yol. Sayın Gümrükçüoğlu bunu neden söylesin o zaman.. Yapacaklarından emin değil miydi? Uyarmak mı istedi? Eğer böyleyse neden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile bir araya gelip sorunu birlikte çözmüyorlar? Bu kent bunu hak ediyor mu? Takdir sizin.

ÖZER HURMACI O LAFI ETMEYECEKTİ!

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na futbolcular arasında en yakın isim kimdir deseler… Tabiki herkes Özer Hurmacı der. Dağ bayır birlikte gezdikleri de olmuştur. Fotoğraf bile çektirmişlerdir.

Bunu hatırlattıktan sonra Özer en son sosyal medya hesabından "4.lük koltuğunu alacağız" diye bir mesaj paylaştı. Buna büyük tepki geldi. Taraftarlar Özer’in bu sözünü Trabzonspor’u küçük düşürücü olarak gördü.

Haksız da değiller! Özer bu mesajları gaf yaparak paylaşmaya devam ediyor. Hiçbir taraftar Trabzonspor 4.lük koltuğunda hayal etmemiştir. Bazı şeyleri birilerine şirin gözükmek için yapıyor olabilir. Ama Trabzonspor formasının ağırlığını taşımayı bileceksin! Sen sahada konuşacaksın sosyal medya köşelerinde değil Özer!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar