Anahtar deliği- Günnar silik kalıyor! 20.4.2015

İl başkanlığı görevini Haydar Revi’ye devrettiği güne kadar Trabzon’da gündemi belirleyen isim eski il başkanı Adnan Günnar’dı.

Anahtar deliği- Günnar silik kalıyor! 20.4.2015

GÜNNAR SİLİK KALIYOR!

İl başkanlığı görevini Haydar Revi’ye devrettiği güne kadar Trabzon’da gündemi belirleyen isim eski il başkanı Adnan Günnar’dı.

Siyasi çevreler kendisini AK Parti’nin 1. sırasından aday gösterilir değerlendirmesi yapılıyordu. İl başkanlığı bittikten sonra Günnar biraz genel merkezin kati kurallarının azizliğine uğrarken, biraz da kendi isteyerek gündemin kıyısında köşesinde kalmaya çalışınca gündemden koptu. 4. sıradan milletvekili sırasına konan Günnar seçilme endişesi taşımıyor ama sıralamadaki yerine ve coşkusuzluğuna bakıldığında ne merkezin ne de Akçaabat’ın adayı gibi durmuyor. Sahi Günnar nerenin adayı, merkezin adayı Süleyman Soylu olduğuna göre Akçaabat Günnar’ı parlatması lazım, ilçe biraz daha Günnar’a ilgi göstermeli, silik kaldı!

SAĞLAM BİR EKİBİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarını Ankara’da topladı ve halkın karşısına çıktı. Tüm adaylara da bireysel program açıklamayın

Toplu olarak Ankara’da aday tanıtımı yapıp seçim programımızı halka duyuralım ondan sonra serbestiniz, istediğiniz gibi seçim bölgelerinizde etkinliklerinize başlarsınız talimatı vermişti. Trabzon’daki milletvekili adaylarının birlikte halkın karşısına çıkmayışları bundanmış meğer. CHP birinci sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen kamuoyu CHP adaylarını merak ettiğini biliyoruz, nasıl sağlam bir ekip olduğumuzu da en kısa zamanda Trabzon halkına göstereceğiz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ateşlemesinden sonra Trabzon’da gaza basarak yolumuza devam edeceğiz.

SEÇİM SÜRECİ BAŞLADIKTAN SONRA CİN TARTIŞMASI

MHP Trabzon 1. sıra milletvekili adayı Koray Aydın partisinin seçim çalışmalarının startını düzenlemiş olduğu etkinliklerle verdi.

Çok etkili konuşmalar yapan Koray Aydın’ın miting coşkusu her zamanki gibi liderlerin mitingini yine aratmadı. Bir grup var MHP içinde, çok azınlıklar parti içinde, ne göreve talip olurlar ne de kendilerine gelin birlikte partiyi büyütelim dendiğinde ellerini taşın atlana koymazlar. Bu azınlık kesimin işi gücü Koray Aydın’a laf yetiştirme, onun yaptığı olumlu işleri küçük göstermek. Koray Aydın onlara göre Trabzon’dan aday olmaması gerekiyormuş, şimdi bu lafın sırası mı? Milletvekili adayları açıklanmış, seçim start almış, onlar Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi cinler erkek mi dişi mi gündem dışı iş olsun tartışması yapıyorlar. Bu saatten sonra Koray Aydın’ı tartışanların MHP’ye hiçbir katkıları olamaz, böyle bilmelidirler.

DAMADIN DA HAYIRLISI

Milli görüşün etkin milletvekili Şeref Malkoç’un Trabzon milletvekili adaylığı direkten döndü.

Banko milletvekili olacakken, aileden bir başka ismin hem de damadının Malkoç’a ağır basması yüzünden ilk tercih damattan yana kullanılınca damat Gül Antep’ten aday gösterildi, Malkoç ise genel seçimin ardından başka bir görevde görevlendirilecek. Malkoç’un parti genel merkezinde mi yoksa bakan yardımcısı olarak bürokraside mi değerlendirileceği şimdilik belli değil.

CORA’YA YENİ GÖREV

2011 genel seçiminde AK Parti Trabzon 6. sıra milletvekili adayı gösterilen ancak partisi dört milletvekili çıkardığı için seçilemeyen Salih Cora çok ilginçtir 2015 seçiminde yine 6. sıradan aday gösterildi.

AK Parti milletvekili sıralamasında yer alan tüm adaylar için yorum yapılırken Cora yeniden 6. sırada milletvekili adayı gösterildi sorusunun karşılığını kimse bulabilmiş, mantıklı bir izahat getirebilmiş değil. 6. sıradan iki kez üst üste aday gösterilmesine yorum yapamayanlar Cora’yı genel merkezde üst bir göreve terfi ettiriyorlar. Yapılacak ilk kurultayda Cora’nın MYKY gireceği ve üçüncü dönem milletvekilliğini garanti edeceği de tartışmalar arasında yar alıyor.

O KOREOGRAFİYİ KİM HAZIRLATTI?

Derbi maçın önüne geçen olay tribünlerde meydana geldi.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda açılan pankartta "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu efsane şehir Trabzon" ifadelerine yer verildi.

Dev bir pankarttı.

Büyük yankı buldu derken o da ne tarihi bir hata yapıldı!

Padişahların resimlerinin de yer aldığı pankartta büyük bir hata yapan Bordo-Mavili taraftaların, Kanuni Sultan Süleyman'ın resminin yerine II. Selim'in resmini koyduğu ifade edildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na yakın olan Trabzonspor Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Söğüt o pankartı kendilerinin açtığını söyledi ve hatayla ilgili ilginç bir savunma yaptı.

Açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Ben 3 gün önce tüm gazetecilere dedimki öyle birşey yapıyoruz türkiye onu konuşacak o koreografi normal olsaydı yayıncı kuruluşa söven arkadaşlar bu pankartı konuşma şansı var mıydı? Bir yerde hata verilecekti bizde gerekeni yaptık ve tüm Türkiye bizi konuşuyor bu da dizilerde Karadenizlileri küçük düşürücü rol verenlere Karadeniz Trabzon zekası ile mesaj olsun”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar