Anahtar Deliği - Of Üniversitesi için ilk adım atıldı.20.11.2014

Of Üniversitesi için ilk adım atıldı. Büyükşehir belediyesi gemi satıyor. Trabzon Emniyeti ve basın.

Anahtar Deliği - Of Üniversitesi için ilk adım atıldı.20.11.2014

BİLİM SANAT MERKEZİ’NİN SESİNE KULAK VERİN

Trabzon’da gözlerden uzak, mütevazi bir ortamda hizmet veren çok önemli bir okul var.

İsmi de Bilim Sanat Merkezi.

Bu okulda halı hazırda 205 dahi öğrenci öğrenim görüyor.

Burada öğrenim gören öğrenciler, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en kritik noktalarında görev alacaklar, ülkeyi daha ileriye götürmek için hepsi de karar noktalarında olacaklar.

Çünkü Bilim Sanat Merkezi’nde öğrenim gören öğrenciler, hem çok zeki, hem bilgili ve hem de çok becerikliler, on parmaklarında bin marifet barındırıyorlar.

Burada öğrenim gören öğrencilerin velilerinden oluşan okul aile birliği üyeleri dün Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü ziyaret ederek, bu dahi çocukları daha iyi bir ortamda okutabilmek için, yeni bir okul binası tahsis edilmesini istediler.

Bilim Sanat Merkezi’nin yeni okul isteği yeni değil, okul aile birliği başkan ve yöneticilerinin son beş yıl içinde çalmadığı kapı yok.

Trabzon nereye para harcamıyor ki, hayırsever insanlar okul yaptırmak için adeta birbirleriyle yarıştığı bir süreçte Bilim Sanat Merkezi’nin dahi çocuklarından ferah bir ortamda yeni bir okul yapımını esirgememek lazım.

OF ÜNİVERSİTESİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

30 Mart yerel seçim sürecinde AK Parti Of belediye başkan adayı Salim Sarialioğlu’nun vaatleri arasında üniversite projesi yer almıştı.

Sarialioğlu Of halkına bir üniversite sözü vermişti ve Türkiye’de ilçeler arasında üniversitesini kuran ilk olma yolunda adım atmıştı.

Belediye Başkanı seçilen Salim Sarialioğlu üniversite projesinden vazgeçmiş değil.

Bu konuda önemli bir ilk adım atarak, Of üniversitesini kurma ve yaşatma derneği kurulmuş, faaliyetlere başlamak üzere.

Başkan Sarialioğlu Of üniversitesini kurarak, ilçeler arasında öncülük yapmak istiyordu.

Geçtiğimiz günlerde İzmit’in Gebze ilçesi ilk ilçe üniversitesini kurarak Of’u geçmiş oldu, Gebze’nin bu hamlesi Sarialioğlu’nda burukluğa yol açmasına rağmen, Of üniversitesinin kuruluş işlemlerinin önümüzdeki süreçte hız kazanacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GEMİYİ SATIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 bütçesinin görüşmelerine devam ediyor.

Pazartesi gününden itibaren başlayan bütçe görüşmelerin dün ki oturumunda, MHP’li meclis üyesi Ali Sağır’ın eleştirileri önemli yer tuttu.

Ali Sağır Trabzon Belediyesi’ne ait olan ve özellikle yaz mevsiminde, vatandaşları gezdirmek için alınan geminin akıbetinin ne olduğunu sordu.

Sağır’ın bu sorusunu Başkan Gümrükçüoğlu anında yanıtladı.

Ve, geminin satış için ihaleye çıkarıldığını, ilk iki ihalede satış işleminin gerçekleşmediğini üçüncü ihalede satışın gerçekleşeceğini umduklarını söyledi.

Başka bir gemi alınıp alınmaması yönündeki soruya yanıt veren Başkan Gümrükçüoğlu, Ganita ile Akyazı arasındaki dolgu işleminin tamamlanmasının ardından, yeni bir gezi gemisinin belediye tarafından satın alınarak işletmeye konacağını vurguladı.

Öte yandan mevcut gemi vatandaşın gezintisine sunulduğu dönemlerde de, vatandaşın ilgisizliği yüzünden gezinti seferlerinin istenilen düzeyde gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.

ATATÜRK KÖŞK’Ü GİRİŞİ DE ZAMLANIYOR

MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır dün ki meclis toplantısında Atatürk Köşkü’nü ziyaret eden vatandaşlara uygulanacak giriş ücretlerine büyük ölçüde zam öngörüldüğünü iddia ederek, giriş ücretlerinin aşağıya çekilmesini istedi.

Önümüzdeki yıl için hazırlanan tahmini bütçede öngörülen sırf Atatürk Köşkü giriş ücretlerine değil, belediye tüm hizmetlerine belli oranlarda zam öngördüğü ortaya çıkıyor.

Özellikle Atatürk Köşkü giriş ücretlerine zam yapalım da vatandaşların ilgisini başka alanlara kaydıralım anlayışı kesinlikle söz konusu değil.

MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır’ın da Atatürk Köşk’ü giriş ücretlerine yüksek zam yaparak, vatandaşların bu önemli mekanı ziyaret etmesinden bir amaç mı güdülüyor anlamında değildi.

Sağır genel bir itiraz getirdi, eleştiri ve temennilerini sıraladı bütçe görüşmeleri sırasında.

Atatürk Köşk’ünü ziyaret eden vatandaşlar da aman aman büyük meblağlar bırakmıyormuş, dört yıl üstüne bütçede zam öngörülüyormuş.

TRABZON EMNİYETİ VE BASIN

Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, geçmişte de bu şehrin emniyet teşkilatında kilit görevlerde bulunda, başarılı hizmetlere imza attı.

Trabzon insanını da teşkilatın genel yapısıyla, şehir insanı ile olan diyalogunu iyi biliyor, basını da yakından tanıyor.

Köksal, İl Emniyet Müdürü olarak Trabzon’da göreve başladıktan sonra teşkilat olarak önemli hamleler yapmaya başladı.

Emniyet teşkilatı ile vatandaşın diyalogu olumlu seviyede gelişti, Müdür Köksal’ın basınla da ilişkileri gayet iyi ve düzeyli.

Yine de Emniyet Teşkilatı ile basın arasında tam bir uyumlu ilişki olmadığını gözlemliyoruz, Köksal’da teşkilatı ile basın ilişkilerinin en üst düzeye çıkmamasından yakındığı oluyor.

Emniyet teşkilatı önemli operasyonlara imza atıyor, basının da bu operasyonlara yer ve değer verdiğini biliyoruz.

17 Aralık operasyonunun ardından Trabzon’a atanarak gelip göreve başlayan Emniyet Müdürü Murat Köksal’la ilgili kimsenin olumsuz bir böylemi de olmamıştır, filmde zaman zaman meydana gelen kopukluk nereden kaynaklanıyor?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler