Anahtar deliği - Canalioğlu Rize’de çalışıyor 19.5.2015

Trabzon eğitim camiasının renkli simalarından Kenan Bıyık Rize’den milletvekili adayı.

Anahtar deliği - Canalioğlu Rize’de çalışıyor 19.5.2015
TEPEDEN İNME GELEN TEPEDEN İNME GİDER
CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, 2004 yılında yapılan yerel seçimde dönemin CHP yönetimine gidip Trabzon Belediye Başkan adayı gösterilmesini talip ettiğinde dönemin il başkanı Cafer Hazaroğlu ile Merkez İlçe Başkanı Necip Yıldız, Canalioğlu’nun adaylığına sıcak bakmamış, teşkilattan da destek çıkmamıştı.
Canalioğlu teşkilatlara rağmen Baykal tarafından aday gösterildi, bir dönem belediye başkanı seçildi, ardından il başkanlığı yaptı, ardından da teşkilatlar önseçim istemleri yerine getirilmesine rağmen Canalioğlu yine tepeden inme önseçim dışı birinci sıraya PM tarafından kontenjandan milletvekili adayı gösterildi.
Ancak Trabzon teşkilatları bu sefer kararlı idi. Önseçime girmeyenin aday gösterilmesi Trabzon teşkilatları ve taban için imkansızdı. Teşkilatın istememesine rağmen tepeden inme CHP’li ve bu partiden aday olan Canalioğlu teşkilatlar ve taban istemediği için vekillikten oluyordu.
CANALİOĞLU RİZE’DE ÇALIŞIYOR
Trabzon eğitim camiasının renkli simalarından Kenan Bıyık Rize’den milletvekili adayı. CHP’nin birinci sıra adayı olan Kenan Bıyık bundan 20 yıl önce ANAP döneminde kendisine destek olan seçmenleri toplayabilirse AK Parti ve Tayyip Erdoğan’a rağmen seçilir.
ANAP’lı seçmenin büyük bir bölümünün AK Parti’ye döndüğü düşünülürse Kenan Hoca’nın işi zordur. İlginç olan ne biliyor musunuz, Kenan Bıyık’ı Rize’de Mehmet Bekaroğlu’nun değil, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun desteklemesi Trabzon’da konuşulan bu. Canalioğlu Trabzon’a küstü gitti Rize’de Kenan Bıyık’a çalışıyor diyorlar. Gelen bilgiler de bunu teyit ediyor.
SAĞ SEÇMEN CHP’YE OY VERMİYOR
Daha da ilginç gelişmeler var Canalioğlu boyutunda. Aday gösterilmediği için CHP’nin Trabzon’daki oylarının yüzde 5 oranında düştüğü bu düşüş anketlere de yansıdığı gelen bilgiler arasında. Trabzon siyasetini yakından takip edenler, Canalioğlu’nun sağ seçmenden oy aldığını, seçimde partisinin oylarını artırırken sağ seçmenin hatırı sayılır oy Canalioğlu’nun CHP’sine kaydığı, mevcut milletvekili adaylarından hiçbirinin sağdan oy getirme şansı bulunmadığı bundan ötürü CHP Trabzon’da klasik oylarına talim ettiği ve son seçimde yakalanan oy sayısının yakalanma şansı bulunmadığı yönünde ciddi değerlendirmeler var.
EKABİR TAKIMINA KARŞI ÖNYARGI
Asker yolu gözler gibi Trabzonspor üyeleri de Yargıtay’dan gelecek kongre kararı tarihinin ilan edilmesini bekliyor.
Genel seçim havasından bastırılmış duygu gibi görünse de şehirde hangi üyeyle konuşsanız –özellikle Haciosmanoğlu yönetimine oy vermeyecek olanlar- bir an önce seçim sandığı önümüze koyulsun beklentisine girmişler. İlginç olan da olağanüstü kongre süreci hakkında AK Partili üyelerden hiçbirinin konuşmadığı gibi Hacıosmanoğlu yönetiminin icraatını eleştiren de yok. Belli ki AK Partililer Trabzonspor’da oluşan ekabir takımına kızıyor. Kesinlikle arada yanlış anlama var, ekabir takımı ne yapmak istiyor Trabzonspor’u niçin koruyor, bunları samimi duygular içinde meseleye yaklaşanlardan dinleseler, AK Partililerin hiçbiri Haciosmanoğlu’na körü körüne destek vermezler.
OF, SOYLU’NUN BAKAN KOLTUĞUNA OTURMASINI BEKLİYOR
Bahar yağmurlarında en büyük zararı Of İlçesi gördü.
Yıllarca görmediği bir hasarla karşılaştı Başkan Salim Sarialioğlu. Selin yaralarını sarmak için bir yandan kendi belediyesinin imkanlarıyla uğraşırken bir yandan da hükümetten gelen yetersiz destekle iş görmeye çalışıyor. Salim Başkan’ın ifadesine göre selin OF’a zararı 20 milyon lira. Bu kadar büyük meblağı temin edip yaraları tamamen sarmak mümkün değil. Salim Başkan bir an önce seçimin bitmesini ve Süleyman Soylu’nun bakan koltuğuna oturmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler