Anahtar Deliği 19.10.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 19.10.2016
CANER ÇUVALCIOĞLU MERSİN’E NASIL GİTTİ?  

Trabzonspor’un son şampiyonluğunda büyük emeği vardı. Neredeyse 17 yıl boyunca Trabzonspor’da İdari Menajerlik görevini yürüttü. Belkide kulüpte en fazla kalanlardan biriydi. Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Tolunay Kafkas nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Ve şimdi yeni görevine başlayacak. Caner Çuvalcıoğlu artık Mersin İdmanyurdu ile menajerlik görevini yerine getiricek. Yeni görevinde başarılar diliyoruz. Çuvalcıoğlu’nu ilk kutlayanlar ünlülerin uğrak yeri Bordo Mavi Balık restoranının sahibi Erşan Yılmaz ile meslektaşı Serkan Ünver oldu. Bu arada Çuvalcıoğlu’nun Mersin’e nasıl gittiğini merak edenler için yazalım.  Trabzonspor’un eski futbolcularından Haluk Kulaçoğlu Mersin’de Başkan Danışmanlığı ve CEO olarak görev yapıyor. O Çuvalcıoğlu’na gel bu işin başına geç demiş.

GÜMRÜKÇÜOĞLU VE GENÇ YİNE TERS DÜŞTÜ

Trabzon’da ilçeler Yüksek Kat Öneriyor, Büyükşehir İmar Planı Diyor… Son meclis toplantısında Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü’nün kat taleplerini içeren imar değişiklikleri reddedildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelen taleplere, “Ben kısa zamanda şunu rica ettim. 1/25.000, 1/5.000 ölçekli nazım imar planlarını kısa zamanda bitirin dedim. Bütün bu talepleri de toplu olarak değerlendirelim. Bunların tümüne toplu bir çözüm getirmek için çalışmaların hızlandırılmasını tekrar rica ediyorum” diyerek cevap verdi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise,”Pelitli’de toplu bir alanda yapılan değişiklikler bunlar. Komisyon raporu kısmına iade öngörüyor. Biz kendi meclisimizde alınan karar gibi karar alınmasını talep ediyoruz. Komisyonun kararına katılmıyoruz” diye konuştu. Ardından yapılan oylamalarda Başkan Genç ile aynı zamanda Ortahisar Belediye Meclis Üyesi de olan Mehmet Karaoğlu komisyon kararlarına ret oyu verdi ve karar oy çokluğu ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Böylece Gümrükçüoğlu ve Genç yine bir kararda ters düştü.

Aynı oturumda Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu ise ilginç bir konuşma yaptı. Komisyon kararına katılmadığını açıklarken, “Konuşmak istiyorum ama ağzım su dolu, konuşamıyorum” siteminde bulundu. Akçaabatlı üyeler ise komisyon raporlarına evet oyu verdi.  

MUHARREM USTA İLE ABİŞ HOPİKOĞLU’NUN ARASI YOK MU?

Trabzonspor MP Basketbol takımı geçtiğimiz günlerde Hayir Gür Spor Salonu’nda Yeşil Giresun ile karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede Trabzonspor MP Giresun’a yenildi. Tabi gözler protokoldeydi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta protokolde oturuyordu. Yanında basketbol yöneticileri de vardı. Ama dikkat çeken Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu’nun olmayışı. Bu durum Usta ile Hopikoğlu’nun araları açık yorumlarına neden oldu. Fakat işin aslı sonradan ortaya çıktı. Basketbol Yöneticisi Adnan Bayram, “Abiş beyin yeğeni evlendi nikah şahidi maça da o yüzden gelemedi” dedi. Bu arada protokolde Trabzonspor’un son kongresinde başkan adayı olan Celil Hekimoğlu da vardı.

İSKENDERPAŞA TOZA KARIŞTI

İskenderpaşa Camisi çevresinde dönüşüm devam ediyor. Tarihteki silüetini alması için uzun süredir çalışmalar sürdürülüyor. Bu çalışmalarından biri de o lokantalar sırasının kamulaştırılması. Burada bir sorun yaşandı ve bu sorun devam ediyor. Mal sahipleri burasının tarihi bir önemi olduğunu burayı kamulaştırıp yıkmak istedikeleri hatta yerine dükkanlar yapıp satacaklarını ileri sürdüler ve konu şu an mahkemede.

Yani vatandaş o binaların 100 yıllık olduğunu yıkılmaması gerektiğini söylüyor. Diğer yandan tarihi binalar yıkılmayacak. Yukarda eczanelerin olduğu yıkılmayacak olan binaların taşları cilalanıyor. Lakin gündüz yapılan cilalama işlemi İskenderpaşa köftecisinin bulunduğu caddeyi toza dumana katıyor. Vatandaşların üzerlerine kara bulut şeklinde tozlar iniyor. Esnaf şikayetçi, oradan geçen vatandaş şikayetçi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler