Anahtar Deliği 19.02.2016

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU ÇOK SİNİRLENDİ    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Konusu Trabzon’da yapılacak olan yarı maraton. Gazetecilere yarı maratonun güzergahı gösterilirken dikkat

Anahtar Deliği 19.02.2016
BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU ÇOK SİNİRLENDİ 
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Konusu Trabzon’da yapılacak olan yarı maraton. Gazetecilere yarı maratonun güzergahı gösterilirken dikkatimi çeken bir detay oldu. Bu da  gazetecilere şunu dedirtti; ‘kentin öyle bir çarpık yapılaşması varki sporcular ordan burdan dönerek koşacaklar’
Ne diyelim?
 
Bazen söylemek istediğin karşına çıkıyor. 
 
Bu arada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gündem dışı soru alma faslında bazı cevaplar verdi. Bazen sinirlendi, bazen öfkelendi.
 
Bir kaçını sıralayalım.
 
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı’nın “Kaşüstü Çukurçayır ve Boztepe’den daha beter olacak” sözüne katılıyor musunuz? sorusuna..
 
Önce Kaşüstü’nde karayollarının üst geçit yapma projesinden giriş yaptı.
 
Presödürü anlattı ve dediki; “ Biz asla dal çık olmasına karşı değiliz. Belediye olarak Trabzon’a hangisi en iyisisi ise onun yanındayız. Şu anda TMMOB de bir proje hazırlıyor. Onların da önerisini bekliyoruz. Biz ona buna karşı gibi gösteriliyoruz. Böyle birşey yok. Hangisi olması gerekirse o olsun. Karayolları üst geçit istiyor. Şimdi alternatifler üzerinde çalışıyoruz”
 
Ardından Kaşüstü’ne sıra geldi.
 
İşte o an kaşlarını çattı.
 
Önce belediye başkanlarını çok sert uyardı. Rant sağlamak için ruhsat veriyorlar demedi ama sanki öyle bir kafada algı yarattı. “Ruhsatı bu kadar kolay vermesinler. Vereni yakarım” diye ekledi. Ha bir de şunu dedi; “Seçimden önce yangın mal kaçırır gibi 38 bin dairelik ruhsat alındı. Bundan ilçe belediye başkanları sorumludur” diye ekledi. Yani kapanan belediyelerin başkanlarını hedef gösterdi. 
 
Ardından Çok katlı ruhsat alanları uyardı. “6. kattan sonra mahkemelik oluruz” uyarısında bulundu. Bir de şehir plancılarını eleştirdi. “Yaptıkları kendileri istese de istemesede zarar verdi bu kente” dedi.
 
"EDİP SEVİNÇ VE KAŞÜSTÜ’NDEKİ BİNALARI" 2. SAYFADA
EDİP SEVİNÇ VE KAŞÜSTÜ’NDEKİ BİNALARI
 
Trabzon Büyükşehir esli Belediye Başkan yardımcılarından Osman Necip Sevinç’in kardeşi Edip Sevinç Trabzon’un önemli iş adamlarından.
 
Çok önemli projelere imza atıyorlar.
 
Kent adına kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
 
Bu projelerden bir tanesi de Kaşüstü’nde yükseldi.
 
20-25 katlı binaları şu anda karkas duruyorlar.
 
Tek daire üzerinden satışı yokmuş.
 
Binaları komple ya Araplara ya da yabancı yatırımcıya satmayı bekliyorlarmış.
 
Buraya kadar normal de hani Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu demişti ya kat meselesi..
Bu kat meselesine sanırız bu proje takılmamış ki bitirilmiş.
 
Neyse ayrıca bu projenin yapıldığı nokta derenin üzeri?
 
Yani dereye denk geliyor diye Kaşüstü’ne dal çık yapmak istemeyenler bu projeye nasıl müsade ettiler? 
 
Aslında güzel proje.
 
Tebrike diyoruz.
 
Sadece merakımızı gidermek soruyoruz.
 
Umut ediyoruz ki; bazı sorular ilerleyen günler de cevap bulur ve bizde yayınlarız.
 
Bu sorularımıza eski belediye başkan yardımcısı sayın Osman Necip Sevinç de cevap verebilir diye de düşünüyoruz.
 
 
ANNE BABALARA UYARI “TRABZON’DA KİTAP FUARI BAŞLAYACAK” 3. SAYFADA
ANNE BABALARA UYARI “TRABZON’DA KİTAP FUARI BAŞLAYACAK”
 
20 Şubat ve 28 Şubat tarihleri arasında Trabzon’da müthiş bir organizasyon var.
 
Özellikle anne babalara diyoruz; Bu bir kitap fuarı. Çocuklarınızı takın kolunuza ve o fuara birlikte gidin. Kitapların içinde çocuklarınızla yürüyün. Onlarla kitapları konuşun. Unutulmaz anlar yaşayın.
 
Akoluk Basın Yayın’ın yaptığı bu organizasyon çok yakın. Tam meydanın göbeğinde. Her gün ünlü yazarlar söyleşi de yapacaklar. Mesela Nazan Bekiroğlu .. Mesela Banu Avar.. Mesela Tarık Tufan…
 
Bu fuar kaçmaz. 
 
"YİNE DOLMUŞLAR YİNE BEKLEME SORUNU" 4. SAYFADA
YİNE DOLMUŞLAR YİNE BEKLEME SORUNU
 
Trabzon’da dolmuş durakları başına buyruk hareket ediyor.
 
Dolmuşçuların rahatlığı vatandaşları mağdur ediyor. İnsanlar işlerine geç kalıyor. Durak başkanları neden bu konuda uyarı yapmıyor. Yada denetlenmiyor mu? İnsanları dolmuşçuların eline mahkum edenler bu konuda ne yapıyor?
 
Özellikle mesai saatlerinde bunu yapmaları vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor. Duraklara bu konuda onlarca şikayet yağıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler