Anahtar Deliği- Fenerli Erkan Zengin'e hayır. 19.01.2015

Hacıosmanoğlu U dönüşü yaptı ve transfer çılgınlığına girdi, transferde Türkiye kulüpleri arasında rekor kırdı.

Anahtar Deliği- Fenerli Erkan Zengin'e hayır.  19.01.2015

FENERLİ ERKAN ZENGİN’E HAYIR

Trabzonspor Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu başkanlığının ilk döneminde öze dönüş hamlesi başlatmıştı.

U dönüşü yaptı ve transfer çılgınlığına girdi, transferde Türkiye kulüpleri arasında rekor kırdı.

Haciosmanoğlu bir yandan kulübü dönüştürmek için borç para ararken bir yandan da daha transferi pazarlık aşamasına gelmeyen bir futbolcu için kulübüne parasal yardım yaptı.

Eskişehirspor’da oynayan Erkan Zengin’i transfer etmek için bu kulübe verdiği borç para karşılığında futbolcuyu transfer etmek istiyor.

Ancak, futbolcu Erkan Zengin, bir açıklama yaparak Fenerbahçe’den başka bir takımda futbol oynamayacağını, gerekirse vatandaşı olduğu İsveç’e döneceğini kamuoyuyla paylaştı.

Çok enteresandır, futbolcunun bu şekildeki açık beyanının ardından da Haciosmanoğlu ve yönetimi Erkan Zengin’i bordo mavili takıma katmak için uğraşıyor.

Haciosmanoğlu’nun uğraşı Erkan Zengin’i transfer etmek mi yoksa Eskişehir Kulübü’ne verdiği parayı kurtarmak mı orası da belli değil.

Fenerbahçe’den başka bir takımda futbol oynamam diyen bir futbolcunun transferinde ısrar etmek Trabzonspor Başkanı’na yakışsa bile bu futbolcunun Trabzonspor’a gelmesi halinde bile bu takıma katkı vermesi mümkün değil.

ÇANKAYA’DA SIRADAN BİR TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nın yeni köşkünde ilk kez bakanlar kurulunu toplayacak, kurula başkanlık yaparak memleketin sorunlarını görüşecek.

Erdoğan’ın bakanlar kurulu ile yapacağı toplantı muhalefet partilerinin eleştirisine konu oluyor.

Cumhurbaşkanlarının bakanlar kurulunu toplayıp başkanlık yapması Erdoğan döneminde başlayan bir uygulama değil.

1960’dan sonra altı cumhurbaşkanı bakanlar kurulunu toplamış, Erdoğan bakanlar kurulunu toplayan 7. cumhurbaşkanı olacak.

Bunda bir enteresanlık veya kanunsuzluk söz konusu değil.

Anayasa bakanlar kurulunu toplama yetkisini cumhurbaşkanlarına veriyor.

Kaldı ki, Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adaylığı döneminde farklı cumhurbaşkanı portresi çizeceğini, gerekli gördüğü hallerde bakanlık kuruluna başkanlık yapacağını seçim ortamında açıklamıştı.

TEŞKİLAT KILIÇDAROĞLU’NA VERDİĞİ DOSYADA NE VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hafta sonu bir dizi sosyal ve siyasi etkinliğe katılmak için Trabzon’a geldi.

Bu ziyaret sırasında teşkilat da kendisine kapsayıcı bir dosya verdi.

Dosya’da neler var diye araştırma yaptığımızda, haziran’da yapılacak genel seçim öncesi parti milletvekili adaylarının belirlenmesi için teşkilatın önseçim istediği ön plana çıktı.

Teşkilatın, Kılıçdaroğlu’ndan önseçim isteği, 2011 genel seçiminde olduğu gibi gayrı resmi bir önseçim değil.

Tüm üyelerin katılacağı, hakim huzurunda yapılacak resmi bir önseçim istiyor teşkilat.

Önseçimden çıkacak milletvekili listesinin genel merkez tarafından kabul edilmesi, liste üzerinde oynama yapılmaması da teşkilatın talepleri arasında yer aldı.

Önseçimi CHP Trabzon teşkilatında herkes istiyor.

Tek istemeyen kişi Milletvekili Volkan Canalioğlu.

Canalioğlu’nun önseçime ikna edilmesi de çok zor görünüyor.

ERDOĞAN BAYRAKTAR YARINDAN SONRA KARARINI VERECEK

Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın da içinde yer aldığı dört eski bakanın yüce divana gönderilmesiyle ilgili meclis görüşmeleri yarın yapılacak.

Mahkemelerde aklanan dört eski bakan hakkında mecliste kurulan soruşturma komisyonu da raporunu vermiş ve bakanların yüce divana gönderilmemesi gerektiğini 5 oya karşılık 9 oyla reddetmiş, eski bakanlar ilk aşamada yüce divandan kurtulmuşlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yakın takibinde olan yüce divan süreci yarın yapılacak olan meclis genel kurulunda ele alınacak.

Muhalefet, mecliste salt çoğunluk olan 276 milletvekili sayısına ulaştığı an, dört eski bakanın yüce divana gitmesi söz konusu olacak ve buna en çok da paralel yapı sevinecek.

17 Aralık operasyonunun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğundan olan Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar, o tarihten bu yana her fırsatta suçsuz olduğunu söylüyor, yüce divana gitmesine gerek görülmeden meselenin yarın ki meclis genel kurulunda halledileceğine inanıyor.

Siyasete devam kararını da yarın mecliste yapılacak yüce divan oylamasının ardından kararını verecek olan Erdoğan Bayraktar, siyasete devam kararı vermesi halinde Trabzon’un dışında siyaset yapmamaya kararlı olduğu açıklamalarına yansıyor.

MHP’DE İDDİALI BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ

MHP Trabzon teşkilatı ilçe kongrelerinin sonuna geldi.

Cumartesi ve Pazar günü beş ilçede kongrelerini tamamlayarak, Salı günü en son yapılacak Vakfıkebir kongresine gözler çevrildi.

En büyük ilçe olan Ortahisar ilçe kongresi dün gerçekleştirilirken, herhangi bir sürpriz yaşanmadı.

Atama yöntemiyle Ortahisar ilçe başkanlığı görevine getirilen, MHP’nin eski tüfeklerinden Burhan Bekar, iktidar muhalefet ayrımı gözetmeksizin, herkesi kucaklayan delege listesi ortaya çıkarmasına rağmen kendisine rakip çıkmadı.

Bekar tek listeyle girdiği kongrede güven tazeleyerek, koltuğuna daha sıkı sarılacağını gösterdi.

Atama ile göreve geldikten sonra Ortahisar ilçesi için, 10 bin üye seçimde 40 bin oy iddiasını ortaya atan Bekar, üye çalışmalarına tam gaz vermiş durumda.

Parti camiası ve kamuoyu tarafından sevilen milletvekili adayları çıkarması halinde hedeflediği oy rakamına ulaşması için hiçbir neden görünmüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler