Anahtar deliği- Trabzon basınını ağırladı 18.6.2015

Nihat Usta çok değişik mimaride yeni bir restaurant açarak halkın hizmetine sundu.

Anahtar deliği- Trabzon basınını ağırladı 18.6.2015

NASIL BİLİRDİNİZ?

Türk siyasetine önemli kazanımlar sağlayan, 6 kez gidip 7 kez başbakan olmasıyla ünlenmiş Baba lakaplı duayen politikacı Süleyman Demirel yaşamını yitirmesi kuşkusuz günün olayı oldu.

91 yıllık ömrü hayatında yarım asrı aşkın siyasi yaşamında yaptığı doğru işlerin yanı sıra eksikleri de olmuş olabilir.

Elbette ki, bir insanın hataları vefatının ardından söylenmez, söylenemez.

Bizim dinimiz o kadar ulvi ve ilahi din ki ölenin ardından rahmet oku diyor.

Merhumun sevenleri olduğu gibi sevmeyenleri de olabilir, menfi görüşü olanlar içinde saklayacak.

Geçmişte yaşanan siyasi davranış biçimleri ile merhumu yargılamaya kalkışanlar, bugünün Türkiye’sinde Tayyip Erdoğan’ın bunca yaptığı olumlu hizmetlere rağmen, bedel ödetme uğruna kendisini alaşağı etmek isteyenlerin 7 Haziran’da kurmuş olduğu cepheyi hatırlatmak istiyoruz.

Tayyip Erdoğan belki 7 Haziran genel seçim sonucuna hazırlıklı idi kendisine destek veren yüzde 52 civarındaki çoğunluk, Demirel’in naşına bakarken, Erdoğan’ın karşı karşıya kaldığı duruma bir başarı hikayesi diyebiliyor mu?

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.

TRABZON BASININI AĞIRLADI

Nihat Usta çok değişik mimaride yeni bir restaurant açarak halkın hizmetine sundu.

Akçaabat Salacık mevkiinde hizmet giren 1000 kişiye aynı anda hizmet verecek restaurant’ın dün akşamki misafirleri Trabzon basını oldu.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği ve aynı zamanda basın toplantısına dönüşen davetli açılışta elbette ki en heyecanlı isim yine Nihat Usta idi.

Nihat Usta boş durmaz, yeni yatırımlara girer, Trabzon ve Doğu Karadeniz turizminin gelişmesine yardımcı olur projeler geliştirir, turizm firmalarına ve Turizm bakanlığına sunar, kim bilir önümüzdeki süreçte hangi etkinlik için Trabzon basınını ağırlayacak, topluma neyi sunacak.

Dün akşamki ağırlamadan meslektaşlarımız gibi Nihat Usta ve güler yüzlü çalışanları da mutlu oldu.

O SORUYU SORMAK BASININ HAKKI

7 Haziran genel seçiminin ardından sıcağı sıcağına Tebriz gezisine çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, döndükten sonra da bir basın toplantısı düzenleyerek, hem geziyi değerlendirdi hem de gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

En çok da, AK Parti Trabzon’da Büyükşehir icraatları yüzünden oy kaybına uğradı sorusuna cevap verirken sinirlendi Başkan.

Ancak bu soru basın mensuplarının uydurdukları bir soru değildi.

AK Parti Trabzon teşkilatı ve Seçim komitesinin, yüzde 5 civarında oy kaybına neden olan fasılları sıralarken, ikinci saraya Büyükşehir uygulamasında yaşanan sorunların olduğunu genel merkeze bildirdiler.

Anlaşmazlık söz konusu ise Büyükşehir Belediyesi ile partinin Trabzon teşkilatı arasındadır.

Kaldı ki, Büyükşehir yasasını yapan da Gümrükçüoğlu değil.

Gümrükçüoğlu yapılan yasaya uygun Trabzon’u tüm ekibiyle hizmetlerle doyurmak istiyor o kadar.

Gümrükçüoğlu Büyükşehir’in başarısızlığını kabul etmezken, topu teşkilat ve seçim koordinasyon merkezine attı.

ORBEL PERSONELİ!

Ortahisar Belediyesi’nde çalıştırılmak üzere yan kuruluşu olan ORBEL’e, Büyükşehir’in yan kuruluşu olan Trabel’den 204 personel geçiş yapmış.

Gümrükçüoğlu’nun iddiasına göre Trabel’in 800 küsürlük kadrosu arasından ORBEL 204 personeli seçerek almış.

İş kadro aşamasına gelince Ortahisar Belediyesi 204 personeli kendi kadrosuna almak istemiş, Büyükşehir direnmişse de razı gelmiş.

Büyükşehir’den, Ortahisar’a geçen personele tazminat ya da izin parası adı altında herhangi bir ödeme yapılmamış, bu personel bizim kazanılmış haklarımız ne olacak diye amirlerine ve sendikalarına soruyorlar.

Gerek Büyükşehir gerekse Ortahisar Belediye başkanları söz konusu personeli mağdur etmekten yana değil, zaten bu personelin Büyükşehir’deki hakları neyse Ortahisar Belediyesi’nde de hukuken teminat altına alınmış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler