Anahtar Deliği 18.1.2016

 SABIR TAŞI!  Bursaspor-Trabzonspor arasında Bursa’nın yeni stadyumu Timsah Arena’da dün akşam oynanan ilk resmi karşılaşma sonrası Trabzonspor açısından yazılıp söylenecek çok şey var aslında.  Karşılaşmanın hemen başında 2-0 galip duruma geçmesine rağme

Anahtar Deliği 18.1.2016

 SABIR TAŞI!

 Bursaspor-Trabzonspor arasında Bursa’nın yeni stadyumu Timsah Arena’da dün akşam oynanan ilk resmi karşılaşma sonrası Trabzonspor açısından yazılıp söylenecek çok şey var aslında.

 Karşılaşmanın hemen başında 2-0 galip duruma geçmesine rağmen rakip Bursaspor’dan 4 gol yiyerek maçı bitiren bordo mavili takım aslında bu sezon oynamış olduğu karşılaşmalardan birini daha mağlup olarak geride bırakmıştır.

 Ancak, 2/0’dan bu kadar da kolay maç verilmez, fark yenmez.

 Evet, sezon başında bu takıma büyük umutlarla transfer edilen futbolculardan üç yabancı ile yollar ayılmış, ilk yarı boyunca kadroya hiç alınmayan futbolcular af edilerek kadroya alınmış, maça dahil edilmiş, feda yılı ilan edilerek futbolculardan ücretlerinde indirim istenmiş kampanya başlatılmış.

 Ancak, Bursa karşısında olduğu gibi lehine çevirdiğin karşılaşmayı fark yiyerek bitiriyorsan, bu takımın başkanı, yönetimi ve takıma hizmet verenlerin duygularını da düşünmeniz lazım.

 Ya taraftar?

 Başkan ve yönetime güven duymak üzere olduğu bir süreçte, yeni bir sayfa açıp yeni bir başlangıç yaparken, tüm duyguların ters yüz olacağını düşünün.

 Sezon sonuna kadar sabır gerekli ama bu süreçte de sahada yine doğrular ön plana çıkarılmalı.

 RAKİPSİZ KILIÇDAROĞLU

 RAKİPSİZ KILIÇDAROĞLU

 1 Kasım erken genel seçiminde beklediği başarıyı elde edemeyen CHP’de parti içi muhalifler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na adeta bayrak açtılar, olağanüstü kurultayı acele topla çağırısında bulundular.

 Muhalefetin üç genel başkan adayı genel seçimin hemen ardından peş peşe açıklama yaparak adaylıklarını ilan etti.

 Kılıçdaroğlu sabredin Ocak ayında normal kurultayımızı yapacağız, olağanüstü kurultaya ne gerek var, biz yangından mal mı kaçırıyoruz dedi ve Kılıçdaroğlu’nun dediği oldu.

 CHP olağan kurultayı cumartesi-Pazar günü toplantı.

 İlk gün Genel Başkan seçimi vardı ama Kılıçdaroğlu’nun rakibi yoktu, Kılıçdaroğlu adeta kendisiyle yarıştı.

 Genel başkan adaylarından ikisi çekilmiş, biri de genel başkan adayı olacak üye sayısını kurultay salonunda bulamamış.

 PM LİSTESİ VE TRABZON

 PM LİSTESİ VE TRABZON

Biz bu yazımızı yazdığımız saatlerde CHP kurultayında dün yapılan Parti Meclisi seçiminin oylaması devam ediyordu.

 Parti meclisi CHP’nin karar organı olmasına rağmen, Kemal Kılıçdaroğlu bu organın almış olduğu kararı değil, kendisi verdiği kararı parti meclisinde tastik ettiriyor.

 Dolayısıyla PM’ye girenleri de büyük çoğunlukla Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi belirliyor.

 Kurultayın dün ki toplantısından basına fazla bilgi yansımamasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun anahtar PM listesinde Trabzon’dan hiç kimsenin yer almadığı anlaşıldı.

 Ne Milletvekili Haluk Pekşen, ne de eski Vekil Volkan Canalioğlu, Kılıçdaroğlu’nun PM anahtar listesinde yer almadığına göre, Kılıçdaroğlu’nun listesini delip PM’ye girmeleri de çok zor olacak.

 URALOĞLU ANKARA’YA!

 URALOĞLU ANKARA’YA!

 Abdulkadar Uraloğlu Karayolları İzmir Bölge Müdürü.

 Trabzonlu bir hemşerimiz, Düzköy İlçesi’ne bağlı Sidiksa cumhuriyetinden.

 Uraloğlu 7 Haziran 2015 genel seçiminde görevinden istifa ederek AK Parti Trabzon milletvekili aday adaylığı kervanına katıldı.

 Görevinden istifa etmeden önce ilgili bakan kendisine istifa etme senden bu devlet daha üst düzeyde istifade etmek istiyor demesine rağmen Uraloğlu siyaseten de memleketinde şansını denedi ama olmadı.

 Seçimin ardından İzmir Bölge Müdürlüğü görevine dönen Abdulkadir Uraloğlu’nun ismi Karayolları Genel Müdürlüğü için geçiyor.

 Bakan Binali Yıldırım,  Uraloğlu’nu Genel Müdür koltuğunda istiyorsa bu atama gerçekleşir, Trabzon siyaseti kendisine her türlü desteği veriyor.

 AKÇAABATLI VEKİL

 AKÇAABATLI VEKİL

 İl Başkanlığı koltuğuna oturana kadar Adnan Günnar’ın Akçaabat’lı olduğunu yakın çevresinin dışında merak edip öğrenen yoktu.

 AK Parti il başkanlığı döneminde de Akçaabatlılık hiç yapmadı, milletvekili adayı olmayı kafasına koymasına rağmen, Akçaabat İlçesi’nin kontenjanından milletvekili adayı olacağını ise hiç akıl etmemişti.

 7 Haziran seçiminde AK Parti milletvekili aday listesi açıklanıp da Adnan Günnar ismini dördüncü sırada görünce Akçaabat’ın adayı olduğunu anladı ama yine de merkez ağırlıklı siyasetten kopamıyordu.

 Yakın arkadaşları ve siyasi yoldaşları kendisine milletvekili adayısın ve bıçak sırtındasın, Akçaabat’a git ağırlığını koy, gece gündüz çalış milletvekili ancak böyle seçilirsin dediler, Adnan Günnar Milletvekili seçilmekle kalmadı, Akçaabatlı olmanın hazzını 7 Haziran seçiminde milletvekili seçildikten sonra almaya başladı. 

 Günnar, Akçaabatı bir türlü es geçemiyor.

 Ne zaman ki Trabzon’a geliyor, mutlaka Akçaabat’a özel programlar yapmadan Ankara’ya dönmüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler