Anahtar Deliği 17.10.2016

Anahtar Deliği'nden bakmaya devam edeceğiz

Anahtar Deliği 17.10.2016
FATİHLE ONUR’UN KAPIŞMASI

Avni Aker’de dün akşam kalecilerin kapışması vardı.

Nasıl mı?

Akhisar’ın kalecisi Fatih Trabzonspor’dan Akhisar’a gitti.

Trabzonspor’dan ayrılma sebebi Onur Recep Kıvrak!

Onla hiç anlaşamadı. Hatta o dönem hatırlarsanız bu sebepten dolayı kriz çıktı. Fatih oyuna alındı diye Onur eldivenleri idmanda yere fırlattı. Zeki’yi yanına istedi. Fatih çevresine, “Beni engelleyen kadroya aldırmayan Onur’dur” demişti.
Sonra gel zaman git zaman Avni Aker’de karşı karşıya geldiler.

İkiside yüzde yüzlük golleri önledi.

Takımını kurtardı. Ama Fatih ciddi kurtarışlarla 5-0lık maçı çevirdi.

Trabzon’da gazetelere bu yansıdı.

Mesela bir gazete, “Ne günlere kaldık” manşeti atarak Fatih’in Trabzonsporlu oyuncuyu teselli etmesinin fotoğrafını koydu. 

BUGÜN GALA GÜNÜ

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcılarından Mehmet Yiğit Alp’in yapım şirketi NTC’nin beyaz perde projesi Seni Seven Ölsün’ün galası bu akşam olacak. Galaya ünlü simalar gelecek. Forum Trabzon AVM’de saat 19.00’da basın buluşması saat 20.00’da ise kokteyl ardından 21.00’da film gösterimi olacak. Oyuncularla röportajlar yapılırken filmle ilgili merak edilenler sorulacak. Galaya herkes davetli..

FİLMİN ÖZETİ

Seni Seven Ölsün, bir tılsımın etkisinde olan Karadeniz köyünde geçiyor. Tılsımın etkisiyle yüzyıllardır kavuşamayan aşıkların hüzünlü öyküsüne dur demeye karar veren bir çift, birbirine düşman ailelerin çocukları olsalar da elele verirler. Bunun sonucunda başlarında eğlenceli, komik, romantik ve macera dolu olaylar geçecektir...

Unutulmaz ve Beni Böyle Sev dizilerinde yönetmen koltuğuna oturan Cem Tabak'ın ilk uzun metrajlı film denemesi olan Seni Seven Ölsün'ün senaryosunda Şeyda Delibaşı imzası var. Filmin başrollerini Alper Saldıran, Fulya Zenginer, Hüseyin Avni Danyal ve Durul Bazan üstlenirken, filmin kadrosunda Ruhi Sarı, Hakan Salınmış, Sacide Taşaner, Şamil Kafkas, Nuray Yeşilaraz ve Eylem Tanrıver gibi isimler yer alıyor. 

REKTÖRDEN CEVAP GELDİ 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İhsan Günaydın  ODA TV’de  kendisi hakkında yayınlanan  haberle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Bu köşede o haberi kullanmıştık. Şimdide o habere Rektör Günaydın’ın verdiği cevabı yayınlıyoruz; 
Bazı internet mecralarında şahsıma yönelik yanıltıcı haberler yapıldığı görülmektedir. Haber görüntüsünde sunulan ve sistematik bir şekilde yapılan bu haberlerin tamamen algı oluşturmaya dönük ve ertelenen rektörlük seçimini etkileme amaçlı maksatlı manipülasyonlar olduğu anlaşılmaktadır. 

Yapılan haberlerle Hava Kuvvetleri Eski Komutanı Gümüşhaneli Akın Öztürk’e Gümüşhane protokolü olarak 6 Kasım 2013’te yapılan ziyaretteki fotoğraflar kullanılarak ve 16 Haziran 2010 Tarihinde Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen 7 Güney Afrikalı öğrencinin Gümüşhane’deki diğer protokolü ziyaretlerinde olduğu gibi Üniversiteye de yaptıkları ziyaretteki fotoğrafları kullanılarak şahsım adına karalama ve iftira kampanyası yapılmaktadır. 

İnternet mecrasında yer alan haberlerin aslı şu şekildedir: Gümüşhaneli olan Akın Öztürk 22 Ağustos 2013 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştır. Ayrıca eski Gümüşhane Valisi olan Enver Salihoğlu da aynı yıl İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanmıştır. Bunun üzerine Gümüşhane protokolü il adına her iki atamayı tebrik için benim de içinde olduğum 15 kişilik bir heyet olarak 6 Kasım 2013 tarihinde Ankara’ya gitmiştir. 6 Kasım 2013 Çarşamba günü önce Müsteşar Yardımcısı olan eski Vali Enver Salihoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaret sonrası aynı heyet, Hava Kuvvetleri Komutanı atanan ve Gümüşhaneli olan Akın Öztürk’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştur. Akın Öztürk Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atanmasının hemen ardından doğum yeri olan ve Üniversitemize yakın Çamlıköy’de yaklaşık sekiz dönüm arazi üzerinde bulunan boş ilkokul binasının Üniversite tarafından devir alınarak buranın Meslek Yüksek Okulu olarak değerlendirilmesi talebi öğretim üyesi olan abisi tarafından bize iletilmiş ve ziyarete benim de katılmamın ve ne yapılabileceğinin konuşulmasının faydalı olacağının ifade edilmesi nedeniyle her iki ziyarete de davet edilmiştim. Nitekim ziyarette bulunan Çamlıköy Muhtarına konu ile ilgilenmesi talimatını ziyaret sırasında vermiştir. Ziyaret sonrası ben arazinin durumunu incelettim ve arazinin köy tüzel kişiliğine ait olmadığı için Üniversiteye devredemeyeceklerini ilgilenenlere ifade ettim. Bu kapsamda gerçekleşen bir “hayırlı olsun” ziyaretini bağlamından koparıp algı oluşturma çabasıyla bugün gündeme taşıyan anlayışı kamuoyunun takdirine sunuyorum. 

Haberin ikinci kısmında ise, Türkçe olimpiyatları için ülkemize gelen yedi Güney Afrikalıyı Üniversiteye davet ettiğim şeklindedir ki; bu haber bu haliyle tamamen yanlış ve yanıltıcıdır. Şöyle ki: Güney Afrikalı yedi öğrencinin 16 Haziran 2010 tarihinde rektörü ziyaret etmek üzere randevu talebi yapılmıştır. Öğrenciler, aynı gün ilk olarak dönemin valisi Enver Salihoğlu’nu makamında ziyaret etmişler, sonrasında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ı ve Meclis Başkanı Turan Tuğlu’yu ziyaret etmişlerdir. Her üç ziyarette öğrencilere tanıtım amaçlı materyaller verilmiştir. Bu ziyaretler kişiye dönük olmaktan ziyade kurumsal ziyaretler olduğu aşikardır. 

Hal böyle iken 2010 yılına gerçekleşen bu rutin ziyaret ile Ankara’da gerçekleşen tebrik ziyaretinin kurumsal haber sitelerinde herkesçe ulaşılabilir fotoğraflarını bugün yeniden yayınlayarak belli bir amaç doğrultusunda algı oluşturulmak istendiği açıktır. 

Gerçeği öğrenme hakkı adına her iki haberin aslını kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.  

ASFALTI MATEMATİK HESABIYLA DÖKTÜ

Şalpazarı Gündem’in yazarlarından Fatih Muhcu, Şalpazarı’nın kötü yollarından şikayet etti. Eleştiri yaparken rakamlarla örnekler verdi.

Kendisine hak verdik.

Bakın Şalpazarılı’nın isyanını nasıl dile getirdi; 

“Matematik yalan söylemez diyorlar. Hesap yapalım bakalım kim yalan söylüyor .iki yıldır üç yıl içinde Şalpazarı nın bütün mahalle yolları asfalt yapılacak diyorlar.

şimdi ise 2019 yılına uzadı tamam biraz hesap yapalım.

yılda 800 metre asfalt istikaki olan bir mahalle 3 yılda 1800 metre asfalt yapar 2400 de beton yol yapılsa 4800 metre yapar.

5200 metre yol ağı olan bir mahallenin 4800 asfalt be beton olunca 400 metreyi ne yapacaklar yoksa .....

Peki 5000metreden fazla yol ağı olan Mahalleler ne yapacak

Birileri bizimle oynuyor ama …”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler