Anahtar Deliği -Trabzonspor Başkan Adayının acısı. 17.09.2014

Trabzonspor Başkan Adayının acısı. 17.09.2014

Anahtar Deliği -Trabzonspor Başkan Adayının acısı. 17.09.2014

TRABZONSPOR BAŞKAN ADAYININ ACISI

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Hakan Kulaçoğlu ve Gürhan Kulaçoğlu’nun annesi vefat etti.

Cenazesi yarın Trabzon İskenderpaşa camisinde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Sürmene İlçesi’ndeki aile mezarlığına defnedilecek.

Haber61 ailesi olarak bizde Kulaçoğlu ailesine baş sağlığı diliyoruz.

TRABZONSPOR RESMİ SİTESİ BUNU YAPARSA...

Trabzonspor’da bir ‘genel müdür’ krizi yaşanmıştı. Hatırlayın haftalarca konuşuldu. O dönem Trabzonspor resmi sitesinden ‘genel müdürünü kovduğunun’ detayları yönetim onayıyla kulübün resmi internet sitesinde detaylıca verildi. İnanılmaz iddialar ortaya atıldı.

Trabzonspor’da başkanlıktan ayrılan Sadri Şener ile Genel Müdür Sinan Zengin’e yönelik ağır suçlamaların bulunduğu açıklamanın özeti şuydu: “Yönetimin görevi devralmasının hemen ardından dönemin Genel Müdürü Sinan Zengin tarafından saat 16.10 itibarıyla oyuncularımızdan Henrique’nin serbest kalmaması adına 1 milyon 100 bin TL.’lik bir ödeme yapılması gerektiği bildirilmiş ve bu para kendi kaynaklarımızdan temin edilerek kulübümüzün muhasebesine aktarılmıştır. Bir gün sonra da yapılandırılmış vergi borcu için para istenmiş ve bu da verilmiştir. bu paradan Brezilyalı Paulo Henrique’nin hesabına sadece 150 bin euro aktarılmış, TAV Şirketler Grubu’nun iki ayrı çeki toplam bedelleriyle ödenmiştir. Geriye dönük incelemede 24 Mayıs’ta, kongreden hemen önce, TAV Şirketler Grubu’na 28-29 Mayıs’ta ödenmek üzere 1 milyon 410 bin TL’lik çek verildiği görülmektedir. İşte bu gerçekler kulübün Genel Müdürü Sinan Zengin’in hâlâ eski başkanına hizmet ettiğinin göstergesi olmuştur.

TAVRIMIZI NETLEŞTİRDİK ÜSTELİK

Bu ödemelerin Trabzonspor’u büyük bir mali külfetle karşı karşıya bırakan eski kulüp başkanı Sadri Şener’in ağabeyi Sani Şener’in başında olduğu şirkete yapılması ayrıca manidardır. Gelinen aşamada durumu değerlendiren yönetim kurulumuz kulübümüzün ilkeleri doğrultusunda tavrını son derece netleştirmiş ve bundan böyle TAV grubuyla olan tüm ticari ilişkilerin sonlandırılması yönünde kararını kesinleştirmiştir.

İşte yukarıda okudunuz değil mi? Maalesef bu açıklamaların tamamı resmi internet sitemizde tarihi bir not olarak düşüldü.

Şimdi aynı genel Müdür görevine iade edildi.

Dün aynı bu yazının yer aldığı Trabzonspor resmi internet sitesinde aynı puntolarla teşekkür etti. Görevine iade edilen Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, yönetime teşekkür ederek olumsuzluklar yaşadıklarını ama bunların geçtiğini belirtti. Bizim kişilere, yada başka bir şeye itirazımız yok!

Trabzonspor gibi dev bir kulübün resmi internet sitesinin bu denli kişileri hedef alıcı suçlamaların yer almasına itirazımız! Bakın ne oldu! Koca Trabzonspor resmi internet sitesi kendi kendini yalanladı. Bu duruma Trabzonspor markasının düşürülmesini yadırgıyoruz. Böyle hatalara bir daha düşülmemesini umuyoruz.

MUSTAFA AKBAŞ KADRO DIŞI MI?
Geçen sezonun son maçlarında Hami Mandıralı tarafından sol bekte oynatılan genç futbolcu Mustafa Akbaş’ı, Halilhodziç Fener maçında stoper oynattı.

Mustafa Akbaş mevkisini yadırgamadığı gibi doksan dakika canını dişine taktı, Fenerbahçe forvetleriyle canla başla mücadele etti. Fener maçında Trabzonspor formasının hakkını fazlasıyla veren futbolculardan biri de Mustafa Akbaş’tı. Dün, Avrupa Ligi eleme grubu karşılaşması için Ukrayna’ya giden Trabzonspor kafilesinde Fener maçının cengaverlerinden genç Mustafa’nın yer almaması çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi. Mustafa Aktaş, Trabzonspor defans bloğundaki stoper mevkisinin 4. 5. alternatifi olarak kadroda yer alıyor. Bundan ötürü olacak ki, Mustafa Aktaş UEFA’ya bildirilen Trabzonspor oyuncu listesinde yer almamış.

Dolayısıyla UEFA listesinde olmadığı için Ukrayna’ya giden kafilede de yer almadı.

Başka neden arayanlar boşuna çenelerini yormasınlar.

VALİ AKSOY TRABZON’A GELİYOR

Son olarak dün yayınlanan valiler kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atanan Trabzonlu Vali Hüseyin Aksoy’u 90’lı yallarda tanımıştık.

Ankara’da dönemin devlet bakanı Eyüp Aşık’ın makamına gelmiş orada tanışmıştık.

Aksoy’un daha önce Trabzon’da kaymakam adaylığı görevi de var.

Ancak, Eyüp Aşık tanıştırdığında tarih 1996 ya da 1997 olmalı, Aksoy o zaman içişleri bakanlığında mahalle idarelerde şef veya şube müdürü idi.

Aşık o zamanlar Ankara’da görev yapan ve kafası çalışan tüm bürokratlardan istifa etmeye çalışır, hiçbir Trabzonlu bürokratı dışlamazdı. Bize dönmüş demişti ki, Hüseyin Aksoy’u iyi tanı boyunun ufak tefek olmasına bakma, bu adam gelecekte çok önemli mevkilerde görev yapacak, gözünüzü bu adamdan ayırmayın.

Hüseyin Aksoy’un yıldızı Mersin Valiliği göreviyle parladı, bu ilimizden bölgemizin bir başka Büyükşehiri olan Samsun’a geldi vali oldu şimdi de Güneydoğu’nun en kritik ili olan Diyarbakır Valisi olarak atandı. İlginçtir dün bir AK Partili Vali Hüseyin Aksoy’la ilgili kulağımıza şunu fısıldadı. Dedi ki, Hüseyin Aksoy Haziran 2015’te Trabzon’dan AK Parti milletvekili listesinde yer alacak!

TRABZON’DA YURT SORUNU VAR

Yurt sorunu Trabzon’da had safhada.

55 bin öğrenciye sahip KTÜ gibi bir üniversitesi olan şehrimizde yurt sorununun yaşanması kimine göre doğal, kimilerine göre de Kredi Yurtlar Kurumu’nun bağlı olduğu Spor Bakanlığı’nın ihmalkarlığı.

Faruk Özak Spor Bakanlığı döneminde, 2011 yılının Temmuz ayında şehrimizde yapılan 2011 Avrupa Yaz Olimpik Oyunları için yurt olarak önemli yatırımlar yaptı ve çıtayı da yükseltti.

Özak’tan sonra devlet eliyle yurt yapımı olmadı.

Başbakanlığı döneminde cereyan eden 17 Aralık operasyonunun ardından cemaat yurtlarında kalan öğrencilerin, oraları terk etmeleri halinde devlet yurtlarına yerleştirilecekleri veya o öğrencilere beş yıldızlı otellerin açılacağı sözünü veren Erdoğan’ın bu söylemi Trabzon’da ne derece işlerlik kazanıyor onu da bilmiyoruz.

Ancak, dönemin Başbakanı Erdoğan şimdi Cumhurbaşkanlığı makamındadır verdiği sözü Trabzon’da takip edenlerin olduğunu da vurgulamak istiyoruz.

VALİLER KARARNAMESİ VE TRABZON VALİSİ

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün birlikte Ankara’ya gittiler.

Çok ilginçtir, kapsamlı valiler kararnamesi yayınlandığı gün Vali Öz’ün, Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte Ankara’ya gitmiş olması ilginç bir tesadüf olabileceği gibi, sıcağı sıcağına bir teşekkür ziyareti de olabilir.

Belki valiler kararnamesi kapsamında Trabzon Valisi Öz de gündeme gelmiştir ama Ankara’dan birileri devreye girerek, Trabzon Valisine sahip çıkmış daha yeni validir dokunmayalım demiştir.

Yayınlanan valiler kararnamesi ile Ankara toz duman olarken Vali Öz ile Gümrükçüoğlu’nun sabah erkenden Ankara’ya gitmiş olması, çevre bakanlığına uğrayıp çöp kamyonu istemek değildir.

SÜLEYMAN SOYLU DEĞİŞTİ Mİ?

Demokrat Parti genel başkanı olduğu dönem Trabzon’la yıldızı hiç barışmayan Of’lu hemşerimiz Süleyman Soylu’nun bakış açısı değişti mi?

AK Parti’ye geçtikten sonra, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partide önemli bir koltuğa oturtulan Soylu’nun 2015 yılı haziran ayında yapılacak genel seçimde Trabzon’dan listebaşı olacağını iddia edenler var. Genel seçime daha çok zaman olmasına rağmen, Ankara’da siyaset simsarları tarafından kotarılan ve Trabzon milletvekili listesinin birinci sırası şimdiden verilen Soylu’nun bakanlığının da garanti olduğu anlamına geliyor. DP’de milletvekili seçilmek başbakan olmak gibi bir imkanı olmadığı için siyasetçi olmasına rağmen uluorta Trabzon’u dışlayan Soylu anlayışı, işin içine hükümette bakan olmak girince, memleketimi çok seviyorum demeye başlaması da normaldir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler