Anahtar Deliği - Şota duygusal olma!.17.08.2015

Trabzonspor Kulübü adına yoğun ve hareketli geçen transfer döneminin ardından (Henüz bitmedi) yeni futbol sezonu başladı.

Anahtar Deliği - Şota duygusal olma!.17.08.2015

Şota duygusal olma!

Trabzonspor Kulübü adına yoğun ve hareketli geçen transfer döneminin ardından (Henüz bitmedi) yeni futbol sezonu başladı.

Bordo mavili takımın kendi sahasında misafir ettiği rakibi Bursaspor’du, Bordo mavililer aman aman bir futbol oynayamadan zor da olsa maçı 1-0 kazandı ve sezona üç puanla başladı.

Gelmiş geçmiş en başarılı futbolcu olarak bordo mavili formayı giyen teknik direktör Şota Alvaradze’de sorumluluğundaki Trabzonspor futbol takımının oynadığı futbol bu camiayı tatmin etmediği gibi kendisi de tatmin olmamaktadır.

Sorumluluk kendisindedir, ihtiyaç varsa futbolcu alsın, Cardozo gibi Avrupa gol kralı bir futbolcunun yan gelip yatması mücadeleden kaçmasıyla hedefe varılmayacağını açıkça konuşmalı.

Bursa maçının devre arasında Şota, Cardozo’nun kulağına bir şeyler üfledi umarız ki Şota duygusallık kurbanı olup da Trabzonspor’un bahtını kapatmasın.


SÖZÜNDE DURACAK MI?

Görünen o ki, yeni bir genel seçimin sathı mahaline girmek üzereyiz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’den aldığı randevu koalisyon kurma pazarlığı için değil.

7 Haziran genel seçiminin ardından acele seçim diyerek tutturan Bahçeli’nin bu rahat tavrı Davutoğlu’na da cesaret vermiş.

Erken seçim kararını ancak Bahçeli ile birlikte alırım anlayışına kapılmış.

Haksız da değil.

Bahçeli bu zemini seçimin ardından sözleriyle oluşturdu.

Bakalım sözünde ne kadar duracak?


TAZE VEKİLLERİN DURUMU

Acele seçim gündeme geldikçe 7 Haziran’da ilk kez milletvekili seçilen isimlerin kara talihleri konuşuluyor.

Bilindiği gibi bir milletvekili, emeklilik hakkı elde etmesi için en az iki yıl milletvekilli görevi yapması lazım, bunun ardında kalan süre içinde yapılan vekillik emekliliği hak etmek için yeterli değil.

7 Haziran’da ilk olarak seçilen vekiller emekliliği hak edemedikleri halde acele seçime evet diyerek bir anlamda kelleyi koltuğa alacaklar.

Acele seçimde yeniden aday gösterilecekler mi gösterilmeyecekler mi, aday gösterilseler bile seçilecek ve seçilemeyecekler olacak.

Acele seçim kararı taze vekiller için olmak veya olmamak süreci.


YORULMADIM DİYORSA

AK Parti’de üç dönem aralıksız milletvekili görevi yapanların yeniden aday gösterilmemesi tüzük engeline takıldı, deneyimli isimler 7 Haziran’da milletvekili olamadılar.

Bu isimlerden biri de Trabzon eski milletvekile ve eski bakanlardan Faruk Özak’tı.

Yeni dönemde tekrar aday olacak mı, engeli kalkacak mı kalkmayacak mı, Özak konusu irdelenmeye başlandı.

Özak yeniden milletvekili gösterilmesi için Başbakan Ahmet Davutoğlu belirleyici olacaktır, Tayyip Bey bu işe karışacağını sanmıyoruz.

Özak faydalı bir isimdir, yorulmadım diyorsa mesele yok.


ŞİKE DOSYASI KAPANMADI

Futbol Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Usta Trabzonlu, Trabzonspor ve futbol aşığı.

Son genel kurulda yerine buldu, Demirören Federasyonu’na Trabzonspor kontenjanından girdi, teslim olacağını sanmıyoruz.

Dün Zorlu Grand Hotel’de düzenlediği basın toplantısında kendi tarzına uygun mesajlar verdi, 3 Kasım 2011 şike sürecinin TFF’nin gündeminde olduğunu, dosyanın kapanmadığını, kendisinin de Federasyon’da Başkan Vekili olmasında bu dosyayı takip etmek olduğunu söyledi.

Trabzonspor’un kupasını almak için İbrahim Usta’nın yeni konumuyla mücadele edeceğine inanıyoruz, ancak bu tür büyük mücadelelerde bulunan isimler mücadeleyi yalnız yaparlarsa bir sonuç alamazlar.

İbrahim Usta kararlı ve cesaretlidir, şike davasını sonuçlandırmak için tüm unsurları bu mücadeleye katması lazım, bunu becerebilir.


SKANDAL KAVGA BASKETE SIÇRAR MI?

Trabzonspor camiası son olarak ’s..ktir ulan’ kavgasıyla sarsıldı.

Trabzonspor As Başkanı Ali Kemal Başaran’ın basketbol sponsoru Medicalpark hastaneleri sahibi ve aynı zamanda başkan adayı Muharrem Usta’ya son yaptıkları telefon görüşmesinde restleşmelerini Avni Aker’in lig maçındaki protokol tribününe taşıması skandala neden oldu.

Muharrem Usta’nın yönetim hakkında twitter hesabından yaptığı eleştirilere sinirlenen Başaran, “Sponsorluğu elinden alırım, basketbol kulübü başkanını da görevden alırım” tehdidine Usta’nın cevabı sert oldu. Başaran’ın iddiasına göre Usta telefonda bu sözlere, “S..ktir git ulan’ diyerek cevap verdi.

Başaran Usta’nın fikirlerine eleştirilerine saygı duyması gerekirken neden böyle bir şeye kalkıştı?

Bir çok iddia ortaya atılıyor.

Mesela Başaran’a yönetimden birilerinin Usta’yı araması yönünde telkinler verdiği öne sürülüyor.

Twitter hesabı bulunmayan Başaran’ın Usta’nın attığı bu mesajları başka nereden görebilecek ki?

Kulüpten birileri mutlaka önüne koyup, “Usta böyle yazıyor buna bir son verilmeli. Bunu sen yapmalısın” dediği gelen bilgiler arasında.

Bunu başkan Hacıosmanoğlu da demiş olabilir bilemiyoruz.

Şimdi merak edilen bu skandal kavga basketbola sıçrar mı?

Bekleyip göreceğiz!

YAŞLILIK VE MEVKİ HIRSI

Öte yandan Trabzonspor eski yöneticilerinden Erdal Atalay’a göre Başaran’ın bu çıkışının altında ‘Muharrem Usta’dan iş istemesine olumsuz yanıt alması yatıyor’

Atalay Ali Kemal Başaran’a ‘yazık’ dedi.

Şu cümlelerle ağır eleştirdi; “Ali Kemal Başaran daha önce Medical Park’tan iş istemiş, vermeyince telefonda küfürleşmişler. Maç sırasında etrafında amigoları görünce TS’deki görevini ve makamını her zamanki gibi unutarak Usta’ya salladı. Yazık Ali Kemal Başaran yazık! Geçmişine yazık, milletvekilliğine, doktorluğuna yazık.. Yaşlılık ve mevki hırsı!”


EYÜP AŞIK CELİL HEKİMOĞLU’NA NE SÖYLEDİ?

Trabzon’daki şehit cenazesine katılan eski Bakan Eyüp Aşık, kulislere bir detay bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor Başkan adaylarından Celil Hekimoğlu’nun kendisini ziyaret ettiğini söyledi. Bu ziyarette Hekimoğlu’na Trabzonspor’a seçilecek olan yeni başkanının büyük bir yükün altına gireceğini dile getirmiş. Demişki; “Trabzonspor bugüne kadar bu kadar hoyrat yönetilmedi. Kulüp borç batağında. Büyük ihtimalle yeni yönetime büyük bir borç bırakılacak. Yeni gelecek olan başkan daha ilk gün 50 milyon lira bulmak zorunda. Bu nedenle başkanlığa soyunan arkadaşlar bunu iyi düşünmeliler”


BALIKÇILAR SÜLEYMAN SOYLU’YA NE DOSYASI SUNDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı olan ve aynı zamanda Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon ziyaretlerini ve programlarını aksatmıyor.

Sık sık teşkilatla bir araya geliyor.

Aynı zamanda ilçeleri ziyaret edip halkla buluşuyor.

Bu buluşmalardan biri de Çarşıbaşı İlçesi’nde yapıldığı geçtiğimiz günlerde..

Burada sıkıntıları sorunları dinleyip not alan Soylu’ya Çarşıbaşı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ferda Ertuğral, mavi bir dosya sundu.

Dosyada neler mi vardı?

Sunulan dosyanın detayın ulaştık.

Trabzon’un balıkçılık anlamında geçmişi derin ve en aktif olan ilçelerden Çarşıbaşı Limanı ile ilgili sorunların özeti ve yapılması gerekenler.

Mesela sorunlardan bir tanesi limanın içine büyük teknelerin girmekte zorluk çekmesi.

Çünkü limanın hemen girişinde kum boşaltma işlemi yapılması gerekiyor lakin bu işlem için yapılan yazışmalarda ortaya maddi anlamda da bir ödeme çıktığında sorun aşılamadı. Bunun aşılmasını isteyen balıkçılar bir de limana hazırladıkları proje için destek istediler.

Süleyman Soylu da, “Takipçisi olacağım. Elimden geleni yapacağız. Çarşıbaşı balıkçılık anlamında adını duyurmuş marka noktalardan biridir. Balıkçılık üzerine diğer yerlerde olmayan 7-8 fabrikaya da sahip. Gerekeni yapacağım emin olun” diyerek söz verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler