Anahtar Deliği 16.12.2015

GÜZİDE UZUN AÇIKLADI   CHP İl Başkanı Güzide Uzun ilçe başkanlarını yanına alarak dün basın açıklaması ile adaylığını kamuoyuna duyurdu.   Parti içinde bir grup eski merkez ilçe başkanı Turgay Güngör’ü il başkan adayı yapmak için uğraş veriyorlar.   Bir a

Anahtar Deliği 16.12.2015
GÜZİDE UZUN AÇIKLADI
 
CHP İl Başkanı Güzide Uzun ilçe başkanlarını yanına alarak dün basın açıklaması ile adaylığını kamuoyuna duyurdu.
 
Parti içinde bir grup eski merkez ilçe başkanı Turgay Güngör’ü il başkan adayı yapmak için uğraş veriyorlar.
 
Bir ara Nuri Aydın’ın ismi geçti il başkanlığı için, Aydın partiyi derleyip toparlamak açısından en ideal isimdi ama adaylığını sonuna kadar neden desteklemediler bilemiyoruz.
 
Seçimle olsa bile il başkanlığına Güzide Uzun daha yakın.
 
İki seçim geçirdi tecrübe kazandı.
 
Kazanmış olduğu tecrübesi ile il başkanı olarak partiyi yönetir, partiye ekstra katkı katmak adına ne yapar bilinmez!
 
 
 
“ESKİ VE YENİ VEKİL KARŞI?” 2. SAYFADA
 
ESKİ VE YENİ VEKİL KARŞI?
 
CHP’de ilginçtir mevcut Milletvekili Haluk Pekşen gibi eski milletvekili Volkan Canalioğlu’da mevcut il yönetiminin kökten değişmesini istiyor.
 
Genel seçim yapılmış, yeni bir genel seçime dört yıl gibi uzun süre olmasına rağmen eski ve yeni vekilin Uzun’un il başkanlığına karşı çıkması ve mevcut yönetimin baştan aşağıya değişmesini istemeleri, her ikisinin de Güzide Uzun’un il başkanlığı döneminden memnun olmadıkları anlamına geliyor.
 
İl başkanını taban belirleyecek dolayısıyla eski ve yeni vekil ne kadar olmaz deseler bile onların demesiyle olmaz.
 
 
“BAKAN YARDIMCISI KİM OLACAK?” 3. SAYFADA
 
 BAKAN YARDIMCISI KİM OLACAK?
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bakanlık koltuğuna daha yeni oturdu.
 
Bakan yardımcılığı koltuğunu ve bakanlığında diğer koltuklara Trabzon’dan kimleri düşündüğünü veya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki üst düzey koltukları kimin tercihi dolduracak orası da belli değil.
 
Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı es geçmez, Erdoğan’ın Bakan Yardımcısı koltuğuna vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ı getireceği konuşuluyor.
 
Bir başka iddiaya göre Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ın hısımlığı vardır, Bakan Yardımcılığı koltuğuna kesinlikle Altunbaş getirilecek gibi bir iddia var.
 
Trabzonlu bürokratlar son dönemde Ankara bürokrasisinde tırpanlandı, bu dönem yeni bürokratlarla bürokrasideki Trabzon boşluğu takviye edilmesi gerekir.
 
 
“SİYASETİ ŞAHSİLEŞTİRMEK!” 4. SAYFADA
 SİYASETİ ŞAHSİLEŞTİRMEK!
 
MHP’de muhalefet hareketinin çıkışı Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bayağı huzurunu kaçırdı.
 
Bahçeli her fırsatta muhalefet hareketine katılan Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan’a ateş püskürüyor, hiç birinin aday olamayacağını seslendirdiği gibi onlara çok agresif davranıyor, ağır ve tehditkar sözler söylüyor.
 
Devlet Bahçeli’de MHP’yi sahiplenme duygusu, kendisini mal sahibi haline getirmiş, hiç kimseyle parti yönetimini paylaşmak istemiyor, başkalarının genel başkan adayı olmasına rıza gösteremiyor.
 
Siyaset bu kadar şahsileşmemeli, Bahçeli MHP’yi hiç yoktan yere geriyor.
 
 
“UMRECİLER DÖNDÜ” 5. SAYFADA
 
UMRECİLER DÖNDÜ
 
Bakan Süleyman Soylu, 1 Kasım seçiminde Trabzon’da kendisiyle birlikte başarılı seçim çalışması yapan partililerini ödüllendirerek üç günlüğüne kafile halinde 45 kişi olarak Umre’ye gönderdi.
 
Üç gün süren Umre ziyareti doldu kafile Trabzon’a dönerek mesaiye başladı.
 
Aralarında çok sayıda ilçe belediye başkanının da bulunduğu Umre kafilesinde bulunanların kutsal yerlerin resimlerini selfi çekip sosyal medyaya yaymaları tepki aldıysa da Allah afetsin niyetlerini kabul etsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler