Anahtar Deliği - Vali Öz'e Mahkeme yolu.16.1.2015

20 Aralık genel kurulu mahkemeye gidiyor. Trabzonspor'un asıl Platformu. Sokar'ın akaryakıt istasyonu ağı.

Anahtar Deliği - Vali Öz'e Mahkeme yolu.16.1.2015

VALİ ÖZ’E MAHKEME YOLU

Trabzonspor’u sevenler platformu gönüllü olarak, kulüp yönetiminden kaynaklı kötü gidişatı durdurmak ve camiada birlik beraberliği sağlamak için mücadele veriyor.

Platformu oluşturan isimlerden bir grup, 20 Aralık mali genel kurulunda yaşanan ve Trabzonspor camiasına yakışmayan olaylarla ilgili Dernekler Masası’na suç duyurusunda bulunarak, olaylı genel kurulun soruşturulmasını istediler.

Dernekler masası müracaatları aldıktan sonra gerekli araştırmaları yapmasına rağmen, bir karar veremiyor, kongrede çıkan olaylara sebebiyet verenler hakkında yasal bir yaptırıma gidemiyor.

Bunun üzerine platformun gönüllü üyelerinden bir grup Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e müracaat ederek, Dernekler Masası’nın yapmış olduğu çalışmaların ardından, gerekenin yapılması için yapılan soruşturmaya el koymasını istediler.

Dün bu sütunda “Vali Öz bu topa girmez” başlığıyla yazdığımız yazıda, platform üyelerinin haklı talebine Öz’ün olumlu yaklaşım içine girmeyeceğini gündeme getirmiştik, Vali Öz’ün tavrı bizi yanıltmadı.

Platform sözcüleri Vali Öz’le şifahi olarak yaptıkları görüşmelerin ardından da olumlu bir sonuç alamadılar.

Bunun üzerine başka yola müracaat etme kararı aldılar.

Platform üyeleri Dernekler Masası’nın kanuni işlemi yapmaması nedeniyle sorumluluğunu yerine getirmeyen Trabzon Valisi Abdul Celil Öz’ü mahkemeye verme kararı aldı.

Vali Öz zaman içinde Dernekler Masasında bekleyen soruşturmanın gereğini yapmaz ise görevini ihmalden mahkemeye hesap verecek.

20 ARALIK GENEL KURULU MAHKEMEYE GİDİYOR

Trabzonspor’u sevenler platformunun hedefinde olan isim sırf Vali Öz değil.

Dernekler Masası sorumluları da, Öz gibi mahkemeye verilmesine karar verildi.

Ayrıca, 20 Aralık tarihinde yapılan genel kurul salonunda, genel kurulun seyrini değiştirilmesine sebebiyet verenler, divan başkanlığı seçimi oylamasında, az oy alan adayı divan başkanı seçildi gösterip görev verenler de yargıya hesap verecek.

Açıkçası 20 Aralık mali genel kurulunda yönetim kaynaklı oynanan tiyatro, oylamada yapılan hileler, üye olmadıkları halde salona alınan yönetim taraftarlarının şiddet kullanarak, üyelere fiili olarak saldırılarda bulunulması, sırf dernekler masasının marifetiyle soruşturulmakla bırakılmayacak.

20 Aralık mali genel kurulu mahkemeye gidecek.

TRABZONSPOR’UN ASIL PLATFORMU

Uzun yıllar aralıksız Trabzonspor Sicil Kurulu Başkanlığı yapan Tayfun Sezer geçtiğimiz hafta kuruluyla birlikte, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Kulüp Başkanı Haciosmanoğlu ve yönetimi döneminde birlikte çalışma yapmamız mümkün değil diyerek istifalarını vermişti.

Sezeroğlu, başkanı olduğu kurulun istifa etmesinin yeterli olmadığını, bizim gibi diğer kurullar da, ya görevlerini tam olarak yapacaklar, ya da görevimizi yapamıyoruz diyerek istifa edecekler.

Trabzonspor sevenler platformuna göndermede bulunan Sezeroğlu, Trabzonspor’da asıl platformu; Kongre Divan Başkanlığı, Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu ve Sicil Kurulu’nun oluşturduğunu ifade ederek, bu platformda görev yapan arkadaşlarımız ya görevlerinin gereğini yapacaklar, ya da biz yokuz diyerek, yönetimden kaynaklı olarak gördükleri yanlışları, camiaya anlatacaklar, yasal ve hukuksak mercilere şikayette bulunacaklar.

Sezeroğlu, gerçek Trabzonspor platformu olarak tanımladığı kurulların, görevlerini yapmadıklarını sözlerine ekledi

SOKAR’IN AKARYAKIT İSTASYONU AĞI

Azerbaycan’ın en büyük enerji ve petrol şirketi SOKAR, yakın bir gelecekte Türkiye’de akaryakıt bayi ağını kuracağı söylentileri bugünlerde Trabzon’da çok yaygın.

Diyeceksiniz ki bunda ne var.

Kardeş Azerbaycan’ın petrolü bu ülkede daha kaliteli ve ucuza satılacaksa ve bundan hem ülkemiz hem de akaryakıt tüketim araç sahipleri istifade edecekse geleceği varsa gelsin.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak dün Türkiye’ye geldi ya SOKAR meselesinin de ikili görüşmelerde ele alınacağı söyleniyor.

Hem de SOKAR’ın Türkiye’de akaryakıt dağıtım istasyon ağlarının Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bir yakınına verileceği iddia ediliyor.

En iyisi bekleyip görmek.

KILIÇDAROĞLU BÜYÜK VAADLERLE GELİYOR!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cumartesi günü Trabzon’a gelerek, partisi tarafından tertip edilen bir toplantıya katılacak.

Sorduk soruşturduk, toplantının konusu çevre ile ilgiliymiş.

Trabzon’da kurulan HES’ler ile yapılan barajların çevreye olumsuz etkileri ile Çaykara’da meydana gelen çığ felaketi toplantıda enine boyuna tartışılacakmış.

Bu meseleler ti’ye alınacak meseleler değil.

Çevre elbette ki çok önemli, buna kafa yormak, kamuoyunu bilinçlendirmek tabiî ki önemli.

Siyasetçilerin de çevre konusunda elbet diyecekleri olacaktır.

Ancak, çevre konusu bilim adamlarının işidir.

Keşke, ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon ziyaretinde çevre konuları üzerinden siyaset yapma yerine dar gelirle kesimin sorunları üzerine eğilse daha iyi olurdu.

150 bin emeklisi olan ve emeklilerin hükümet tarafından adam yerine konulmadığı bir dönemde, emeklilere sadaka ölçüsünde zam veren bir iktidarın söz sahibi olduğu yerde, ana muhalefet partisi başkanı dar gelirli, emekli, bağkurlu ve memur emeklisi kesiminin çektiği çileyi dinlese de iktidara gelirsek bizim bu sorunları çözümümüz böyle olacak diyebilse.

Önümüzde bir genel seçim var, iktidar uygulamalarından memnun olmayan kesimler, ana muhalefet partisini bir umut olarak görmek istiyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler