Anahtar Deliği - Canalioğlu kontenjan adayı. 16.02.2015

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, milletvekili aday belirleme yöntemlerini illere göre karara bağladı.

Anahtar Deliği - Canalioğlu kontenjan adayı. 16.02.2015

CANALİOĞLU KONTENJAN ADAYI

Trabzon CHP’de önseçim istemeyen yok gibi.

Bir tek Milletvekili Volkan Canalioğlu önseçime hiç yanaşmadı.

Önseçime karşı çıkmadıysa da kendisini önseçimin dışında tuttu.

Bunda da başarılı oldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, milletvekili aday belirleme yöntemlerini illere göre karara bağladı.

Kılıçdaroğlu Trabzon’da birinci sırayı kontenjan kullanacak.

Dolayısıyla da birinci sıraya aynı zamanda PM üyesi olan Milletvekili Volkan Canalioğlu gelecek.

2011 genel seçimi döneminde de PM üyesi olan Canalioğlu, o dönem milletvekili olmamasına rağmen yine genel başkan kontenjanından liste bire getirilmişti.

CHP’de değişen bir şey yok.

PARTİ MECLİSİ KARARI HAYAL KARIKLIĞI YARATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon milletvekili sıralamasının birinci sırasına kontenjan kullanacağı kararının PM’de alınmasının ardından gözler, önseçimi dört gözle bekleyen aday adaylarına çevrildi.

Daha doğrusu aday adayı olup önseçime girmek için genel merkezin alacağı kararı bekleyen çok sayıda isim var.

Bu isimler genel merkezin almış olduğu birinci sıraya kontenjan kullanma kararının ardından, aday adayı olup önseçime girecekler mi, önseçime formalite olarak girseler bile seçim çalışmalarına aktif olarak katılacaklar mı?

Daha önce aday adaylığını açıklayan eski il başkanı Yavuz Karan daha önce yapmış olduğu açıklamada, önseçim yapılıp da birinci sıraya kontenjan kullanılması halinde seçim çalışmalarına katılmayacağız yönünde açıklamasının, kendisini ve aday adayı olacak isimleri bağlayıp bağlamayacağı da seçim startı verildikten sonra belli olacak.

Genel merkezin Trabzon milletvekili listesinin 1. sırasına kontenjan kullanacağı kararı, Canalioğlu sevenlerini mutlu ettiği gibi ne pahasına olursa olsun milletvekili sıralaması önseçimle olur diyen partililerde hayal karıklığı yarattığı bir gerçek.

YILDIRIMHAN’DAN EKİP ÇALIŞMASI SÖZÜ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü görevinden istifa etmeden önce Ankara’ya giderek Başbakan Yardımcısı Bütlent Arınç dahil bir dizi görüşme yapan Mazhar Yıldırımhan, Trabzon’a döndüAK Parti il teşkilatında aday adaylığını açıkladı.

Aday adaylığını açıklayanlar arasında farklılık yaratan isimlerden biri Asım Aykan’dı.

Aykan’ın açıklamaları seçim beyannamesi gibiydi ve şehrin ihtiyaç duyduğu projeleri kısa zaman dilimine sığdırdı ve kamuoyu gündemine getirdi.

Siyaset anlayışı Aykan’la birebir örtüşmese de birbirine yakın olan Mazhar Yıldırımhan’da aday adaylığını açıklarken, çok önemli vurgulama yaptı.

Trabzon’da ekip çalışması yok, milletvekili adayı olup seçilirsem ekip çalışması yapacağız diyerek, AK Parti Trabzon milletvekilleri arasında 2002 seçimlerinden buyana olmayan ahengin kurulacağını söylemesiyle gerçekçi bir tespit yaptı.

Sırf siyasette değil.

Trabzon hiçbir alanda ekip çalışması yapamıyor, ekip oluşturamamanın zorluğunu her kademede yaşıyor.

AK PARTİ MUHALEFETE NEDEN ŞANS TANIMIYOR?

2002’de ilk genel seçimle tanışan ve ardandan yapılan tüm seçimlerde oylarını artırarak tek başına iktidarı elinde bulundurmaya devam eden AK Parti son dönemde yapılan seçimlerde yüzde 50 civarında oya ulaştı.

İki seçmenden birinin AK Parti’ye oy veriyor olması demek.

Görünen o ki, AK Partilileri bu sonuç da kesmiyor.

Genel seçimde tek başına iktidar geleneğini sürdürmelerine rağmen, yerel seçimde de belediyelerin büyük bir çoğunluğunu silip süpürüyorlar.

Doğal liderleri Erdoğan’ı yüzde 52 civarında oyla Cumhurbaşkanı seçtirmeyi başardılar.

Bu da yetmiyor, Türkiye genelinde 400 milletvekili istiyorlar.

Trabzon’u da 6-0 yapmaya özen gösteriyorlar.

Siyasette iddialı olmak güzeldir ama hep bana rop bana anlayışı da çoğulcu demokrasilerde anlaşılır değildir.

Bu toplumun yarısı AK Parti’ye oy verirken yarısı da muhalefeti tercih ediyor.

İktidar her yerde olur, muhalefet ancak demokrasilerde olur.

AK Partililer o kadar da büyük konuşmamalı, muhalefete de şans tanımalı ki demokrasi yanlısı oldukları anlaşılır olsun.

GÜMRÜKÇÜOĞLU GÜNDEMDEN UZAK KALDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, epey zamandır, Trabzon’un gündeminden uzaktı.

Önce Arabistan’a giderek umre yapan Gümrükçüoğlu, buradan döner dönmez de ayağının tozuyla ABD’ye uçta ve BM’nin önemli toplantısında Türkiye’yi temsil eden Büyükşehir belediye başkanları arasında yer aldı.

Trabzon’a döndükten sonra Başbakan Davutoğlu’nun Ordu’da yaptığı toplantıyı da izleyen Gümrükçüoğlu, şehrin gündeminden uzak kaldığı günlerle ilgili olarak yarın geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler