Anahtar Deliği- Gümrükçüoğlu Geri adım atar mı? 15.9.2014

Gümrükçüoğlu Geri adım atar mı? 15.9.2014

Anahtar Deliği- Gümrükçüoğlu Geri adım atar mı? 15.9.2014

GÜMRÜKÇÜOĞLU GERİ ADIM ATAR MI?

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisine saatler kala bir grup borda mavi taraftarlar Meydan civarında, Uzun Sokak ve Maraş Caddesi’nde yürüyüşe geçmişti.

Taraftarın gündeminde üç konu vardı:

Akyazı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin verilmesine tepki.

Pasolig uygulamasına duyulan tepki.

Ve Fenerbahçe’nin şike davası nedeniyle bir alt lige düşürülmesi.

Taraftarın, sanki uluslar arası bir görüşme için tepkisini üç başlıkta toplaması ve yürüyüş esnasında protestolarını üç konu üzerinden sürdürmesi doğrusu camiada gerekli desteği bulmadı.

Fenerbahçe karşılaşması öncesinde, bu takımın yapmış olduğu şike dahil tüm haksızlıklara karşı yürünür, Aziz Yıldırım ve Fener protesto edilir.

Ki yapılan eylem ve atılan sloganlar bir yere değsin, Trabzonspor karşısına Avni Aker’de çıkan Fener takımını tedirgin etsin.

Belli ki, protesto eylemi gerçekleştiren taraftar gruplarının asıl hedefi Akyazı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar.

Başkan Gümrükçüoğlu zamanlama olarak yanlış yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini Akyazı’daki spor kompleksine verirken Trabzonspor Kulübü yönetimiyle istişare yapmamış olması en büyük eksiklik.

Şimdi ne olacak?

Gümrükçüoğlu, tepkiler yükselince şimdi de belediye meclisinin almış olduğu kararın nihai bir karar olmadığını söylüyor.

Geri adım mı atacağız demek istiyor Başkan?

BEYAZ TRABZONSPOR

Trabzon basınının duayenlerinden, meslek büyüğümüz Refik Karağaçlı ebediyete uğurlandı.

Merhum Karaağaçlı’nın dün İskenderpaşa’da cenaze namazı kılındı, sevenleri avluyu hınca hırç doldurmuştu, meslektaşları da duayeni yalnız bırakmadı.

Cenaze namazı öncesi Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak kısa bir konuşma yaparak, duayenin bordo mavili kulüp ile bağından söz etti.

Refik ağabey Trabzonspor’un 20 kurucusundan biri idi, kurucuların 16. sı olarak onu da ebediyete uğurladık.

Kuruculardan hayatta kalanlar, Salih Erdem, Ali Osman Ulusoy, Nizamettin Algan ve Sabit Sabır, hepsine Allah’tan uzun ömür dilerken, vefat edenlerin tümüne Allah’tan rahmet diliyoruz.

İyi ki, bir araya gelmiş ve Trabzonspor’u 1967 yılında kurmuşlar.

Başkan Özbak, merhum Karaağaçlı ağabeyimizin 1966’da kurulan ve bordo mavi camianın büyükleri tarafından halen dahi Beyaz Trabzonspor olarak anılan, bir yıllık ömrü olan o takımın Genel Sekreterlik görevini yürütmüş olması.

Gazeteciliğinin yanı sıra iyi bir Trabzonsporlu olan merhum Refik Karaaçlı, hem beyaz hem de bordo mavi Trabzonspor’la özdeşleşmiş bir isim olarak kulüp tarihinin sayfalarında yerine almış oldu.

AK PARTİ’DE İLK DÖRT

Trabzon’da AK Parti’nin kulis merkezleri vardır.

Parti içinde ne olup bitiyor, aktif yöneticilerden önce bu kulislere takılanların haberi olur.

Önceki gün Meydan civarındaki kulis merkezlerinden birinde sohbet ederken, Ankara kulislerinde konuşulan milletvekili aday listesinden söz etti.

Haziran 2015’te iktidar partisi Trabzon milletvekili sıralamasını nasıl yapacağı Ankara’da daha şimdiden konuşulmaya başlanmış bile.

1. sıra Süleyman Soylu,

2. sıra Muhammet Balta,

3. sıra Mazhar Yıldırımhan,

4. sıra Adnan Günnar.

Olur mu olur.

Trabzon’da AK Parti genel seçimini sürükleyecek grup başı gerekli, seçildikten sonra da muhtemelen bakan olarak kabinede yer alacak isim Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu gelecek liste başına.

Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı direkten dönen Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta’nın da ikinci sırada yer alması bekleniyor.

Bundan önceki yerel seçimlerde milletvekili adayı olabilmek için hamle yapmayan Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan’ın, bu kez tüm gücünü kullanacağı ve mütevazi davranmayacağı biliniyor.

İl Başkanlığı görevini parti içi seçim sürecinde başka bir isme devretmesi halinde İl Başkanı Adnan Günnar’ın da listenin dördüncü sırasında yer alması mümkün.

MEHMET ATALAY’I UNUTMAYIN

AK Parti’de Trabzon milletvekili sıralamasını şimdiden Ankara’da şekillendirmeye çalışan isimlerin gözden kaçırmaması gereken bir ismi dikkate almaları gerekir.

Bu isim iktidar partisine ve Trabzon siyasetine yakın olan bir isim ve partide her zaman tabanı da var.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’dan bahsediyoruz.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü döneminde yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla zirve yapar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olduktan sonra da basınla ve kamuoyuyla bütünleşmesini bilen Atalay, Trabzon’da siyaset yapmayı arzulayan bir isimdir.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak sözleşmesi önümüzdeki aylarda bitecek olan Atalay aynı göreve devam edebileceği gibi iktidar partisinde aktif siyaset yapıp milletvekili adayı olma hakkı var.

Of’lu olan Atalay milletvekilliğine soyunması halinde Trabzon listesinde ve ön saflarda yer alması mütmkün.

Zira Atalay memleketi Trabzon’da siyaset yapmak istiyor, yeterinden çok tabanı da var, önemli hizmetler yaptı.

Hiçbir zaman insana da yatırım yapmaktan geri durmadı.


MEDİKAL PARK TABELAYI ASTI

Bugünlerde, özel İmperyal Hastanesi yönetimi ile yeni adı Medikal Park olan eski Yıldızlı Güven hastanesi yönetimi arasına kara kedi girmiş durumda.

İşadamı Hasan Güven’in Yıldızlı Güven Hastanesi’ni, Medikal Park Hastaneleri grubuna uzun vadeli kiraya vermesinin ardından, hastanenin yeni yönetimi ve özellikle hastanenin tüm sorumluluğunu üstlenen Trabzonspor Başkan adaylarından Muharrem Usta’nın, İmperya Hastanesi bazı doktorlarını transfer etmek için çengel atması, İmperyal’da infial yaratmış durumda.

İmperyal’ın ortaklarından ve Trabzon’un sevdiği ve doktorluğuna çok güvendiği Ahmet Çubukçu’yu Medekal Park’a Başhekim olar transfer etmesi, onun dışında bazı doktorlara da açık çek vermesi, İmperyal yönetimini harekete geçirdi.

İmperyal yönetimi Ahmet Çubukçu’ya kalması için başhekimlik teklif etti ama, Dr. Çubukçu, Muharrem Usta ile çoktan el sıkışmış kol kola girmişti.

Yıldızlı Güven Hastanesi tabelası indirilerek yerine Medikal Park Hastanesi tabelası takılan Yıldızlı’daki hastanede Dr. Çubukçu yarından itibaren Başhekim olarak görev yapacak.

Dolayısıyla, Muharrem Usta’da Trabzonspor Başkanlık hayalini bundan böyle Trabzon Medikal Park Hastenisi’nde yapacağı çalışmalarla dizayn etmeye çalışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler