Anahtar Deliği - İstanbul-Trabzon gemi seferleri başlıyor.15.11.2014

Bayraktar ilçe kongrelerinde boy gösterdi. CHP bütçe görüşmelerine hazırlanıyor. TÜFAD ne iş yapar.

Anahtar Deliği - İstanbul-Trabzon gemi seferleri başlıyor.15.11.2014

BAYRAKTAR İLÇE KONGELERİNDE BOY GÖSTERDİ

AK Parti Trabzon teşkilatı aylardır gündemde olan ilçe kongrelerine dün start verdi.

İlçe kongrelerin başını Çaykara çekti.

İlçe Başkanlığı görevine yeniden eski Başkan Temel Şimşek getirilirken, partinin her kademesinden temsilciler bu kongreye ilgi gösterdi.

Öyle ki, önümüzdeki dönem aktif siyaset yapıp yapmayacağı konusunda kararsız olan ve siyasi geleceğine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda yön vereceğini açıklayan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’da dün önce Çaykara ardından da Dernekpazarı ilçe kongrelerine katılarak birer konuşma yaptı.

İlçe kongreleri sürecinde Trabzon’da kalıp tüm ilçe kongrelerine katılmayı amaçlayan Bayraktar’ın aktif siyasetten kopmaya niyeti olmadığı şeklinde yorumlandı.

17 Aralık hükümete darbe girişiminin ardından bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan Bayraktar’ı o süreçte arayıp sormayan İl Başkanı Adnan Günnar’ın dün yapılan ilçe kongrelerinde Bayraktar’ın bakanlığı döneminde Trabzon’a yaptığı hizmetleri anarak övmesi ve hizmetlerine kaldığı yerden devam edecek olması da uyanık partililerin dikkatlerinden kaçmadı.

CHP BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE HAZIRLANIYOR

Önümüzdeki haftadan itibaren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemi hayli yoğun olacak, yoğun bir çalışma temposu meclis üyelerini bekliyor.

2015 yılı bütçe görüşmelerinin önümüzdeki hafta start alacak olmasından ötürü, belediyenin bütçe çalışmalarını hazırlayan komisyonları yoğun hazırlık içinde.

AK Parti iktidarı her ne kadar belediye meclisinde sayısal olarak üstünlüğe ship olsa bile muhalefet parti meclis üyeleri de bütçe görüşmeleri için idman yapmaya çoktan başlamışlar bile.

Önceki gün Büyükşehir’in kısa süren meclis toplantısında görüştüğümüz CHP meclis grup başkanı Cahit Erdem, bugün meclis gündeminde önemli bir konu yok, dolayısıyla çıkıp konuşmanın anlamı yok.

Asıl bizi önümüzdeki hafta başlayacak bütçe görüşmelerinde göreceksiniz, önümüze gelecek bütçenin tüm kalemleri hakkında açıkça fikrimizi söyleyip, muhalefet parti olduğumuzu göstereceğiz.

Bütçe görüşmelerinde CHP’yi grup başkanı Cahit Erdem temsil edeceğine göre demokratik eleştirilerini yapar, görüşlerini sunmakla yetinir.

Kazara meclis görüşmelerine İl Başkanı Yavuz Karan katılırsa, bir daha cingal çıkması mümkündür.

İSTANBUL-TRABZON GEMİ SEFERLERİ BAŞLIYOR

Merhum Ali Osman Ulusoy’un ardından, grup çalışanları üzüntülerine sineye çekmişler ama yoğun çalışmalarını da aksatmadan yürütüyorlar.

Dün görüştüğümüz Ulusoy Turizm’in başarılı müdürü Ufuk Dereli, babayı kaybettik, onun yerinin dolması mümkün değil, çok üzgünüz ama bir yandan da işimize devam ediyoruz dedi.

Ulusoy Turizm, önümüzdeki turizm dönemi için Almanlarla görüşme halinde, önemli bir proje üzerinde duruyorlar, projenin önümüzdeki günlerde karşılıklı olarak imzalanması bekleniyor.

Almanlarla ortak yürütülecek projeye göre, önümüzdeki yıl İstanbul-Trabzon arasında haftada bir olmak üzere karşılıklı gemi seferleri düzenlenecek.

İstanbul’dan Trabzon’a gelecek gemiler ağırlıklı olarak Alman turistler olmak üzere batı ülkelerine mensup turistleri taşıyacak, turist gemisi olacak.

ERTÜRK PAŞA, CHP’DEN KİMLERİ KOPARACAK

Türk siyasi hayatına yeni bir parti daha katıldı.

Anadolu Partisi’nin kuruluş dilekçesini dün kurucu genel başkanı Emine Ülker Tarhan İçişleri Bakanlığı’na verdi.

Kısaltılmış ismi ANA Parti’nin ikinci adamı da Trabzon’dan.

Her ne kadar Trabzon siyasetine uzak bir isim olarak görülse de emekli Tuğgeneral Türker Ertürk Paşa CHP il başkan adayı olarak son kongrede il Başkanı Yavuz Karan’ın karşısına çıkmış ve yarışı az bir oyla kaybetmişti.

Şimdilik ANA Parti’nin kurucuları arasında yer alan Ertürk Paşa’nın, kurucusu olduğu parti önümüzdeki genel seçime girmesi halinde Trabzon’dan mı yoksa başka bir şehirden mi aday gösterileceği belli değil.

ANA Parti’nin önümüzdeki genel seçime girebilmesi için belli bir süre içinde en az 41 ilde teşkilatlanması, teşkilatlandığı illerde ilçe örgütlerinin en az yüzde ellisinin teşkilatlanma işleminin tamamlanması lazım.

Trabzon’da en çok merak edilmeye başlanan konu ise Türker Ertürk Paşa, Trabzon’da parti teşkilatlandırmasını yaparken, CHP’den kimleri koparacağı, hangi ismi kurucu il başkanı olarak belirleyeceği.

TÜFAD NE İŞ YAPAR?

Ersun Yanal Trabzonspor’da teknik direktörlük görevine başladıktan sonra, yardımcı kadrosunu kurmakla meşgul oluyor.

Bir yandan da gözler, Ersun Yanal’ın Trabzon’dan kendisine bir yardımcı alıp almayacağına çevrilmiş durumda.

Trabzon’daki futbol antrenörlerinin önemli bir üst kuruluşu var.

Bu derneğin adı da TÜFAD, Başkanı da Nurettin Balaban.

Ersun Yanal’ın Trabzon’dan yerlinin yerlisi bir antrenör yardımcı alması için Balaban ve yönetimine büyük görev düşüyor.

Balaban’ın ağzı laf yapıyor, tuttuğunu da koparır, Trabzonlu hocaların hakkını da yeri gelince savunuyor.

Ancak, yaklaşık 700 civarında antrenör üyesi olan TÜFAD’ın Başkanı Trabzonspor konusu olunca tarafsız kalmamalı, ağırlığını mutlaka Trabzonlu hocalardan yana tavır göstermelidir.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na mı dayatacak, Yanal’a mı emrivaki yapacak, mutlaka Trabzonlu hoca almalısınız diyerek, emrivakiyi yapmalı.

Yanal Trabzonspor’da çalışırken Trabzonlu hocalardan yardımcı almaz, prensip kararı der hengâmelerine kanmayın.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal’la nasıl çalıştıysa, Trabzonspor Kulübü’nde çalışırken de Trabzonlu yardımcı hocayı kabul etmeli diye düşünüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar