Anahtar Deliği - Yanal'ın icraatına bakmalı.14.11.2014

MHP Ulusoy'a sahip çıktı. Trabzonlu paşa parti kuruyor. Ak Parti'de sürpriz olur mu?.

Anahtar Deliği - Yanal'ın icraatına bakmalı.14.11.2014

YANAL’IN İCRAATINA BAKMALI

Teknik Direktör Ersun Yanal Milli Takım ve Fenerbahçe teknik direktörlüğü görevlerine getirildiği zaman Yanal dosyası açmayan veya açmaya cesaret gösteremeyen yaygın medya, Trabzonspor’da göreve başladıktan sonra hakkında dosya açmak akıllarına geldi.

Maalesef yaygın İstanbul medyasının Trabzonspor’a ön yargılı olduklarını unutan bazı Trabzon yerel medyası da yaygın medyanın tuzağına düşerek, onların söylemlerine hak verir nitelikte beyanlarda bulunmaya başladılar.

Ersun Yanal sütten çıkmış ak kaşık değil.

Ancak, milli takım ve Fenerbahçe ile sözleşme yaparken, Yanal hakkında tek olumsuz kelime etmeyen, bu hoca geçmişinde yaşadığı olumsuz gelişmelerle anılmazken, Trabzonspor’la resmi mukavele yaptıktan sonra, geçmişini kaşımaya başlamaları ne bordo mavili kulübün ne de camianın yararına olmadığını bilerek yaygın medyanın tuzağına düşülmemelidir.

MHP ULUSOY’A SAHİP ÇIKTI

Milliyetçi Hareket Partisi geçtiğimiz ay vefat eden Türkiye’nin duayen işadamlarından Ali Osman Ulusoy ismine sahip çıkarak, isminin Trabzon’da yaşatılması için teklifte bulundu.

Dün gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır’ın teklifi gündeme geldi ve oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi.

Sağıroğlu’nun MHP adına vermiş olduğu teklifte merhum işadamı Ali Osman Ulusoy isminin şanına yakışır bir yere verilerek yaşatılmasını istedi.

Meclis üyelerinin oy birliğiyle benimsediği teklif yine oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Komisyonun yapacağı çalışmaların ardından merhum işadamı Ali Osman Ulusoy’un isminin şehirde nereye verileceği merak edilmeye başlandı.

TRABZONLU PAŞA PARTİ KURUYOR

Trabzonlu emekli tuğgeneral Türker Ertürk Paşa, CHP’den geçtiğimiz günlerde istifa eden Milletvekili Emine Ülker Tarhan’la birlikte yeni bir parti kurmak için kolları sıvayarak yola koyuldular.

En son yapılan CHP Trabzon il başkanlığı yarışında, mevcut il Başkanı Yavuz Karan’ın karşısına rakip olarak çıkan ve partide hiç tanınmamasına rağmen hatırı sayılır oy almasına rağmen kazanamayan Türker Ertürk Paşa, hızını alamamış olmalı ki, CHP’ye alternatif bir partinin kurucuları arasında yer alarak, yeni parti için kolları sıvadı.

Ömrünün büyük bir bölümünü askeri okullarda ve orduda geçiren Ertürk Paşa, emekli olduktan sonra aktif siyasete adımını attığında kendisini Trabzon CHP’de il başkan adayı olarak buldu.

Yavuz Karan’la yarıştığı kongrede hatırı sayılır destek görmesine rağmen kazanamadı.
Şimdi ise CHP’ye alternatif bir parti kurmanın hazırlığı içinde.

Bazı CHP’liler Ertürk Paşa’ya Trabzon’da hak ettiğinden fazla değer verildi, il başkan adayı yapıldı, hak etmediğinden fazla oy verildi.

Kendisini Türk siyasetinde kurtarıcı olarak görmeye başladı dediler.

AK PARTİ’DE SÜRPRİZ OLUR MU?

AK Parti genel merkezi bugün bazı ilçelerde start alacak ilçe kongreleri için tek liste, tek başkan adayı istedi, İl Başkanı Adnan Günnar’da genel merkezin isteğinin yerine getirilmesi için epey çaba harcadı.

Tüm ilçelerde tek liste olayını henüz gerçekleştirememiş olsa bile dün bir açıklama yaparak, kafaları daha da karıştırdı.

İl Başkanı Günnar, Araklı ilçesi hariç diğer ilçelerin tamamında ilçe başkan adaylarını seçim yapılmadan açıklaması siyasi çevrelerce şaşkınlıkla karşılandı.

Günnar’ın seçim yapılmadan ilçe başkanlarını açıklar gibi başkan adayı açıklaması, tek liste sağlanamayan ilçelerdeki parti içi muhalefet çalışmalarına bir emrivaki niteliği taşıyor.

Bu karar sırf Günnar’ı bağlamıyor, genel merkezin almış olduğu prensip kararı.

Ancak, hem parti içi demokratik yolların tıkanması anlamına geldiği gibi sandığı da ortadan kaldıran bir anlayış olarak algılandı.

ORTAHİSAR’DA MUHALEFET GERİ ADIM ATMIYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş’ın karşısında güçlü bir muhalefet yapılanması var.

Kongre gününe kadar da muhalefetin seçime hazırlık yapacağı anlaşılıyor.
Öyle ki, dün İl Başkanı Adnan Günnar, tek liste ile seçime aday girecek ilçe başkan adaylarını açıkladığı saatlerde bile Ortahisar İlçe yönetimine asılan parti içi muhalefet sokakta seçim çalışması yapıyordu.

Teker teker delegelerin kapısını çalan muhalefet öncüleri ne pahasına olursa olsun seçime gireceklerini, tek liste ile seçim yapılmasına karşı olduklarını söylediler.

Bazı delegeler de seçime tek liste ile gidilmesi yönünde kendilerini telkinde bulunmasına rağmen, parti içi muhalefetin Ortahisar ilçe yönetimini ele geçirmek için bütün kozlarını oynamaya kararlı olduklarını gösteriyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler