Anahtar deliği. Trabzon'un çılgın doktoru yere çakıldı. (14.10.2014)

Trabzon'un çılgın doktoru yere çakıldı. (14.10.2014)

Anahtar deliği. Trabzon'un çılgın doktoru yere çakıldı. (14.10.2014)

ADNAN TAÇ’IN SİTEMİ VOLKAN CANALİOĞLU’NUN TUTUMU

Trabzon’da sanat şehridir denir ya her zaman.

Evet denir!

Sadece denir zaten.

Dün gördük.

50 kişi bile yoktu Trabzon Sanatevi’nde!

Halbuki 6. Sanat Günleri açılışı vardı.

Sanatçıların yanı sıra sanatseverlerle dolmalıydı..

Dolmadı..

Sanatevi’nin bahçesinde çok az kişi vardı.

Trabzon Milletvekillerinin hiçbiri yoktu.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun gözler aradı.

O bile yoktu!

Hatta Canalioğlu önceki sanat günlerine de hiç katılmamış.

Nedenini öğrenemedik ama konuşuluyordu..

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç sitem etti konuşmasında..

Ardından destek aldığı her kişiye teşekkür etti.

Taç’ın konuşmasından bir pasaj;

Dedik ya sanat zor iş.. Bu zoru başarmamızda bize destek olan sayın Valimiz Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanımız Av. Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Sayın Prof Dr Süleyman Baykal, TTSO Başkanı sayın Suat Hacısalihoğlu..

Aynı zamanda iş dünyasından da destek aldı. Ana sponsorumuz Asaş Grup, Hekimoğlu Döküm, Yusuf Rizeli reklamcılık, Olgun Klima, Gündönümü Turizm, Orna İnşaat, Şehir Işıkları Reklamcılık, Teknik Destek programına sunulan ve kabul edilen sanat günleri projesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na da teşekkür ediyoruz”

TRABZON’UN ÇILGIN DOKTORU YERE ÇAKILDI

Trabzon’da her yerde karşınıza çıkan paten kayan, buz üzerinde şov yapan, denizde sörf yapan, ses sanatçısı, yamaç paraşütü yapan ve daha sayısız sosyal etkinlikleri olan doktor Ali Özkan’a sonunda nazar değdi…

3 çocuk sahibi Özkan, Akyazı’da yamaç paraşütü yaparken yere çakıldı.

Olaydan sonra ilk gün bir şey anlamadığını söyleyen Özkan, “Valla vücut sıcaktı hareketliyim zaten anlamadım. Eve gittiğimde nefesim kesildi doktora gittim. Meğer kaburgam kırılmış. 3 kaburga kemiğimde kırık tespit edildi. Şu anda iğneyle ayakta duruyorum. İyileşince tekrar yamaç paraşütüne geri döneceğim. Paten de yapamıyorum. Buna üzülüyorum” dedi.

ALTUNBAŞ GÜMRÜKÇÜOĞLU SORUSUNA NE DEDİ

AK Parti’de müthiş bir heyecan var.

Kongreler başlıyor.

Delege seçimleri yapılıyor.

Herkes safını belirliyor.

AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı, AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı…

Gözler bu isimlere çevrildi.

Şimdi ne olacak?

Hangi tavrı alacaklar.

Duyumlarımıza göre Gümrükçüoğlu Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a destek vermeyecek.

En fazla kulisleri havalandıran da bu bilgi…

Dün 6. Sanat Günleri’ne katılan AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a şakayla karışık gazeteciler, “Gümrükçüoğlu sizi silmiş adayı siz değilmişsiniz?” diye soru yönelttiler.

Buna Altunbaş yine siyasi bir manevrayla, “Olabilir demokratik bir ülkede yaşıyoruz, tabi ki başkanımızın da tercihi vardır. Saygı duyarım” diyerek cevap verdi.

AK Parti’de kıyamet daha kopmaya başlamadı.

Yakından takip ediyoruz.

BUGÜN TRABZON’UN SAVAŞ YILLARI ANLATILACAK

Trabzon Sanatevi’nde bugün çok önemli etkinlikler var.

Hani mutlaka gidin kaçırmayın desek ancak.

15.00 ila 16.00 arasında ‘1. Dünya Savaşı’nda Trabzon ve Yaşadıkları’ konulu söyleşi sunumunda araştırmacı yazar Hüseyin Albayrak derin arşivinden konular gündeme getirecek. 16.30-17.30 saatleri arasında imza günü ve söyleşi var. Yazar-senarist Neslihan Önderoğlu’nun ‘Yeni Kuşak Öyküs

eü’ adlı söyleşisinin moderatörü yazar Serkan Türk olacak. 18.00-19.00 saatleri arasında ise ‘Bir hüzündür göç’ adlı yazar Nermin Bezmen’in söyleşisi ardından saat 20 ila 22 saatleri arasında Türk Sanat Müziği konseri var.

TRABZONSPOR İŞGAL ALTINDA

Yazımızın başlığındaki bu söz Trabzonspor’a her kademede hizmet vermiş olan Özkan Sümer’e ait.

Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yönetim kurulu üye sayısının tam yarısını (7 sini) kaybetmesine rağmen, hiçbir şey olmamış gibi, görevine devam etmeye çalıştığına dikkat çekti.

Başkan Haciosmanoğlu dahil Trabzonspor yönetim kurulu 15 kişiden oluşmasına rağmen bu sayının yarısı, Başkan’a olan güvenini yitirerek onu yarı yolda bıraktı. Ancak Haciosmanoğlu göreve devam ediyor.

Özkan Sümer her zamanki gibi durumdan vazife çıkardı, aylar önce seçimli kongre sürecini başlatmak için camianın önemli isimlerini ziyaret etti, kulübün durumunu anlattı, ortak akılla hareket edelim dedi ama Sümer’in uzattığı el biraz havada kaldı.

Camianın önderlerine Aralık’ta seçimli bir genel kurul olur mu soruları yöneltildiğinde ise, kimseden böyle bir ses çıkmıyor denilerek, Sümer’in bu anlamda yapmış olduğu çalışmalar da görmezden geliniyor.

Öte yandan eski kulüp başkanı Özkan Sümer, turizm sektörüne yatırım yapıp adım atmak için Maçka’daki çiftliğine yakın bir arazi üzerinde yıldızlı bir otel hizmete sokmak için altyapı çalışmalarına hız vermiş durumda.

SAĞLIK KURULUNUN TORPİLİ NEREDEN?

Trabzonspor’u çok yakın takip eden bir televizyoncu arkadaşımızla sohbet ederken, takımın geçtiğimiz Pazar günü on futbolcu ile antrenman yaptığını söyledi.

Milli takım arası verilmiş, Türk milli futbol takımına giden futbolcun yok, bu esnada tam takım olarak çalışması beklenirken, takımın yarıdan fazlası antrenmana katılamıyor.

Trabzonspor’un kadrosunda 27 futbolcu bulunuyor, dört yabancı kendi milli takımlarında geriye kalıyor 23 futbolcu. Buna rağmen takım on kişi ile idman yapmak zorunda kalıyor.

Bunun sebebi de sakat olan futbolcuların çokluğu.

Teknik Direktör Halilhodziç’te sakatlıklar yüzünden aynı kadroyu iki hafta sahaya çıkaramamaktan yakınıyor.

Bunun elbet bir sebebi ve sorumluları vardır.

Bunca para harcanarak pahalı transferler yapılmış ve sözde şampiyonluğa oynayacak kadro kurulmuş.

Mustafa Yumlu kırık ayakla maça çıkartılmış ve bu takımın sağlık kurulu yıllardan beri görevinin başında, hayli yüksek paralar da alıyorlar.

Allah aşkına Trabzonspor’un sağlık kurulu kimlerden oluşuyor, bu isimlerin arkalarında kimler var, torpilleri nereden kaynaklanıyor.

Bunca sakat futbolcu olduğuna göre bir yerde yanlış yapılıyor demektir.

Bu yanlışı açığa çıkarması gerekenler sağlık kurulu kadrosu değil mi?

TRABZON YOK OLUP GİTMEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin girişlerine asılan şehir ismi ve nüfus yazılı tabelayı dün tartıştı.

Tartışmaya Büyükşehir ve Ortahisar belediye başkanları katılmalarına rağmen bir neticeye bağlanmadığı anlaşılıyor.

Havaalanı ve Beşirli’den şehre giriş güzergahı üzerine asılan tabelaya Trabzon ve nüfus olarak da 306 000 yazıyor.

Ortaya atılan iddiaya göre tabeladaki Trabzon yazısı Ortahisar olarak değiştirilmeli, şehrin bu sınırları idari olarak Ortahisar İlçesi olmuştur.

Evet bu doğru, eski Trabzon şehir merkezi Büyükşehir kapsamına geçerken biraz daha fazla genişleyerek Ortahisar olmuştur.

Ancak, Ankara, İstanbul, Bursa gibi Büyükşehirlere baktığımızda bu şehirlerin Büyükşehir kapsamına alınması yıllara dayanmasına rağmen, eski bildiğimiz il girişlerindeki tabelada o Büyükşehirlerin isimleri ve şehirlerin toplam nüfusu yazar.

Örnekler orta yerde dururken, Trabzon’da tartışma açmanın bir anlamı yok.

İdari olarak eski şehir merkezinden Ortahisar ilçesi sorumlu olabilir, Trabzon’un bir yere gittiği yok ki.

Büyükşehir de Trabzon’u temsil ediyor.

Dolayısıyla eski alışkanlıkları devam ettirmek lazım.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN SİYASİ GELECEĞİ

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın siyasi geleceğinin ne olacağı şehirde merak konusu haline gelmiş durumda.

Ne olacağını kimse bilmiyor ama herkes kendine göre bir yorum yapıyor.

Hafta sonunda Sayın Bayraktar’la yapmış olduğumuz sohbet sırasında anlıyoruz ki, siyasi geleceğinin ne olacağı nereye varacağı konusunda kendisinin de henüz net bir karar vermemiş.

Önümüzdeki dönemde kısa vadede siyasi geleceğiyle ilgili belli gelişmeler katedebilmesi için üst düzeyde bazı görüşmeleri olacak.

Bu görüşme muhtemelen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olacak, onun telkinlerine göre Bayraktar tamam mı devam mı diye bir karar verecek.

Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden beri Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın olan bir isim, kendisine önemli görevler vermiş, hepsini de başarıyla tamamlamış ve Erdoğan’ın yüzünü ak etmiş.

17 Aralık darbe operasyonunun ardından bakanlıktan alınması gündeme gelince söylemiş olduğu sözlerden dolayı çok pişman ama o tarihten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok görüşme yapmış.

Afrika’da bir ülkenin cumhurbaşkanı tarafından kendisinin davetini bile Cumhurbaşkanı Erdoğan’la paylaşmış, gitme demiş gitmemiş.

Siyasi geleceğiyle ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşmeden önemli bir karar çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler