Anahtar Deliği Mercek tutup incelemek. 13.5.2015

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon ve Rize’ye önceki gün geldi miting düzenledi.

Anahtar Deliği Mercek tutup incelemek. 13.5.2015

MERCEK TUTUP İNCELEMEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon ve Rize’ye önceki gün geldi miting düzenledi.

Ardından Trabzon’da topladığı kalabalık konuşuluyor. Muhalefete göre kalabalık değilmiş, iktidara göre rekor kalabalıkmış, kısır bir tartışmadır gidiyor. Öğrendiğimiz kadarıyla Erdoğan’ın mitingini 25 bin kişi dinlemiş. Trabzon Atatürk Alanı’nda yapılan mitinglerde ne kadar sıkarsanız sıkın en kalabalık miting 25-30 bin kişi olur daha artıramazsınız, Köşk’te oturan muhalefetin dediği gibi yetkisiz cumhurbaşkanı 25 bin kişiyi Trabzon mitingine topluyorsa muhalefetin mitinglerine mercek tutmak lazım.

LİSTE BAŞINA HAZIR OLMAK

CHP 1. sıra milletvekili adayı Haluk Pekşen yıllardan beri milletvekili adayı olmak, CHP Trabzon il başkanı olmak için asılıyordu.

Daha çok da milletvekili olup parlamentoya gitmeyi düşünüyordu, nasılsa Ankara’ya göçmüştü, geri gelen yok ki vekil olduktan sonra. Canalioğlu kaynaklı sorun Haluk Pekşen’e yaradı, taban önseçimde diretince Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Canalioğlu’nu sildi tabanın istediğini yerine getirdi önseçime baş vuruldu. Haluk Pekşen Ankara’dan gelip önseçime girmesine rağmen Trabzon’dan önseçime girenlerin hepsini solladı öne geçti. Ancak, Pekşen vekillik için hazırlıklı idi, liste başı olmaya da yıllar önce kafayı takmış olacak ki seçimin ekonomisini de düşünmüş hazırlığını yapmıştı. CHP’ye layık birinci sıra adayı oldu.

ESNAF PERİŞAN

Son birkaç yıldır Trabzon’da sivil toplum örgütlerinin sesi çıkmıyor, sendikalar ara sıra sokağa çıkıyor, bir günlük bağırıp çağırma eylemi yapıyorlar, onun dışında başka STÖ’ler ses vermiyor.

Eskiden bir STÖ Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu vardı, bütün siyasetçilere özellikle iktidar partisi mensuplarına yetiyordu. Yerden yere vururdu iktidarları. Seçim zamanı normal zaman ayrımı yapmaz eleştirdikçe eleştirirdi. Geçenlerde kendisine rastladık eski günleri yad ettik, o da STÖ’lerin muhalefet yapmamalarından yakınıyor, ben olsam her gün birini ele alırdım, Trabzon’da durma noktasına gelen yatırımları masaya yatırır, esnafın perişan durumunu gündeme getirirdim diyor.

AVNİ AKER’DE ZOR BASTI

Trabzonspor için sezonun en önemli maçı bugün Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak.

Üç İstanbul takımının ardından önümüzdeki yıl Avrupa’ya gitme hayali peyinde koşan Trabzonspor bu kulvardaki güçlü rakibi Bursaspor’u ağırlıyor. Trabzonspor takımı ilk karşılaşmada Bursa’da 3-3 berabere kalmış, rakibe rövanşı vermemesi halinde Avrupa ligine gitme şansı yakalayabilir, bunun için bugün ki maçı kazanması lazım.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler