Anahtar Deliği - seçimli kongre gündemden düştü.13.12.2014

Trabzonspor'da seçimli kongre gündemden düştü.

Anahtar Deliği - seçimli kongre gündemden düştü.13.12.2014

TRABZONSPOR’DA SEÇİMLİ KONGRE GÜNDEMDEN DÜŞTÜ

Trabzonspor’da dün genel kurul günü idi.

Yönetim kurulunun aldığı olağan genel kurul kararına göre, 12 Aralık tarihi (Yani dün) kongrenin ilk günüydü ve her zaman ki gibi, birinci kongreye kimse ilgi göstermez, her şey ikinci kongrede yaşanır.

Dün olağan genel kurulun ilk toplantı günü olduğuna göre, Haciosmanoğlu herhangi bir seçim kararı alıp gündeme ilave etmediğini göre, 20 Aralık’ta yapılacak genel kurul seçimli olmayacak.

Şehir’de ya da camiada seçimli genel kurul havası olmamasına rağmen haftalardır, 20 Aralık’ta yapılacak olağan genel kurul seçimli hale dönüşür mü dönüşmez mi beklentisi hakimdi.

Bu olasılık gündemden kalktı.

20 Aralık tarihinde 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’na gidecek olan bordo mavi üyeler seçim dışında her şeyi konuşacak.

Kulüp Başkanı İbrahim Haciosmanoğlu ya da yerine bir yönetici çıkacak ve kendilerine sorulacak sorulara yanıt verecekler.

Mustafa Yumlu ile Zeki Yavru’yu neden kadro dışı bıraktın sorusu da 20 Aralık olağan kongresinde gündeme gelecek, Haciosmanoğlu ve yönetimi bu soruya yanıt verirken umarız her zaman ki hikayeyi anlatmazlar.

SİYASET BOŞLUK KALDIRMAZ

Siyaset ve Spor camiasının yakından tanıdığı iş adamı Osman İlyas, Eyüp Aşık’ın has adamıdır.

Aşık’ın önümüzdeki genel seçimde siyasette aktif hale gelip gelmeyeceğini sorduğumuzda, beklentilerinin bu yönde olduğunu söyledi.

Aşık’a siyasi partilerden destek varmış.

Muhalefetten ve iktidar partisinden Aşık’ın teklif aldığını söyleyen Osman İlyas oldu.

İlyas, kendisine muhalefete yanaşma, iktidardan gelen teklifi değerlendir demiş Aşık’a.

Düşünüyorlar ki, Faruk Özak’ın milletvekilliği sona eriyor, Erdoğan Bayraktar’ın siyasi geleceği muallakta, dolayısıyla iktidar kanadında bir boşluk var Trabzon’da.

Bu boşluğu en iyi kim doldurur, Eyüp Aşık.

TRABZON BASIN BELGESELİ HAZIR

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yoğun bir çalışma ile basının belgeselini hazırladı.

26 Aralık tarihinde 120 dakikalık belgesel Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gösterime girecek.

Belgeselin hazırlanmasında Cemiyet Başkanı Turgut Özdemir’in büyük emeği oldu.

Yılların kameramancısı Tahir Orhan’da belgeseli hazırlamak için yoğun bir çalışma temposu geçirdi.

İğneyi başkasına batırırken çuvaldızı kendine batıracaksın gerçeğinden hareketli, basın mensuplar olarak seçici davranırız, önümüze konan eser ne olursa olsun, mutlaka eleştirecek bir tarafını buluruz.

Cemiyetimizin hazırlamış olduğu belgeselin içeriği hakkında bilgi sahibi değiliz, ancak 26 Aralık’ta Hamamizade’de göreceğiz ve ondan sonra değerlendirme yapma imkanı bulacağız.

her şeye rağmen böylesine bir belgesel ilk kez Cemiyetimizin bu yönetimi döneminde hazırlanmış olması da basına emeği geçen insanların hatırlanması adına da önemli bir adımdır.

Başkanımız Turgut Özdemir ve ekibini tebrik ediyoruz.

DOKA’DAN YAKINMALAR YENİ DEĞİL!

Kısa adı DOKA olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı kurulalı birkaç yıl oldu.

Çok fazla kamuya açık bir kurum değil.

Genel Sekreterlik görevini Çetin Oktay Kaldırım’ın yürüttüğü DOKA projelere vermiş olduğu parasal desteklerle biliniyor.

Son dönemde DOKA’ya yönelik eleştirilerin haddi hesabı yok.

İnsanlar uluorta bu kurumu eleştirmiyorlar hatta konuşmuyorlar bile, zaten sade vatandaşla ilişkisi olan kurum değil.

DOKA’nın işi yatırımcıyla.

Kendilerine müracaat ederek, bir proje yapmak isteyen ve projesine destek için bu kurumun kapısını çalan yatırımcıyla ilgili bir kurum.

Dolayısıyla, DOKA’ya müracaatı olduğu halde, sürekli bu kurumun kapısında kalıp git bugün yarın gel şeklinde oyalanan insanlar da ne olur ne olmaz diye şikayetlerini gündeme getiremiyorlar.

Bam teline basılmış, projesi reddedilmiş ya da projesine destek verilmemiş, veyahut aylarca destek almak için bekletilen yatırımcılar, DOKA’da kimin sözü geçiyor, derdimize kim çare olacak diye basın mensuplarına müracaat etmeye başladılar.

Genel Sekreter Çetin Oktay Yıldırım, işini takip eden dört dörtlük bir bürokrat pozunda görünmesine rağmen, alt kademeden iş çıkmadığı, alt kademenin yatırımcılara çektirdikleri gün ışığına çıkmış durumda.

AK PARTİLİ YANMIŞ’IN TAVRI ŞIK DEĞİL

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yanmış milli görüş kökeninden geliyor, partisinin de kurucuları arasında yer alıyor.

Çok enteresandır, kurucu il başkanlığından sonra partisinin Trabzon il kongreleri öncesi sürekli il başkan adayı olarak ismi geçmiş, tüm kongrelerde kendisi Ankara’ya parti genel merkezine çağrılır çağrılmaz, diğer aday adaylarından daha önce davranıp atlayıp genel merkeze gitmiştir.

Partili arkadaşları bu dördüncü il başkan aday adayı olarak genel merkeze çağrılması diyorlar.

Hiç birinde de il başkan adayı yapılmadı.

20 Aralık’ta yapılacak il kongresi için de genel merkezin ilk elemesini bile geçemedi Yanmış.

Kendisi gibi AK Parti’nin kuruluşunda görev alan Yanmış’ın yanlış yaptığını söylüyorlar ve il başkanlığı sevdasından vazgeçmesi gerektiği mesajını kendisine veriyorlar.

Son yaptığı da iş değil Yanmış’ın.

İl Başkan Vekili Köksal Boz’un aday adayı olduğu il yönetimi Boz’a destek açıklaması yaptığı bir ortamda, İl Başkan Yardımcısı olarak Mustafa Yanmış’ın genel merkezin çağrısıyla il başkan adaylığına soyunması da şık olmamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler