Anahtar Deliği 13,10.2015

 DAVUTOĞLU GELMİYOR, KILIÇDAROĞLU GELİYOR  10 Ekim cumartesi günü Ankara’da barış mitingi öncesi insanların toplanma mahallinde patlatılan iki bomba 97 insanımızın hunharca ölümüne yol açtı. Bu terörist eylemin ardından üç gün milli yas ilan edilirken, si

Anahtar Deliği 13,10.2015

 DAVUTOĞLU GELMİYOR, KILIÇDAROĞLU GELİYOR

 10 Ekim cumartesi günü Ankara’da barış mitingi öncesi insanların toplanma mahallinde patlatılan iki bomba 97 insanımızın hunharca ölümüne yol açtı.

Bu terörist eylemin ardından üç gün milli yas ilan edilirken, siyasiler de seçim çalışmalarına bu süre zarfında ara verdiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu miting kapsamında bugün (13 Ekim) gerçekleştirmesi gereken Trabzon mitingini iptal etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Trabzon mitingi ise 23 Ekim 16.30 olarak açıklandı. Böylece Davutoğlu 1 Kasım erken seçimi öncesi Trabzon’da miting yapmazken, cumhuriyetin ilanı günü olan 29 Ekim’de Kılıçdaroğlu Trabzon halkına hitap edecek.

 KİMSE HAKKINA RAZI DEĞİL

 KİMSE HAKKINA RAZI DEĞİL

 Trabzon’da 1 Kasım erken genel seçiminin sonucu AK Parti 1, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkarmaları belli olmasına rağmen, üç parti de milletvekili sayısını artırmak için var gücüyle çalışıyorlar.

AK Parti 5. sıradan milletvekili adayı Salih Cora’yı da çıkarmak için seçmen nezdinde çalışmalarını artırırken, MHP Yavuz Aydın’ı ikinci sıradan Koray Aydın’ın yanına eşlik etmesi için vermeye gayret ediyor. CHP İl Başkanı olarak iddialı çalışmalar yapan Yavuz Karan ise 7 Haziran’da sıralamada 5. sırada yer bulurken, 1 Kasım seçimi için 2. sıraya terfi etti. CHP’liler bu işte bir hayır var diyerek Karan’ı meclise göndermenin çabasını veriyorlar.

 PEKŞEN SAHAYA DÖNDÜ

 PEKŞEN SAHAYA DÖNDÜ

 CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen 10 Kasım cumartesi günü Ankara’da terörist katliamının ardından genel merkez tarafından Ankara’ya çağrıldı.

Parti tarafından düzenlenen istişare toplantılarına katılarak patlamanın detayları hakkında bilgi sahibi olduktan sonra Trabzon’a geldi. İl teşkilatında bir toplantı düzenleyerek Ankara’daki patlama ile edindiği izlenimleri partililerine anlattı ve yanlış bir propaganda yapılmaması yönünde herkese telkinde bulundu.

MUHTEŞEM DÜĞÜN

MUHTEŞEM DÜĞÜN

Önceki akşam Trabzon Cephanelik Restaurant görkemli bir düğüne ev sahipliği yaptı. Usta gazetecilerden Salih Çamoğlu’nun gazetecilik mesleğinin kokusu üzerine sinmiş olan oğlu Yakup dünya evine girdi.

İstanbul B.B. İç Mimar olarak görev yapan gelin Hanım Ayşenur Çamoğlu Çokbilir ile bundan sonra birlikte yaşam için son kararlarını kalabalık davetli önünde ve şahitler huzurunda verdiler ve evlilik kervanına mutlu bir şekilde katıldılar. Nikahı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç kıyarken, gelin ve damadın şahitliklerini Trabzon milletvekilleri Süleyman Soylu, Muammet Balta, Adnan Günnar ile milletvekili adayı Hüseyin Örs ve gazeteci Ulaş Özdemir yaptılar. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geceye katılarak Çamoğlu ve Çokbilir ailelerini tebrik etti, gelin hanım ile damada mutluluklar diledi. Soğuğa rağmen gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden düğün töreni mutlu bir şekilde sona erdi. Biz de Haber 61 sitesi olarak Yakup ile Ayşenur’a bundan sonraki birlikte yaşamlarında mutluluklar diliyoruz.

 2010-2011  SEZONU ŞAMPİYONU TRABZONRSPOR’DUR!

 2010-2011  SEZONU ŞAMPİYONU TRABZONRSPOR’DUR!

 Bu ne iş yahu?

 FİFA ve UEFA Başkanları yaptıkları yanlış işten ötürü görevlerinden üç aylık zaman dilimi için görevlerinden el çektirirken, Türkiye’de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve suç ortakları şike yaparak Trabzonspor’un şampiyonluğunu ve kupasını elinden aldığı mahkeme kararları ile sabit görüldüğü halde, ikinci bir mahkeme kararı ile tamamen kaldırılıyor, suçlular beraat ettiriliyor. Böyle adalet mi olur, biz yaparız olur biter deniyorsa da buna kim inanır. Şike davası kamuoyu nezdinde sonuçlanmış ve Aziz Yıldırım ve suç ortaklarının şike yaptıkları kanıtlanmış, 2010-2011 şampiyonluk kupası Trabzonspor’un hakkı olduğu gönüllerde kabul görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ne kadar yaz boz yapıp Aziz Yıldırım ve ekibini beraat ettirseler de toplum nezdinde şikecilikleri değişmeyecektir.

AK PARTİ AKÇAABAT’I SÜPÜRECEK

AK PARTİ AKÇAABAT’I SÜPÜRECEK

CHP Trabzon’da 1 Kasım Genel Seçimleri için 2. sıradan kaydırılarak, 5. sıradan aday gösterilen ve sonrasında istifa eden Ali Türen Öztürk, çok sert açıklamalarda bulundu. Kendi yerine aday gösterilen Yavuz Karan’ı ‘başarısızlığı her üye tarafından bilinen ve tartışılan bir şahıs’ olarak tanımlayan Öztürk, kendisi ile Karan’ın yerinin değiştirilmesini hakaret olarak değerlendirdi.

CHP adayı Yavuz Karan’ın ‘Ali Türen Öztürk ile biz dostuz’ ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, bu sözün siyasi açıklama olduğunu kaydeden Öztürk, “Dostluk böyle olmaz, dostluk insanı arkadan hançerlemekle olmaz. Dostluk ebedidir, o insan olarak beşeri arkadaşımız olabilir. Ama siyasi olarak benim siyasi düşmanım olduğunu kendisi bizzat bana yüzüme il başkanının yanında ifade etti Öyle bir dostluktan şimdilik seçim var diye benim yakınlarıma, siyasi çevreme şirin görünmek için söylemiş olduğunu, bunun da oynadığı oyunda üstlendiği yeni bir rol olduğunu düşünüyorum” dedi.

İsim vermeden Milletvekili Haluk Pekşen’i de suçlayan Öztürk şunları ifade etti: “Bu benim üzerime oynanan oyundur. Ali Türen Öztürk’ü nasıl devre dışı bırakırız, hesabı üzerinden bir kurgu yapılmıştır. İlk sıradaki arkadaşın da düşüncesinin bu olduğunu biliyorum. Birilerinin yaklaşık 2 ay öncesinden İlhan Cihaner üzerinden parti meclisine tesir etmek üzere bu hazırlığı yaptığını, örgütteki bazı isimleri de bu iş için kullandığını, biliyorum. İl başkanının bu işten haberi olduğu halde, ısrarla haberim yok gibi demesini de yadırgıyorum. Çünkü genel başkan yardımcımız ile yaptığım görüşmede bunu örgütün istediğini bana açık ve beyan söyledi.” 

Bu tartışma kulislerde Akçaabat’ı Ak Parti süpürecek tespitlerine neden oldu. Çünkü Yavuz Karan’ın ve Ali Türen Öztürk’ün bölgesi Akçaabat.

CHP’deki bu kavga Akçaabat’ı büyük ölçüde etkilediği hatta son anket sonuçlarına göre CHP Akçaabat’ta büyük yara aldığı yönünde..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler