Anahtar Deliği - Milli görüşü Soylu temsil ediyor! 13.04.2015

AK Parti içinde yer alan ve milli görüş kökeninden gelen gelenekçiler, Trabzon milletvekili sıralaması karşısında büyük bir şaşkınlığa uğramış durumdalar.

Anahtar Deliği - Milli görüşü Soylu temsil ediyor! 13.04.2015

MİLLİ GÖRÜŞÜ SOYLU TEMSİL EDİYOR!

AK Parti içinde yer alan ve milli görüş kökeninden gelen gelenekçiler, Trabzon milletvekili sıralaması karşısında büyük bir şaşkınlığa uğramış durumdalar. 2011 genel seçim döneminde oyduğu gibi 2015 genel seçiminde de Trabzon milletvekili listesine milli görüş kökeninden gelen bir isim konmaması bu kesimde tepkilere yol açtı. Bazı isimler üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterilen Ayşe Sula Köseoğlu’nu milli görüşçü kabul ederek kendilerini teselli ederken, bazıları Köseoğlu’nu milli görüşçü kabul etmiyor.

Trabzon’da AK Parti listesinde milli görüşçü isim yok diye tepki gösterenler iyi bir araştırma yaptıklarında, en milli görüşçü ismin listenin başına yerleştirilen Süleyman Soylu’nun Trabzon’da milli görüş vakfından yetiştiğini görecekler.

SALİH CORA’NIN ZOR SINAVI

AK Parti aday adayları ortaya çıkmaya başladıktan sonra, Muhammet Balta ile Adnan Günnar isimlerinin aynı listede milletvekili adayı gösterilmeyeceği, Balta ile Günnar’ın rakip olduklarını söyleyenler çoğunlukta idi.

Biz ise Günnar ile Balta’nın birbirine rakip olmadıklarını, ne bölgeleri ne de söylemleri ile birbirlerini hedef almadıklarını ikisinin de milletvekili listesinde yer alacaklarını iddia etmiştik. Liste açıklandı Balta’da Günnar’da listede, ikisi de seçilecek yere konmuş. Demek ki, AK Parti Trabzon listesini hazırlayanlar, ince elemiş sıkı dokumuşlar. Ancak Salih Cora’yı ikinci kez 6. sıradan aday gösterilirken, bu ismin çok zorlu bir sınava tabi tutulduğu ortada.

İKTİDAR SİL BAŞTAN

AK Parti çok değişik yöntemler kullanarak Trabzon milletvekili listesini şekillendirirken, dört eski milletvekilinden hiçbirini yeniden aday göstermedi.

AK Parti’nin seçilecek milletvekillerinin hepsi yeni olacağı için aralarında müthiş yarış olacak. Aday belirleme sürecinde en büyük gel gitleri yaşayan CHP oldu. Aday adayları ve teşkilat tabandan yani partiden yana tavır koyunca sandık teşkilatın önüne kondu, önseçim dört dörtlük liste ortaya çıkardı. 6 aday aralarında kaptanı buldukları an seçimde işleri daha da kolaylaşacak.

SOYLU’DAN BORDO MAVİ MESAJ

Siyaset Trabzonspor’u her zaman kullanmıştır. Buna karşı Trabzonspor Kulübü zaman zaman siyasetten istifade edebilmiştir.

Yine bir seçim yarışı başladı ortalık toz duman. Siyasi parti adayları vitrine bordo mavi kaşkol ve flamalarla çıktılar ve bunun öncülüğünü dün ki tanıtım toplantısında AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Süleyman Soylu yaptı.

Soylu’yu kürsüde bordo mavi renklerle süslenmiş görenler, geçen dönem Başkan Haciosmanoğlu’nu OF’lu bakan Erdoğan Bayraktar destek veriyordu, demek ki bu dönem destek sırası bir başka OF’lu Soylu’ya geldi.

ŞAMPİYON YOMRASPOR

Trabzon’da herkes Trabzonspor’un başarısına odaklandığı için diğer katagorilerde takımların ne büyük mücadele verdiklerinin farkında değil. Özellikle ilçe takımları arasında müthiş bir yarış var.

Komşu ilçe takımı üçüncü ligde mücadele veriyor, biz niye amatör kümede top koşturuyoruz bunun ezikliği yaşanıyor. Trabzon takımlarının üçüncü ve hatta ikinci lig tecrübesi üst düzeydedir. Üçüncü lige yeni bir takım daha geldi, Yomraspor’a profesyonel lige hoş geldin diyor başarılar diliyoruz. Bu lige çıkmak için uzun yıllar önce program yapmışlardı, sonunda şampiyon oldular muratlarına erdiler.

O TOPLANTIYA ONUR GİTMELİYDİ
Bu hafta belkide en fazla konuşulan konulardan biri olacak.
Türk futbolundaki şiddetin önlenmesi birlik olunması konusunda mesaj vermek için takım kaptanlarının Cumhurbaşkanının huzuruna davet edilmesi…
Bu buluşmaya Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Bosingwa gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının yazıldığı bir forma ile…
Belliki Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu gönderdi.
Keşke dedik…
İçimizden.
Beyaz bir forma gönderseydi.
Üzerine ‘Temiz Futbol istiyoruz’ yazılı..
Bunu yapmaz biliyoruz ama keşke işte…
Ayrıca bir keşke daha dedik içimizden.
Keşke Bosingwa yerine Onur gitseydi o toplantıya.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Trabzonspor’un hakkı yendi, şike yapıldı ve Trabzon kenti linç ediliyor deseydi.
Tabi bu da imkansız değil mi?
TRABZONLU YÖNETMENİN TELEFONU KİTLENDİ MESAJ YAYINLADI
Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel ve Oflu Hoca filmlerinin yapımcı ve yönetmeni Adem Kılıç’ı tanımayanınız yoktur.
Trabzon’u beyaz perdede pazar haline getirip yapımcıların dikkatini vermelerini sağlamış önemli bir başarıya imza atmıştır.
Trabzon’a katkısı büyüktür.
Bu sayede Trabzon ilgi odağı olma yolunda ilerliyor.
Geçtiğimiz günlerde bir kaza meydana geldi.
Burada yaralanan bir ismin Adem Kılıç olması nedeniyle Trabzonlu yönetmenin telefonları kitlenmiş.
O kişinin yönetmen Adem Kılıç olduğunu sananlar hemen telefonlara sarılıp geçmiş olsun dileklerinde bulunmak istemişler.
Yönetmen Adem Kılıç kendisinin kaza geçirmediğini herkese anlatmaya çalıştı ama olmadı.
Sonunda bir mesaj yayınladı.
Kılıç mesajında şunları kaydetti;
Sevgili dostlar
Bu sabah bir kaza neticesinde isim ve soy isim benzerliği olan bir vatandaşımız yaralanmış, bundan dolayı çok sayıda dostum beni arayıp haberin aslını öğrenme gereği duymuşlar. Çok şükür aranızdayım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah tüm canlıları kazalardan, kötülüklerden korusun...
HALUK PEKŞEN VE SÜLEYMAN SOYLU TRABZON’DA OY KULLANAMAYACAK MI?
Trabzon’da her zaman milletvekili listesinin başındaki isim öne çıkmıştır.
Sözleriyle konuşmalarıyla.
Takip edilir.
CHP’nin ve AK Parti’nin birinci sıra milletvekili adaylarıyla ilgili Yayın Danışmanımız Levent Ustabaşı yazısında bir iddiada bulundu.
Ustabaşı pazar günü yapılan AK Parti Trabzon Milletvekili aday tanıtım törenine katılıp not aldı.
Notlarını izlenimlerini de köşesine taşıdı.
Köşesinde o ayrıntıya yer verdi.
Süleyman Soylu ve Haluk Pekşen Trabzon’da ikametgahları nedeniyle oy kullanamayacaklar dedi.
Bu iddia doğru mu ilerleyen günlerde göreceğiz.
Trabzon iki kafa milletvekili kendi memleketlerinde oy kullanamaması tuhaf karşılanabilir.
TRABZONSPOR’U POSTACIYA EMANET ETMEYE KALKMAK!
Trabzonspor yönetimi görev sürelerini uzatmak için her yolu deniyorlar.
Yargıtay karar vermesine rağmen ufacık bir noktayı bile bulup değerlendirmek için uğraşıyorlar.
Şimdide yönetim Yargıtay’a düzeltme yapması için itiraz etti.
Etti etmesine de nasıl?
Sırf bir kaç gün daha zaman kazanmak isteyen itiraz dilekçesini avukatıyla birlikte taaa gitti Tekirdağ’a oradan Şarköy İlçesi’nden postayla gönderdi.
Trabzonspor’un yöneticileri, “Biz kongreden kaçıyoruz” diyorlar resmen. Hatta, “Kendimize güvenmiyoruz” de…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler