Anahtar Deliği - Trabzonspor’da yine Ak Parti krizi. 13.03.2015

Trabzonspor yöneticisi Erol Ağaoğlu, AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.

Anahtar Deliği - Trabzonspor’da yine Ak Parti krizi. 13.03.2015

TRABZONSPOR’DA YİNE AK PARTİ KRİZİ

Trabzonspor yöneticisi Erol Ağaoğlu, AK Parti’den Milletvekili aday adayı oldu.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başkan seçilmeden önce adaylığı süresince ‘Trabzonspor’un iliklerine kadar siyaset bulaştı’ diyordu.

Peki buna ne diyecek? diye sormuyoruz artık lakin Sayın Ağaoğlu’nun twiter hesabından paylaştığı mesaj tartışma konusu oldu.

Bu mesaja spor platformu olan joganita.net de bir soru dolu yorum geldi.

Cihan Arslan imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı:

AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi sayın Erol Ağaoğlu’nun bugün twitter üzerinde bir yoruma karşılık verdiği cevap sonunda bu yazıyı yazmaya karar verdim.

Bir siyasi partinin milletvekili aday adayı, nasıl oluyor da halen Trabzonspor’da Yönetim Kurulu üyesi sıfatıyla yoluna devam ediyor sorusuna benim verilecek bir cevabım yok elbette. Bu konu üzerinde daha fazla durmaya da mecalim yok açıkçası. Zira bazı noktalarda, görmesek de bilmesek de bazı “utanma duvarları” vardır ve bu utanma duvarları yıkıldıktan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Maalesef Trabzonspor’un da görülmez “utanma duvarları”ndan bir tanesi çok önceden yıkılmıştı. Öyle ya Trabzonspor’un resmi avukatı yerel seçimlerde Belediye Başkanı Adayı oluyor, Trabzonspor Başkanı miting meydanlarında boy gösteriyor, havalimanı karşılamalarının hiç birisini kaçırmıyorsa, Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesinin de milletvekili aday adayı olmasında ne gibi bir sakınca olabilir ki? Hele ki duvar yıkıldıktan sonra.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Sayın Erol Ağaoğlu’nun “garantici” tavrı konusunda biraz üzüldüm. Öyle ya, bizim şehrimiz “cesur” (!) insanların şehridir.“Milletvekili aday adayı oldum, milletvekili adayı olursam ve milletvekili seçilirsem ancak o zaman Trabzonspor’dan istifa ederim”, açıklaması oldukça garantici bir tavır değil mi? Neyse bu kadar küçük bir kusuru deşme zamanı değil sanırım. Tüm bu art niyetli (!) ve kötü (!) eleştirilerim sonrası, Erol Ağaoğlu’na da bir takdir yollamam da lazım, samimiyetimle. Sevgili Erol Ağaoğlu, milletvekili aday adayı olmadan önce de twitter mecrasını aktif kullanan ve elinden geldiğince kendisine yönelik sorulara cevap veren bir kişiydi. Bu davranış, pek sık rastladığımız bir davranış olmadığı için kendisine şükran, minnet ve teşekkür borçluyum (!)

Gelelim bu yazının yazılma sebebine. Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Erol Ağaoğlu bugün twitterda kendisine sorulan bir soru üzerine şu yorumu yapmıştı; “sadece şunu söyleyebilirim. RTE Türkiye'nin Cumhurbaşkanıdır. Trabzonsporun hakkının çalınmasına müsaade etmez.”

Profilinde ara ara “2010-2011 şampiyonu Trabzonspor” yazarak, bu konuda bir duruş gösteren Ak Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adayı ve Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi sayın Erol Ağaoğlu’na bu açıklaması üzerine şu soruları sormak istiyorum.

1- 4 yıla yaklaşan bir zaman dilimi içerisinde Trabzonspor’un hakkını alamamasının ve suçluların cezasının verilmemesinin nedeni nedir?

2- Bu duruma Türkiye’de ki hukuk kuralları mı neden olmuştur yoksa bazı kişiler bu duruma ağırlık koymuş mudur?

3- Şike sürecinde Başbakan ve şimdi Cumhurbaşkanı olan sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda Trabzonspor’un hakkını yemediğini savunuyorsanız, hangi siyasiler Trabzonspor’un hakkını yemiştir. Yoksa Trabzonspor hiçbir siyasi tarafından mağdur edilmemiş midir?

4- Trabzonspor’un hak arayışında Türkiye’den umduğunu bulamamasının tek nedeni sportif yargı ve Türkiye Futbol Federasyonu mudur?

5- Eğer bu durum sadece TFF tarafından kaynaklanıyorsa, Aziz Yıldırım ve ekibi için verilen yeniden yargılama kararının nedeni nedir?

6- Trabzonspor, Kupasına FIFA aracılığı ile kavuşacak diyorsunuz. Trabzonspor’un bu konuda mücadele eden ekibi, Trabzonspor Hukuk Kurulu ile sizin söyledikleriniz çelişmektedir. Siz mi doğruyu biliyorsunuz, onlar mı yanlış biliyor? Onlar yanlış biliyorsa, o ekip kupayı FIFA’dan nasıl alacaktır, siz yanlış biliyorsanız…..

TRABZON’DA HANGİ BAŞKAN KENDİNE SIFIR VERDİ

TRABZON’DA HANGİ BAŞKAN KENDİNE SIFIR VERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki meclis toplantıları bir hayli renkli geçiyor. Ortahisar Meclisi gibi… Olaysız bir günü yok… Bu defa Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu bombayı patlattı. İlçesi ile ilgili bir madde görüşülürken, “1 yıldır görevdeyim… Kendime neler yapıp neler yapmadığım noktasında ‘O’ notu verdim” dedi.

Ayrıca torba yasasından da bahseden Bıçakçıoğlu, “Yeni kurulan büyükşehir belediyelerinin sıkıntıları yasada yer almıyor. Her kurum ihtiyacı olanı atmış seçim öncesi çıkarmanın peşinde… Büyükşehir yasasından dolayı beklediğimiz düzenlemeler bu torba yasada yok. Ordu ve Trabzon bu yasadan mağdur olan büyükşehir belediyelerden ikisidi” şeklinde eleştiri yaptı.

Bu sert çıkışın yansımaları nasıl olur bakalım.

SAMİ KARADENİZ BAŞVURU YAPTI MI YAPMADI MI?

CHP Trabzon Milletvekili aday adayı olacağı iddia edilenlerden ve kuliste oldukça konuşulan Özel Avrasya Üniversitesi eski Rektörü Sami Karadeniz, CHP’den aday adaylığı için başvuru yapmadığı ortaya çıktı. Prof Dr Karadeniz’in son anda aldığı kararla başvuru yapmaktan vazgeçtiği belirtildi. Bu kararda CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun kontenjan adayı olmasında pay olduğu ileri sürülüyor.

AK PARTİ TRABZON’DA EN ÖNE ÇIKAN SORU HANGİSİ?

Tabiki…

Bu sorunun cevabı…

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar geri döner mi?

Peki bu sorunun cevabı var mı?

Henüz yok.

Çoğu İlçe teşkilatı umutla bekliyor.

Beklemeyenler mi?

Evet onlar da var hani…

Erdoğan Bayraktar aldığımız duyumlara göre Aksaray’dan yani RTE’den bir alo bekliyor.

“Sizi sahada görmek istiyorum, daha yapacak çok işimiz var”

Ve listenini birinci sırasında yerini alacak.

Böyle olursa; elbetteki şu anda yapılan liste ön görülerinin hepsinin çöpe atın deriz.

CHP’DE KONTENJAN RAHATSIZLIĞI TANITIMA YANSIDI

CHP Trabzon’da eğilim yoklaması yapacak.

Bu yoklamadan teşkilatlar milletvekili görmek istedikleri isimleri yazacaklar.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu’na önceki dönem gibi verilen kontenjan adaylık konusu hala tam olarak ortadan kalkmadı.

Bu rahatsızlıkta CHP’nin Milletvekili aday adayı tanıtım toplantısına yansıdı.

O toplantıda şu da görüldü, bir AK Parti gibi bir mHP gibi partinin bir lideri, yönlendirici bir büyüğü yok.

Ayrıca Volkan Canalioğlu’nu belediye başkan adayı yapmak için otobüsler kaldıran eski il başkanı ve şu anda milletvekili aday adayı Yavuz Karan da Canalioğlu ile yan yana gelmemek için kaçınmanın yanı sıra eleştirdi de…

Yani CHP’de seçim öncesi fırtına dinmedi.

Teşkilat içinde kargaşa sürüyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler